× Φρούτα

Συζητήσεις για φρούτα και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Ιπποφαές

Περισσότερα
9 Χρόνια 10 Μήνες πριν #9356 από Roula
Ιπποφαές δημιουργήθηκε από Roula
Θα ήθελα να μάθω, παρακαλώ, εάν καλλιεργεί κάποιος ιπποφαές.

...ακόμα και αν έχει δει κάποιος από κοντά. :)

Αρχίζω με αυτήν την ερώτηση.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 9 Μήνες πριν #9943 από Κράνιος
Απαντήθηκε από Κράνιος στο θέμα Ιπποφαές
Ο Colin McLoughlin είναι από αυτούς που έκαναν γνωστό το ιπποφάες στη δύση, ξεκινώντας πριν μερικές δεκαετίες την ενασχόληση του με το φυτό στον Καναδά.

Ήταν ο ιδρυτής της εταιρίας "Canada Seabuckthorn Enterprises Ltd." η οποία πλέον διοικείται από τη γυναίκα του και έχει πλέον ονομαστεί "Seabuckthorn International Inc."

Το βίντεο είναι παλιό αλλά μας παρουσιάζει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο McLoughlin στα πρώτα του βήματα με αυτό τη νέα, άγνωστη αλλά και πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια.

Πολλές από τις ανησυχίες και τα προβλήματα του μπορούμε να συμμεριστούμε και εμείς στην Ελλάδα σήμερα μιας και το ιπποφαές είναι μια νέα καλλιέργεια.

Ίσως μπορούμε να παραδειγματιστούμε από κάποια από τα στοιχεία του McLoughlin. Όπως την όρεξη του για σοβαρή δουλεία, την αγάπη και την εμπιστοσύνη στο φυτό και τις δυνατότητές του, την επιλογή του να δώσει έμφαση στην έρευνα αλλά και την τόλμη.

Κράνιος: Αυτό το βίντεο, με τα σχετικά σχόλια που το συνοδεύουν, δείχνει την πορεία ενός εγχειρήματος, από έναν άνθρωπο έμπειρο στη ζωή και στη δημιουργία. Κατά πόσο θα μπορούσε αυτό να γίνει στη χώρα μας είναι ένα σοβαρό ερώτημα. Ίσως να μη γνωρίζαμε σήμερα τίποτα σχετικό και να μη συζητούσαμε περί όλων αυτών, αν δεν είχε κάνει αυτή την απόπειρα ο υπέροχος αυτός Καναδός. Ρούλα, ο πόνος στη μέση με ταλαιπωρεί, αλλά δεν το βάζω κάτω.Στο βίντεο που ακολουθεί ακούω και κάτι για την αγαπημένη μου κρανιά (cornus mas). Η ενασχόλησή μου με την κρανιά δεν είναι τυχαία. Είναι ένα φυτό του τόπου μας. Αλλά και το ιπποφαές έχει αυτά τα χαρακτηριστικά που με κάνει να το ψάχνω. Είναι ανθεκτικό σε δύσκολο περιβάλλον. Δεν έχει ανάγκη να το προσέχουμε μη μας κρυώσει, μην μας διψάσει, μη μας το προσβάλει ο καύσωνας.Δεν έχω δει ιπποφαές, αλλά κι εγώ ψάχνω προς την ίδια κατεύθυνση. Βλέπουμε αυτά που θέλουμε να δούμε. Η κρανιά είναι ένα δέντρο που λένε ότι ζει στα βουνά της βόρειας Ελλάδας στην πατρίδα μας. Κι όμως εγώ αναγνώρισα πολλές κρανιές κοντά στο σπίτι μου, σ' έναν φράχτη, κι ύστερα μέσα στο διπλανό οικόπεδο, στα όρια του κήπου μου. Απλά κάνει διαφορετικούς καρπούς απ' αυτές που ήξερα ως τώρα. Έτσι ο άνθρωπος ερευνά το περιβάλλον του και δημιουργεί. Ας συνεχίσουμε την έρευνά μας λοιπόν για το ιπποφαές,...
Θα φυτέψω μερικά και θα τα δω από κοντά.
Last edit: 9 Χρόνια 9 Μήνες πριν by Κράνιος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 9 Μήνες πριν #9944 από ssotiris
Απαντήθηκε από ssotiris στο θέμα Ιπποφαές
Ρούλα ρίξε μια ματιά στο www.ippofaesplus.com/eta-epsilonmupiepsi...a-mualphasigmaf.html το είχα βρει παλιότερα που έψαχνα για το ιπποφαές.

Μπορείς να πάρεις και τηλέφωνο τον Δημήτρη Κιτσικόπουλο να σε ενημερώσει εκτενέστερα, αν και η καταγραφή που έχει κάνει στο blog του είναι τρομερή.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 9 Μήνες πριν #9964 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Ιπποφαές
Σε ευχαριστώ, Σωτήρη, είναι χρήσιμη η πηγή που προτείνεις.

Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι η προσωπική εμπειρία κάποιου καλλιεργητή.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #19692 από evaki72
Απαντήθηκε από evaki72 στο θέμα Ιπποφαές
δειτε εδω
www.ippofaesaianis.com/
Συνημμένα:
Last edit: 8 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ilias.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #19697 από francopsa
Απαντήθηκε από francopsa στο θέμα Ιπποφαές
εγω 8α μιλισω για 3 φυτα που εβαλα σε παρα8αλασιο χωραφι περσι τον φεβρουαριο 1 με τους πολους καυσωνες 8ελαν το νερο τους ποτιζμα κα8ε 4 μερα διαφορετικα τα φυλα κατσαδιαζαν λιπανση με βιοσολ ανοιξη μια στην αρχη και μια στο τελοσ και αρχες φ8ινιπορου ψεκαζμα τον χειμωνα με χαλκο γιατι ειδα κιλιδες μαυρες στα φυλα τους δεκεμβριο γεναρις φεβρουαριος πεφτουν τα φυλα τους 8ελουν φροντιδα παντος δεν τα εβαλες και τερμα φραντσεσκος φιορεντζα

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.206 δευτερόλεπτα