× Ιδέες και προτάσεις για κατασκευές για τον κήπο, το εξοχικό, το μπαλκόνι, κ.λπ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #19713 από ΑΡΓΥΡΗΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ δημιουργήθηκε από ΑΡΓΥΡΗΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ

Τα υλικά που θα χρειαστώ είναι
α) 3 καλάμια ή 3 λεπτές βέργες
β) σπάγκο
γ) χαρτιά χρωματιστά
δ) κόλλα στίκ


Αρχικά κόβω τα ξύλα περίπου στα 70 cm και σημαδεύω το μέσο τους. Τα ενώνω με σπάγκο στο κέντρο τους και τα ανοίγω ώστε να έχω ένα ΄σωστό εξάπλευρο. Τον σπάγκο τον αφήνω να κρέμεται για 50cm περίπου από το κέντρο του εξαπλεύρου. Αυτό θα είναι το ένα από τα 3 σχοινιά στα ζύγια.
Μετά σε απόσταση 1cm από την άκρη του κάθε ξύλου χαράσσω προσεκτικά μία εγκοπή. Από το ένα ξύλο ξεκινώ και δένω ένα σπάγκο στην εγκοπή του. Συνεχίζω να δένω και τα υπόλοιπα ξύλα στις εγκοπές τους αφήνοντας ίσες αποστάσεις από το ένα ξύλο έως το άλλο (ΓΔ ίσο με ΔΚ ίσο με ΚΖ ίσο με ΖΕ ίσο με ΕΙ ίσο με ΙΓ.
Τοποθετώ ένα μεγάλο χαρτί πάνω στο τραπέζι και πάνω βάζω πάνω τον σκελετό που έφτιαξα. Κόβω το χαρτί περίπου 3cm πιο έξω από το περίγραμμα. Χαράσσω λίγο το χαρτί στην νοητή ευθεία του κάθε ξύλου. Βάζω κόλλα στο χαρτί που περισσεύει και το διπλώνω πάνω από τον σπάγκο ώστε να ¨΄δεσει¨ ο σκελετός με το χαρτί.
Δένω Ένα σπάγκο στο Γ ΄ και έναν στο Δ΄. Το κομμάτι του σπάγκου που είχα αφήσει στο κεντρικό δέσιμο το περνάω από μια τρύπα στο χαρτί στην άλλη πλευρά του χαρταετού. Ενώνω τα τρία κομμάτια )σπάγκου (σημείο Β με τέτοιο τρόπο ώστε το τμήμα ΒΓ να είναι ίσο με το ΒΔ και ίσο με το ΒΑ και ίσο με ΓΔ. Αυτά είναι τα ζύγια του χαρταετού μας τα οποία θυμίζω ότι πρέπει να είναι από την πλευρά του χαρτιού και όχι από την πλευρά των ξύλων.. Στην ένωση αυτή (σημείο Β) ενώνω την καλούμπα.
Από τα σημεία Ε και Ζ ενώνω δύο κομμάτια σπάγκο τα οποία τα οποία τα ενώνω ( σημείο Η) και θα συγκρατούν την ουρά. Οι αποστάσεις ΕΖ , ΖΗ , ΗΕ πρέπει να είναι ίσες. Από το σημείο Η΄ κρεμάω την ουρά που πρέπει να έχει μήκος περίπου 3χ το μήκος της κάθε βέργας και βάρος όσο 2 εφημερίδες περίπου. Επιπλέον μπορώ να βάλω ¨αφτάκια¨ χρωματιστά σε όλο το περίγραμμα του χαρταετού κολώντας λωρίδες στις οποίες έχω κάνει εγκοπές.
Με αυτόν τον παραδοσιακό τρόπο εδώ και χρόνια φτιάχνω μαζί με φίλους και την οικογένειά μου τον χαρταετό μας ώστε την Καθαρά Δευτέρα να διασκεδάσουμε όλοι μαζί. Καλή Σαρακοστή σε όλους και καλή διασκέδαση με την κατασκευή αλλά και με το ¨πεταγμά του¨.
Συνημμένα:
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by ΑΡΓΥΡΗΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ilias

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #19717 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ
Γεια σου Αργύρη, Καλή Σαρακοστή!

Τι μου θύμισες τώρα...
Όταν ήμουν παιδί, η κατασκευή του χαρταετού ήταν μία μικρή γιορτή. Τον φτιάχναμε μαζί με τον αδερφό μου με τη βοήθεια πάντα του πατέρα μου.

Θυμάμαι ότι κάναμε συναγωνισμό με άλλους γείτονες για ποιου ο χαρτατετός ήταν καλύτερος, πετούσε ψηλότερα, κ.λπ.

Για κόλα χρησιμοποιούσαμε αλευρόκολα.

Μετά μεγαλώσαμε... και χάθηκε η μαγεία.

Να είσαι καλά για τις θύμισες που μου χάρισες!!

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #19718 από ΑΡΓΥΡΗΣ
Απαντήθηκε από ΑΡΓΥΡΗΣ στο θέμα ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ
Καλή Σαρακοστή Ηλία σ΄εσένα και σε όλο τον κόσμο. Η κατασκευή του χαρταετού είναι για μένα μια ενασχόληση η οποία φέρνει και στο δικό μου μυαλό ωραίες στιγμές από τα παιδικά μου χρόνια. Τώρα λοιπόν που μεγάλωσα , με την δική μου σειρά φτιάχνω με το γιό μου , την οικογένειά μου αλλά και με φίλους κάθε χρόνο ένα νέο χαρταετό με το θέμα που αυτός θέλει. 'Όλοι οι χαρταετοί είναι στο πατάρι μας. Επισυνάπτω κάποιες φωτογραφίες από την κατασκευή του 2012 με θέμα τους NINJA. Αύριο πρώτα ο Θεός θα φτιάξουμε τον φετινό με θέμα έκπληξη.
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by ΑΡΓΥΡΗΣ. Αιτία: Επισύναψη φωτογραφιών

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.179 δευτερόλεπτα