× Συνταγές από μέλη

Απ: Λαχανόφυλλα

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #15132 από zvranik
Απ: Λαχανόφυλλα δημιουργήθηκε από zvranik
σου βρηκα συνταγή.....

δες εδω.... www.ab.gr/index.php/wines_and_recipies/recipe/lavraki_boytyroy

:P
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DAVIS

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #15133 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Απ: Λαχανόφυλλα
Πώς αισθάνεσαι για το μελιτζανάκι τουρσί; Πρόκειται για μελιτζανάκια γεμιστά με τριμμένο λάχανο, δεμένα τρυγύρω με κλωνάρια σέλινο. Προσωπικά δεν συμπαθώ τα τουρσιά, αλλά αυτό με έχει πείσει... :)

Ταιριάζει απερίγραπτα με όλα τα χειμερινά όσπρια, με μεγάλα ψητά ψάρια αλλά είναι και εξαιρετικός ουζομεζές.
Διατηρείται χρόόόόνια στο ψυγείο.

Εάν σε ενδιαφέρει, να προσκομίσω από βδομάδα τη συνταγή από τη θεία Ελένη που είναι ο μάστορας του τουρσακίου. :laugh:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DAVIS

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #15144 από Στελλα
Απαντήθηκε από Στελλα στο θέμα Απ: Λαχανόφυλλα
Φίλε Χρήστο, με ποντιακά λάχανα ένα είναι το φαγητό που θα κάνεις. ''Λάχανα με τα φασούλια '' . Ορίστε μερικές συνταγές , όλες πάνω κάτω είναι ίδιες .... διαλέγεις και παίρνεις ....

www.stellaspanou.gr/?p=403

www.mamakouzina.tv/gr_recipy.asp?rid=407...=10&sid=59&sid2=null

www.toarkoudi.gr/Recipes/2008-02/Cabbage...llstory.php?id=33758
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DAVIS, markonis

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #15145 από kristi1
Απαντήθηκε από kristi1 στο θέμα Απ: Λαχανόφυλλα
Στέλλα απίθανες συνταγές. Θα τις δοκιμάσω.
Οι ηπειρώτες το κάνουν με γίγαντες και οι κύπριοι με γυφτοφάσουλα, το λένε ''λουβιά με λάχανα'', εξίσου απίθανα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Στελλα

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #15293 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Απ: Λαχανόφυλλα
Χρήστο, επανέρχομαι με τη συνταγή για την μελιτζανοτουρσοκατάσταση, με τη σούπερ συνταγή από τη θεία Ελένη -τον γκουρού του τουρσακίου.

ΥΛΙΚΑ:
(Σημ.: Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αναλογίες -συνθέτεις κατά βούληση)
Μελιτζανάκια (ιδανικά μήκους 7-9 cm)
Λάχανο
Φυλλαράκια σέλινο
Μακριά κλωνάρια σέλινο, τόσα όσα και τα μελιτζανάκια
Σκόρδο
Πιπεριά φλωρίνης
Λίγο μαϊντανό
Αλατοπίπερο
Πολύύύύύ ξύδι
Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζεις τα μελιτζανάκια από το κοτσάνι και τον πάτο τους και τους κάνεις μια παράλληλη τομή μέχρι τη μέση τους, ως το κέντρο της σάρκας (προσοχή μην τα τρυπήσεις μέχρι την άλλη πλευρά τους -επίσης οι τομές προσέχεις να είναι 1-2 cm από το κοτσάνι και τον πάτο τους). Τα ζεματάς λίγο σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζεις.
Στη συνέχεια ζεματίζεις και τα μακριά κλωνάρια σέλινο.

Σε μπωλ ψιλοκόβεις το λάχανο, τα φύλλα σέλινου, το μαϊντανό, τρίβεις το σκορδάκι και κόβεις σε μικρά-μικρά κυβάκια την πιπεριά φλωρίνης. Προσθέτεις αλατοπίπερο, λίγο λάδι και αναμειγνύεις.

Παίρνεις τα ζεματισμένα μελιτζανάκια, και αφαιρείς μέρος της σάρκας τους -οπωσδήποτε αφαιρείς όλα τα σπόρια. Προσέχεις η αφαίρεση της σάρκας να μην αγγίζει τη φλούδα (κρατάς ένα μικρό μέρος σάρκας δηλαδίς), και τα γεμίζεις με το μείγμα λάχανου. Έπειτα τα δένεις τριγύρω με τα κλωνάρια σέλινου, σχηματίζοντας μικρά μελιτζανοδεματάκια. :)

Τα τοποθετείς κατά προτίμηση σε γυάλινο ρηχό και πλατύ δοχείο που να κλείνει καλά, αεροστεγώς. Προσθέτεις στο δοχείο το πολύύύύ ξύδι, σχεδόν μέχρι να τα σχεπάσει. Τέλος, προσθέτεις λάδι, όσο χωράει το δοχείο σου, το οποίο απαραίτητα θα πρέπει να σκεπάζει διαρκώς κάθε επιφάνεια γενναία.

Το τουρσάκι θα είναι έτοιμο μετά από ενάμισι με δύο μήνες.

Διατηρείται χρόόόνια. (Μάλιστα η θεία μού είπε ότι η ίδια το διατηρεί για άπειρους μήνες εκτός ψυγείου -δεν θέλω όμως να σε πάρω στο λαιμό μου).

Hint: Εάν το κάνεις, δοκίμασε να βάλεις -εάν έχεις- ξύδι από κρασί και αρωματισμένο ελαιόλαδο με θυμάρι και ρίγανη. Μιλάμε στο εξής θα τρως το τουρσί αντί για φαγητό...
Το μόνο δύσκολο είναι να βρεις τα μελιτζανάκια τέτοια εποχή. Μάλλον θα πρέπει να γλυκοκοιτάξεις κανέναν παραγωγό στη λαϊκή... :pinch: :laugh:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Ki_pouros, vasiliki, fireseaker, DAVIS, konstefa

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.101 δευτερόλεπτα