× Συνταγές από μέλη

Πελτές ντομάτας

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1387 από ΖΩΗ
Πελτές ντομάτας δημιουργήθηκε από ΖΩΗ
Ένας άλλος τρόπος διατήρησης της ντομάτας για χρήση το χειμώνα είναι να την κάνουμε πελτέ.
Διαλέγουμε τις ώριμες ντομάτες και τις τεμαχίζουμε



Τις τοποθετούμε σε λεκάνη και τις ρίχνουμε χοντρό μαγειρικό αλάτι.Τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους ένα βράδι.



Την άλλη μέρα τις μαλακώνουμε με τα χέρια μας και τις περνάμε από τον πολτοποιητή.




Ετοιμάζουμε ένα πανί για να ρίξουμε εκεί το υγρό της ντομάτας

Και τέλος δένουμε και αφήνουμε να στραγγίσει τα υγρά του.
Όταν δεν έχει πιά άλλα υγρά, βγάζουμε τον πελτέ από το πανί

και τον βάζουμε ακόμα λίγο στον ήλιο.

Τέλος τοποθετόυμε σε βάζα στο ψυγείο.
Προσοχή!!!
Επειδή έχει ήδη αλάτι όταν το χρησιμοποιούμε στο φαγητό προσέχουμε πάντα.
Last edit: 12 Χρόνια 10 Μήνες πριν by ΖΩΗ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ilias, kerkyreos, katerina, antilogos, ΑΡΓΥΡΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1401 από HELENA
Απαντήθηκε από HELENA στο θέμα Πελτές ντομάτας
Μπράβο Ζωή με την αναλυτική σου, σε φωτογραφίες, συνταγή!!!
Ευχαριστούμε!!!!!:)

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1407 από kerkyreos
Απαντήθηκε από kerkyreos στο θέμα Πελτές ντομάτας
χρυσοχερα Ζωη ο πελτε σου φενετε τελειος συγουρα θα κανο μια δοκιμη, καπου εχο διαβαση οτι πρεπη να βρασομαι τις ντοματες για αρκετη ωρα εοσ οτου πυξη ο πελτες εινε αλληθια αφτο? ξερη καπιος να μου απαντιση? ευχαριστω γιωργος

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1408 από ΖΩΗ
Απαντήθηκε από ΖΩΗ στο θέμα Πελτές ντομάτας
Γιώργο, αυτός είναι πελτές και είναι "φυσικός" δηλαδή με φυσικά μέσα (ωρίμανση με το αλάτι και όχι με τον βρασμό, κάτι που παραπέμπει σε σάλτσα).Αυτόν τον πελτέ τον χρησιμοποιείς έτσι όπως είναι στο φαγητό.Δηλαδή, όταν θέλεις να βάλεις στο φαγητό, βάζεις ένα κουτάλι της σούπας και το διαλύεις σε ένα ποτήρι νερό, το οποίο μετά ρίχνεις μέσα στο φαγητό σου με τα υπόλοιπα υλικά.
Εγώ για παράδειγμα βάζω ένα κουτάλι της σούπας, μισό ποτήρι νερό , ίσα για να είναι σαν χυλός και το στώνω πάνω στη ζύμη που έχω ετοιμάσει για πίτσα.Μετά από πάνω βάζω τα υπόλοιπα υλικά που θέλω.
Προσοχή πάντα στο αλάτι.Ο πελτές περιέχει ήδη.








'

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1409 από vasiliki
Απαντήθηκε από vasiliki στο θέμα Πελτές ντομάτας
Ζωη πολυ καλη η συνταγη σου!!
Μου λυνεις καποιες αποριες ομως?
Ο πολτοποιητης διαχωριζει τους σπορους απο την σαρκα της ντοματας?
Ποσο αλατι εβαλες σ αυτη την ποσοτητα?
Αποστειρωνει τα βαζα πριν και ποσο καιρο διατηρειται στο ψυγειο?
Αληθεια καθαριζει μετα το πανι?

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1411 από ΖΩΗ
Απαντήθηκε από ΖΩΗ στο θέμα Πελτές ντομάτας
Μ'αρέσει να απαντώ!!!!!
Ναί ο πολτοποιητής ξεχωρίζει φλούδες και σπόρια και αφήνει το χυμό και την ψύχα της ντομάτας τα οποία μαζεύεις πρωταρχικά σε μία λεκάνη όπως είδες στη φωτο.
Σε 7 περίπου κιλά έβαλα 250 γραμ.χοντρό αλάτι.
Επειδή τα διατηρώ στο ψυγείο δεν τα αποστειρώνω, απλλά κλείνω καλά.Διατηρείται για περισσότερο απο ένα χρόνο.Αλλά είναι τόσο χρήσιμη που θα τελιώσει γρήγορα.
Αν βάλεις το πανί σε μία λεκάνη με νερό για λίγες ώρες γίνεται όπως πρίν.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": HELENA

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1442 από HELENA
Απαντήθηκε από HELENA στο θέμα Πελτές ντομάτας
Ζωή ακολούθησα την συνταγή σου και έφτιαξα το δικό μου πελντεδάκι :)

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1443 από kerkyreos
Απαντήθηκε από kerkyreos στο θέμα Πελτές ντομάτας
Ζωη γιασου μπορις σε παρακαλω να μου πης ποσο περιπου αφινις τις ντοματες κρεμασμενες στον ιλιο με το πανι?? και μετα που τις βγαζης απο το πανι ποσο καιρο πρεπι να μηνη ακομι στον ιλιο ο πελτες??
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ πολτοποιητη ηπαρχι αλλος τροπος να ξεχορισω τις σπορες ? ευχαριστω γιωργος

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1444 από HELENA
Απαντήθηκε από HELENA στο θέμα Πελτές ντομάτας

kerkyreos έγραψε: Ζωη γιασου μπορις σε παρακαλω να μου πης ποσο περιπου αφινις τις ντοματες κρεμασμενες στον ιλιο με το πανι?? και μετα που τις βγαζης απο το πανι ποσο καιρο πρεπι να μηνη ακομι στον ιλιο ο πελτες??
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ πολτοποιητη ηπαρχι αλλος τροπος να ξεχορισω τις σπορες ? ευχαριστω γιωργος

Γιώργο μέχρι να σου απαντήσει η Ζωή θα σου πω εγώ εμπειρικά ότι τις άφησα τρείς μέρες. Γιά την ακρίβεια 2 1/2 μέρες.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1446 από ΖΩΗ
Απαντήθηκε από ΖΩΗ στο θέμα Πελτές ντομάτας
Αντε καλοφάγωτος!!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 1.689 δευτερόλεπτα