× Εικόνες από κήπους που βρίσκονται εντός πόλεων, αλλά και από την παραγωγή τους. Μπορεί να είναι μερικές γλάστρες σε ένα μπαλκόνι, η οργανωμένοι κήποι σε ελεύθερους χώρους.

Κάμπιες-Μυρμήγκια

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #22360 από sangouini
Κάμπιες-Μυρμήγκια δημιουργήθηκε από sangouini
Καλημερα φίλοι μου,
Εχω ενα κήπο φτιαξει και χτες ειδα στα φύλλα των μπρόκολων κ του λάχανου κάμπιες! Πως τις εξόντωνω; Επιςης, εχω θεμα με τα μυρμήγκια. Περιμενω τις συμβουλές σας! Ευχαριστω!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #22361 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Κάμπιες-Μυρμήγκια
Γεια σου!

Αν οι κάμπιες είναι λίγες τις βγάζεις σε πρώτη φάση με το χέρι και τις σκοτώνεις.

Προσέχεις επίσης αν κάτω από τα φύλλα υπάρχουν αυγά. Είναι μαζεμένα σε ομάδες και έχουν κίτρινο ή άσπρο χρώμα.

Στη συνέχεια ψεκάζεις με βάκιλο Θουριγγίας που θα βρεις σε γεωπονικά καταστήματα. Δες κι εδώ: Βάκιλος Θουριγγίας και Ζάχαρη .

Όσον αφορά τα μυρμήγκια, μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα.
- Αν καπνίζεις να μαζέψεις γόπες, να τις βάλεις μέσα σε νερό για μερικές ημέρες και στη συνέχεια να πάρεις το μαυροζούμι που περιέχει νικοτίνη να το αραιώσεις σε αναλογία 1:3 με νερό και να το ψεκάσεις εκεί που περνούν τα μυρμήγκια ή γύρω από τη φωλιά τους. Αν δεν καπνίζεις, μπορείς να αγοράσεις καπνό για τσιγάρα.

- Να πάρεις έλαιο κανέλας ή και γαρύφαλλου, να το αραιώσεις με νερό και να ψεκάσεις.

- Να φτιάξεις ένα μείγμα βόρακα (προσοχή, όχι βορικό οξύ, είναι διαφορετικά πράγματα), νερού και ζάχαρης και να το τοποθετήσεις μέσα σε μικρά πλαστικά δοχεία με καπάκι που θα παίξουν το ρόλο παγίδας. Αναμειγνύεις ένα μέρος βόρακα με 3 μέρη κρυσταλλική ζάχαρη και λίγο φυστικοβούτυρο. Προσθέτεις τόσο νερό ώστε το μείγμα να γίνει σαν πηχτή σούπα. Το βάζεις μέσα στο πλαστικό δοχείο και ανοίγεις γύρω γύρω μικρές τρύπες σε μέγεθος που να χωρούν να μπουν τα μυρμήγκια. Τις τρύπες τις ανοίγεις σε τέτοιο ύψος ώστε να βρίσκονται πάνω από τη στάθμη της μείγματος βόρακα. Τη συνταγή τη βρήκα στο: Natural Ant Killer .

Καλή επιτυχία!

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα