× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Μπαμιες - πληροφοριες καλλιεργειας

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #14402 από zvranik
Μπαμιες - πληροφοριες καλλιεργειας δημιουργήθηκε από zvranik
Ο φίλος μας ο Σταυρος με εβαλε σε σκέψεις :huh: . Εβαλε λεει στο σπορείο Μπαμιες..... μεσα στο φλεβάρη :unsure: .... και παραξενευτηκα.

Επειδή πέρσυ καθυστερησα να σπειρω μπαμιες... (οχι οτι δε ειχα αποτελεσματα, ισα-ισα) , εκανα αναζητηση μεσα στο καλλιεργώ να βρω περισσοτερες πληροφορίες αλλα βρηκα μονο αυτα που ειχαμε γραψει εμείς. Και στο πινακακι σποράς , εχει οτι σπερνονται τον Μαίο...

ετσι λοιπον εκανα μια διαδυκτιακή ερευνα και βρηκα αυτη τη σελίδα :blush: οπου εχει αρκετες πληροφοριες. Ελπιζω να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους.

www.kevio.gr/garden/vegetables/okra/okra-and-its-cultivation/

Ηλια αν θες και οποτε μπορεις ενημερωσε τον οδηγό καλλιεργητη.....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kksakis1, manosdet, kristi1, DAVIS

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #14404 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα Μπαμιες - πληροφοριες καλλιεργειας
Ευχαριστούμε Ζωή.
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο.
Να συμπληρώσω κάτι που δεν αναφέρει, η μπάμια θέλει θειαφίσματα γιατί είναι πολύ ευαίσθητη στο ωίδιο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DAVIS

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 9 Μήνες πριν #20887 από armonia
Απαντήθηκε από armonia στο θέμα Μπαμιες - πληροφοριες καλλιεργειας
πολύ πληρες το αρθρο για ένα λαχανικο που πραγματικα αξιζει να εχουμε στο μποστανι μας .δεδομενης και της υψηλης τιμης αγορας του φρεσκο ή κατεψυγμενο είναι και από τα λιγα μποστανικά που "συμφερει" κιολας να τα καλλιεργούμε μονοι μας.
για φετος εχω σχεδιασει να φυτεψω περιπου 30 ριζες των ποικιλιων λασιθιου-καθιστες και για πρωτη φορα κοκκινες και spineless(χωρις ακιδες) ,σπορους των οποιων εχω παραγγειλει από το ιντερνετ. να σημειωσω ότι θεωρούνται αρχέγονες ποικιλιες και όχι μεταλλαγμένες. αν καποιος εχει εμπειρια με τα ανω ειδη ας την καταθεσει.
αυτό που μπορω να σας πω από την μεχρι τωρα εμπειρια μου στη μπαμια και στην περιοχη του Λαυριου είναι ότι παρ ολο που αντεχει σχετικα στην ξηρασια, οι καρποι είναι πολύ πιο τρυφεροι όταν ποτιζω καθημερινα. επισης το φυτο δειχνει πιο ζωηρο και ανακαμπτει ευκολα από μυκητες και ωιδιο.
είναι πολύ ευαίσθητες στο ωιδιο.δεν υπαρχει χρονια που να μην πιασουν. ψεκάζω τακτικα με χαλκο μολλις φανουν τα πρωτα σημαδια .αν τις αφήσω με ωιδιο όπως εκανα την πρωτη χρονια,τα αποτελέσματα στην παραγωγη και την ποιοτητα είναι καταστροφικα.
από φυλλα κοβω μονο οσα φαινονται ταλαιπωρημένα συν τα πολύ παλια. δεν τις ξεφυλιζω εντελως γιατι πιστευω ότι μετα το φυτο πασχιζει να παραγει την απαραιτητη ενεργεια και αυτό είναι εις βαρος της παραγωγης.οταν ψηλωσουν πανω από το υψος των χεριων μου,τις κοβω στη μεση και δουλευω με τα παρακλαδια μεχρι το τελος της σαιζον.
κοπρια πολλη και καλα χωνεμενη απαραιτητη.χρησιμοποιω από τις κοτες μου ανακατεμενη με μπολικο αχυρο.
κοβω καθημερινα αργα το βραδυ με το φακο και νωρις το πρωι αν δω ότι δεν τις προλαβαίνω ώστε να μη χανω παρα πολλες επειδή μεστωνουν αστραπιαια
βαζω στον καταψυκτη αμεσως και αφου τις πλυνω πρωτα
εκτος από την κλασικη συνταγή της κατσαρόλας μου αρεσουν πολύ κομμενες στη μεση και παναρισμενες στο τηγανι!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.039 δευτερόλεπτα