Κοινό όνομα: Κρεμμύδι - Onion
Τα βολβώδη κρεμμύδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο, φρέσκα από τον κήπο ή αφού τα βγάλετε και τα ξεράνετε στον ήλιο. Είναι διαθέσιμα σε κίτρινες, κόκκινες, και λευκές ποικιλίες. Οι ποικιλίες κρεμμυδιού που φυτεύονται με σπόρο την άνοιξη ή αναπτύσσονται από κοκκάρι (μικροί βολβοί κρεμμυδιών), είναι έτοιμα για συγκομιδή αργά το καλοκαίρι.
Οι ποικιλίες που σπέρνονται ή ξεκινούν από κοκκάρι στο τέλος του καλοκαιριού ή νωρίς το φθινόπωρο παραμένουν στο έδαφος όλο το χειμώνα, ωριμάζουν και είναι έτοιμα για συγκομιδή νωρίς το καλοκαίρι.
Τα κρεμμύδια αναπτύσσονται καλύτερα σε σημεία του λαχνόκηπου που τα βλέπει ο ήλιος και σε πλούσιο αλλά ελαφρύ χώμα.