Συνταγές του Κράνιου κι απ' όπου κι αν τις ξέρει
Σχετικές Συζητήσεις
-
Ανταλλαγή ιδεών και λαχανικών
Καλησπέρα,
Ηδη και εγώ στην ομάδα έχω ανοίξει μία συζήτηση για δίκτυο εντός του λεκανοπεδίου Αττικής και αναμένω προτάσεις...
3 Απαντήσεις Δημοσιεύτηκε στο ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ-ΑΘΗΝΑ
-
Βαλεριάνα. Τι και ποτε μαζευω;
0 Απαντήσεις Δημοσιεύτηκε στο Καλλιεργώ Βοτανα
-
Διοργάνωση συναντήσεων εντός Αττικής
Τι γίνεται ρε παιδιά; Πολύ ησυχία βλέπω! Κινείται τίποτα για καμιά συνάντηση και ανταλλαγή σπόρων; Υπ' όψιν ότι πρέπει να γίνει ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ τον...
15 Απαντήσεις Δημοσιεύτηκε στο Τράπεζα παραδοσιακών σπόρων
Για να δούμε θα λαδώσουμε τ' άντερό μας ή θ' αρχινίσω να ψέλνω λιβανιστήρια...
Απαντήσεις
Κράνιος
Η φακή........."των φτωχών"
Η φακή είναι ένα ψυχανθές, ετήσιο φυτό και υπάρχει σε πολλές ποικιλίες, με διαφορετικό μέγεθος ή χρώμα.
Είναι γνωστή από τα αρχαιότατα... Η φακή........."των φτωχών"
Η φακή είναι ένα ψυχανθές, ετήσιο φυτό και υπάρχει σε πολλές ποικιλίες, με διαφορετικό μέγεθος ή χρώμα.
Είναι γνωστή από τα αρχαιότατα χρόνια, πριν από το 2000 π.Χ. στην Αρχαία Αίγυπτο, στη Ρώμη και στην Ελλάδα αφού καλλιεργείται εύκολα και προσαρμόζεται σε πολλούς κλιματικούς τύπους.
Αν και παρεξηγημένο σαν το φαγητό των φτωχών, είναι από τα σημαντικότερα όσπρια για τη διατροφή μας, αφού έχει μεγάλη θρεπτική αξία.
Είναι πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και βιταμίνη Β.
Τρώγεται κυρίως βραστή σαν σούπα, τελευταία όμως χρησιμοποιείται και σε σαλάτες ή σαν γαρνιτούρα σε διάφορα πιάτα....
Αν θέλετε σημειώστε και τα υλικά και τον τρόπο για την πιο εύκολη, νόστιμη και χυλωμένη φακή σούπα που φάγατε ποτέ...
Υλικάγια 4-5 άτομα)
250γρ. φακές (μισό σακουλάκι γιατί φτουράει κιόλας)
λίγο ελαιόλαδο
περίπου 200 γραμ. ντοματοχυμό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά
ξύδι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές.
Τις βάζουμε στη χύτρα με νερό που να τις σκεπάζει καλά, και λίγο παραπάνω, και ρίχνουμε όλα τα υλικά.
Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε από την ώρα που θα σφυρίξει, 15 λεπτά.
Ανοίγουμε το καπάκι, την ανακατεύουμε και την αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα, 2-3 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο ξίδι ή ακόμα καλύτερα να προσθέσει ο καθένας στο πιάτο του όσο θέλει...
Συνοδέψτε τη με σαρδελίτσες, ελιές, καβουρδισμένο ζεστό ψωμί, φρέσκο λάδι και κρεμμύδι ωμό ή ακόμα και με πατάτες τηγανιτές... ταιριάζουν πολύ!
Πραγματικά είναι οι πιο νόστιμες φακές, χωρίς υπερβολές...
Τα παιδιά μου τις τρώνε από μωρά, τις λατρεύουν και μαζί μας έμαθαν να τις τρώνε και πολλοί φίλοι τους.
Πολλές μαμάδες έκαναν παράπονα πως τα παιδιά τους δεν τρώνε όσπρια...
Τα δοκίμασαν στο σπίτι μου, όταν έτυχε να παίζουν με τα παιδιά μου και από τότε έγινε το αγαπημένο τους φαγητό...
Χωρίς να το παινευτώ, έχω πει τον τρόπο και την πολύ απλή αυτή συνταγή, που λίγο πολύ όλοι ξέρουμε..... δεν ξέρω πόσες φορές... έχω χάσει το μέτρημα...
Οι φίλες μου πάντως με ευχαριστούν καθημερινά...
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010
kouzinotherapy.blogspot.gr/2010/02/blog-post_26.ht…
Και κι όταν δεν έχουμε χύτρα ταχύτητας, ας τις βράσουμε σ' ένα ηλιακό φουρνάκι. Ας τις βράσουμε με ξύλα και φωτιά. Όχι όμως τώρα το καλοκαίρι, γιατί θα μας καθίσουν στο στομάχι. Είναι και φουλ θερμίδες. Το χειμώνα όμως, και κι όταν δεν έχουμε καλοριφέρ και θέρμανση γενικώς και αορίστως, οι φακές θα μας δώκουν την ενέργεια. Τ' αυτοκίνητο (ού να μου χαθείτε) που θα καίει φακές, ή κι ακόμα και η σόμπα που θα καίει φακές (τα πέλλετ μας μαράνανε) έχει δρόμο ακόμα...
Οι φακές, αν είναι από χωράφι δεν ξέρω κι εγώ ποιο, δε βράζουνε. Σαν τη γίδα τη γριά. Αλλά αν έχουμε χύτρα θα της φύγει ο τσαμπουκάς και θα λειώσει και θα πει κι ένα τραγούδι.
Καθαρίζουμε τις φακές ίσον = σπυρί σπυρί μάγκα μου. Διότι οι φακές ευδοκιμούν σε στουρναρότοπους, τις αλωνίζουνε, και κι αν όπως τις έχουνε μαζώξει σου κάτσει ένα λιθαράκι στον οδόντα, θα πας για γέφυρα Ρίο Αντίριο ή αν προτιμάς τη Γέφυρα τση Κριμαίας ....
Βάζουμε τις φακές στο δίσκο και τις περνάμε με το δάχτυλο σπυρί σπυρί. Μην κοροϊδεύουμε τις θειάδες μας γιατί άιντε τώρα....
www.youtube.com/watch
Στην αγωνία της "κάθε μέρας". Ίσα ρε φίλε. Θα σπείρουμε και μόνοι μας και θα δούμε... Δείξε περισσότερα 10 έτη πριν
Η φακή είναι ένα ψυχανθές, ετήσιο φυτό και υπάρχει σε πολλές ποικιλίες, με διαφορετικό μέγεθος ή χρώμα.
Είναι γνωστή από τα αρχαιότατα... Η φακή........."των φτωχών"
Η φακή είναι ένα ψυχανθές, ετήσιο φυτό και υπάρχει σε πολλές ποικιλίες, με διαφορετικό μέγεθος ή χρώμα.
Είναι γνωστή από τα αρχαιότατα χρόνια, πριν από το 2000 π.Χ. στην Αρχαία Αίγυπτο, στη Ρώμη και στην Ελλάδα αφού καλλιεργείται εύκολα και προσαρμόζεται σε πολλούς κλιματικούς τύπους.
Αν και παρεξηγημένο σαν το φαγητό των φτωχών, είναι από τα σημαντικότερα όσπρια για τη διατροφή μας, αφού έχει μεγάλη θρεπτική αξία.
Είναι πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και βιταμίνη Β.
Τρώγεται κυρίως βραστή σαν σούπα, τελευταία όμως χρησιμοποιείται και σε σαλάτες ή σαν γαρνιτούρα σε διάφορα πιάτα....
Αν θέλετε σημειώστε και τα υλικά και τον τρόπο για την πιο εύκολη, νόστιμη και χυλωμένη φακή σούπα που φάγατε ποτέ...
Υλικάγια 4-5 άτομα)
250γρ. φακές (μισό σακουλάκι γιατί φτουράει κιόλας)
λίγο ελαιόλαδο
περίπου 200 γραμ. ντοματοχυμό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά
ξύδι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές.
Τις βάζουμε στη χύτρα με νερό που να τις σκεπάζει καλά, και λίγο παραπάνω, και ρίχνουμε όλα τα υλικά.
Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε από την ώρα που θα σφυρίξει, 15 λεπτά.
Ανοίγουμε το καπάκι, την ανακατεύουμε και την αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα, 2-3 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο ξίδι ή ακόμα καλύτερα να προσθέσει ο καθένας στο πιάτο του όσο θέλει...
Συνοδέψτε τη με σαρδελίτσες, ελιές, καβουρδισμένο ζεστό ψωμί, φρέσκο λάδι και κρεμμύδι ωμό ή ακόμα και με πατάτες τηγανιτές... ταιριάζουν πολύ!
Πραγματικά είναι οι πιο νόστιμες φακές, χωρίς υπερβολές...
Τα παιδιά μου τις τρώνε από μωρά, τις λατρεύουν και μαζί μας έμαθαν να τις τρώνε και πολλοί φίλοι τους.
Πολλές μαμάδες έκαναν παράπονα πως τα παιδιά τους δεν τρώνε όσπρια...
Τα δοκίμασαν στο σπίτι μου, όταν έτυχε να παίζουν με τα παιδιά μου και από τότε έγινε το αγαπημένο τους φαγητό...
Χωρίς να το παινευτώ, έχω πει τον τρόπο και την πολύ απλή αυτή συνταγή, που λίγο πολύ όλοι ξέρουμε..... δεν ξέρω πόσες φορές... έχω χάσει το μέτρημα...
Οι φίλες μου πάντως με ευχαριστούν καθημερινά...
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010
kouzinotherapy.blogspot.gr/2010/02/blog-post_26.ht…
Και κι όταν δεν έχουμε χύτρα ταχύτητας, ας τις βράσουμε σ' ένα ηλιακό φουρνάκι. Ας τις βράσουμε με ξύλα και φωτιά. Όχι όμως τώρα το καλοκαίρι, γιατί θα μας καθίσουν στο στομάχι. Είναι και φουλ θερμίδες. Το χειμώνα όμως, και κι όταν δεν έχουμε καλοριφέρ και θέρμανση γενικώς και αορίστως, οι φακές θα μας δώκουν την ενέργεια. Τ' αυτοκίνητο (ού να μου χαθείτε) που θα καίει φακές, ή κι ακόμα και η σόμπα που θα καίει φακές (τα πέλλετ μας μαράνανε) έχει δρόμο ακόμα...
Οι φακές, αν είναι από χωράφι δεν ξέρω κι εγώ ποιο, δε βράζουνε. Σαν τη γίδα τη γριά. Αλλά αν έχουμε χύτρα θα της φύγει ο τσαμπουκάς και θα λειώσει και θα πει κι ένα τραγούδι.
Καθαρίζουμε τις φακές ίσον = σπυρί σπυρί μάγκα μου. Διότι οι φακές ευδοκιμούν σε στουρναρότοπους, τις αλωνίζουνε, και κι αν όπως τις έχουνε μαζώξει σου κάτσει ένα λιθαράκι στον οδόντα, θα πας για γέφυρα Ρίο Αντίριο ή αν προτιμάς τη Γέφυρα τση Κριμαίας ....
Βάζουμε τις φακές στο δίσκο και τις περνάμε με το δάχτυλο σπυρί σπυρί. Μην κοροϊδεύουμε τις θειάδες μας γιατί άιντε τώρα....
www.youtube.com/watch
Στην αγωνία της "κάθε μέρας". Ίσα ρε φίλε. Θα σπείρουμε και μόνοι μας και θα δούμε... Δείξε περισσότερα 10 έτη πριν
Κράνιος
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ)
Το περιτύλιγμα κάνει τη διαφορά
www.tsoukali.gr/syntagi.php
(((Κουρκούτι λοιπόν. Κουρκούτι που άμα καείς με τούτο,... ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ)
Το περιτύλιγμα κάνει τη διαφορά
www.tsoukali.gr/syntagi.php
(((Κουρκούτι λοιπόν. Κουρκούτι που άμα καείς με τούτο, φυσάς και το γιαούρτι. Αλλά ας πάμε στη συνταγή που συνταγογραφήθηκε από κάποιον επαγγελματία. Κι ο μπακαλιάρος είναι ωραίο φαΐ φίλοι μου καλοί. Θα ψάξω για συνταγή για κουρκούτι σκέτο, έστω ψωμί αλοιμμένο με κουρκούτι και τηγανισμένο... Καλά. Ας διαβάσουμε τη συνταγή, κι ας πλερώσουμε και συμμετοχή. ))))
Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ
Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 131369 φορές
εκτυπώθηκε: 1021 φορές
Τι θα χρειαστούμε:
Μπύρα (lager)
Αλεύρι (κατά προτίμηση άσπρο)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Μπαχαρικά
Πως το κάνουμε:
Το απλό κουρκούτι (νερό κι αλεύρι) είναι σαν ψαρόκολλα.
Σήμερα θα σας δώσουμε την επαγγελματική συνταγή του κουρκουτιού, όπως αυτή διδάσκεται στις σχολές και όπως εφαρμόζεται στα καλά εστιατόρια που τολμούν να πουλήσουν μπακαλιάρο (λες και δεν είναι από τα νοστιμότερα ψάρια).
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 300 γραμμάρια αλεύρι, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Αν θέλετε ρίχνετε και άλλα μπαχαρικά μέσα. Προτείνουμε το πράσινο πιπέρι.
Τα κάνουμε σαν ένα ηφαίστειο και στο κέντρο ρίχνουμε τη μπύρα (330 κ. ε.).
Ανακατεύουμε. Μην ξεχνάμε ότι δεν κάνουμε ζύμη αλλά κουρκούτι. Πρέπει να είναι κάπως ρευστό αλλά ταυτόχρονα κολλώδες. Ρυθμίζουμε ανάλογα την ποσότητα του αλευριού (αν είναι πολύ ρευστό) ή της μπύρας (αν έσφιξε πολυ).
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην κάνετε τον έξυπνο και αφαιρέσετε το αλάτι και τη ζάχαρη. Αποτελούν χημικά συστατικά αναγκαία για το κουρκούτι. Το αλάτι σφίγκει το τελικό αποτέλεσμα και η ζάχαρη δίνει το χρυσό χρώμα στην κρούστα.
Στα σχόλια βλέπουμε ότι προτείνετε να προστεθεί στη συνταγή και ένα σφηνάκι τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο). Τέλεια ιδέα. Στις ζύμες μας πάντα βάζουμε και ένα σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο. Σε αυτή, επειδή έχει την μπύρα δεν βάζουμε. Το δοκιμάσαμε, όμως, και έγινε πολύ καλό.
Αν χρησιμοποιήσετε ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο θα έχει περισσότερο την αίσθηση του "ψαρομεζέ".
Ο φίλος Βασίλης προτείνει με αυτό που θα περισσέψει να βουτήξουμε φέτες ψωμί και να τις τηγανίσουμε. Δοκιμάστε το με μπόλικη ρήγανη και τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Και μια και λέμε κεφαλογραβιέρα. Κόψτε την σε ράβδους, βουτήξτε την στο κουρκούτι και τηγανίστε την κι αυτή... Σαν να ξεφύγαμε λίγο, ε; Δείξε περισσότερα 10 έτη πριν
Το περιτύλιγμα κάνει τη διαφορά
www.tsoukali.gr/syntagi.php
(((Κουρκούτι λοιπόν. Κουρκούτι που άμα καείς με τούτο,... ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ)
Το περιτύλιγμα κάνει τη διαφορά
www.tsoukali.gr/syntagi.php
(((Κουρκούτι λοιπόν. Κουρκούτι που άμα καείς με τούτο, φυσάς και το γιαούρτι. Αλλά ας πάμε στη συνταγή που συνταγογραφήθηκε από κάποιον επαγγελματία. Κι ο μπακαλιάρος είναι ωραίο φαΐ φίλοι μου καλοί. Θα ψάξω για συνταγή για κουρκούτι σκέτο, έστω ψωμί αλοιμμένο με κουρκούτι και τηγανισμένο... Καλά. Ας διαβάσουμε τη συνταγή, κι ας πλερώσουμε και συμμετοχή. ))))
Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ
Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 131369 φορές
εκτυπώθηκε: 1021 φορές
Τι θα χρειαστούμε:
Μπύρα (lager)
Αλεύρι (κατά προτίμηση άσπρο)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Μπαχαρικά
Πως το κάνουμε:
Το απλό κουρκούτι (νερό κι αλεύρι) είναι σαν ψαρόκολλα.
Σήμερα θα σας δώσουμε την επαγγελματική συνταγή του κουρκουτιού, όπως αυτή διδάσκεται στις σχολές και όπως εφαρμόζεται στα καλά εστιατόρια που τολμούν να πουλήσουν μπακαλιάρο (λες και δεν είναι από τα νοστιμότερα ψάρια).
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 300 γραμμάρια αλεύρι, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Αν θέλετε ρίχνετε και άλλα μπαχαρικά μέσα. Προτείνουμε το πράσινο πιπέρι.
Τα κάνουμε σαν ένα ηφαίστειο και στο κέντρο ρίχνουμε τη μπύρα (330 κ. ε.).
Ανακατεύουμε. Μην ξεχνάμε ότι δεν κάνουμε ζύμη αλλά κουρκούτι. Πρέπει να είναι κάπως ρευστό αλλά ταυτόχρονα κολλώδες. Ρυθμίζουμε ανάλογα την ποσότητα του αλευριού (αν είναι πολύ ρευστό) ή της μπύρας (αν έσφιξε πολυ).
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην κάνετε τον έξυπνο και αφαιρέσετε το αλάτι και τη ζάχαρη. Αποτελούν χημικά συστατικά αναγκαία για το κουρκούτι. Το αλάτι σφίγκει το τελικό αποτέλεσμα και η ζάχαρη δίνει το χρυσό χρώμα στην κρούστα.
Στα σχόλια βλέπουμε ότι προτείνετε να προστεθεί στη συνταγή και ένα σφηνάκι τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο). Τέλεια ιδέα. Στις ζύμες μας πάντα βάζουμε και ένα σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο. Σε αυτή, επειδή έχει την μπύρα δεν βάζουμε. Το δοκιμάσαμε, όμως, και έγινε πολύ καλό.
Αν χρησιμοποιήσετε ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο θα έχει περισσότερο την αίσθηση του "ψαρομεζέ".
Ο φίλος Βασίλης προτείνει με αυτό που θα περισσέψει να βουτήξουμε φέτες ψωμί και να τις τηγανίσουμε. Δοκιμάστε το με μπόλικη ρήγανη και τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Και μια και λέμε κεφαλογραβιέρα. Κόψτε την σε ράβδους, βουτήξτε την στο κουρκούτι και τηγανίστε την κι αυτή... Σαν να ξεφύγαμε λίγο, ε; Δείξε περισσότερα 10 έτη πριν
Κράνιος
ψωμί και κάτι για προσφάι
Άμα έχεις τυρί φέτα και ψωμί (και... νερό τρεχούμενο στου Καλπάκι τη βρύση στο βουνό ψηλά) είσαι καλυμμένος από φαΐ για την ώρα. Αν...ψωμί και κάτι για προσφάι
Άμα έχεις τυρί φέτα και ψωμί (και ... νερό τρεχούμενο στου Καλπάκι τη βρύση στο βουνό ψηλά) είσαι καλυμμένος από φαΐ για την ώρα. Αν όμως είσαι μάγειρας και κατέεις, κι είσαι στο σπίτι, και δε βαριέσαι, υπάρχουν συνταγές για ψωμοτύρι που θα σου ανοίξουν την όρεξη για το παρεξηγημένο αυτό καθημερινό FAST FOOD των παλιών ξωμάχων.
ψωμοτύρι
ψωμί με ντομάτα στο χέρι
ψωμί μ' αχλάδι ή μήλο στο χέρι
ψωμί με σταφύλι
μια φέτα ψωμί βρεγμένη και λίγη ζάχαρη απάνω
ψωμί και κάτι για προσφάι δηλαδή
Δεν είπαμε το ψωμί ψωμάκι, αλλά ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μ' αυτό, αφού έτσι κι αλλιώς, έτσι που τρέχουμε ζαλισμένοι, αποκλείεται να παχαίνει. Εμ.. Δείξε περισσότερα 10 έτη πριν
Άμα έχεις τυρί φέτα και ψωμί (και... νερό τρεχούμενο στου Καλπάκι τη βρύση στο βουνό ψηλά) είσαι καλυμμένος από φαΐ για την ώρα. Αν...ψωμί και κάτι για προσφάι
Άμα έχεις τυρί φέτα και ψωμί (και ... νερό τρεχούμενο στου Καλπάκι τη βρύση στο βουνό ψηλά) είσαι καλυμμένος από φαΐ για την ώρα. Αν όμως είσαι μάγειρας και κατέεις, κι είσαι στο σπίτι, και δε βαριέσαι, υπάρχουν συνταγές για ψωμοτύρι που θα σου ανοίξουν την όρεξη για το παρεξηγημένο αυτό καθημερινό FAST FOOD των παλιών ξωμάχων.
ψωμοτύρι
ψωμί με ντομάτα στο χέρι
ψωμί μ' αχλάδι ή μήλο στο χέρι
ψωμί με σταφύλι
μια φέτα ψωμί βρεγμένη και λίγη ζάχαρη απάνω
ψωμί και κάτι για προσφάι δηλαδή
Δεν είπαμε το ψωμί ψωμάκι, αλλά ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μ' αυτό, αφού έτσι κι αλλιώς, έτσι που τρέχουμε ζαλισμένοι, αποκλείεται να παχαίνει. Εμ.. Δείξε περισσότερα 10 έτη πριν
Θα πρέπει να είστε μέλος αυτής της ομάδας, πριν μπορέσετε να συμμετέχετε σε αυτή τη συζήτηση.
Απαντήσεις