Τα μυστικά της μακροζωίας. Έρευνα

Σχετικές Συζητήσεις

Κράνιος Η συζήτηση ξεκίνησε από Κράνιος 11 έτη πριν

Το 1933, στη στήλη νεκρολογιών του περιοδικού Time και New York Times ανέφεραν ότι στην ηλικία των 257 ετών(!) πέθανε ο Li Ching-Yun, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πολύ μακριάς ζωής του είχε θάψει 23 συζύγους και 180 διαδόχους.

 

Είναι τρέλα να ζει τόσο πολύ ο άνθρωπος;

 

Νάτος και σε μια φωτογραφία...

Διαβάζω από την πηγή:


Γράφει ο ανεξήγητος.Το 1933, στη στήλη νεκρολογιών του περιοδικού Time και New York Times ανέφεραν ότι στην ηλικία των 257 ετών(!) πέθανε ο Li Ching-Yun, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πολύ μακριάς ζωής του είχε θάψει 23 συζύγους και 180 διαδόχους.

Το μυστικό της νεότητας του Li Ching-Yuen έγκειται στο γεγονός ότι κρατούσε πάντα σε ειρήνη το μυαλό και η διατροφή του αποτελούταν από ρύζι και το κρασί. Σχετικά με την παιδική ηλικία και την εφηβεία του Li Ching-Yun λίγα είναι γνωστά. Είναι γνωστό ότι γεννήθηκε στην επαρχία Σιτσουάν στην Κίνα, όπου και έζησε μέχρι το θάνατό του. Από την ηλικία των 10 ο Ching-Yun ήταν αρκετά μορφωμένος και είχε επισκεφθεί ήδη το Kang Su, Shaanxi, το Θιβέτ, Annam,το Σιάμ και τη Μαντζουρία, όπου συνέλεγε διάφορα βότανα. Στη συνέχεια, η ιστορία της ζωής του χάθηκε ...

Στην ηλικία των 256 χρόνων ο Lee ήταν αρκετά ακμαίος και έμοιαζε με ένα τυπικό 60χρονο άντρα.Το γεγονός αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση την ηλικία του. Σύμφωνα με τα ίδια τα λόγια του Lee για τον εαυτό του, γεννήθηκε το 1736 και έζησε για 197 χρόνια. Ωστόσο, το 1930, ο Wu Chung-shin, καθηγητής και πρύτανης του Πανεπιστημίου Minkuo, βρήκε αρχεία που δείχνουν ότι ο Lee γεννήθηκε το 1677, και ότι αυτοκράτορας της κινεζικής κυβέρνησης τον συνεχάρη για τα 150 έτη και 200 χρόνια ζωής του.

Ίσως ο Λί να ξέχασε τη μέρα γέννησής του ή απλώς ήταν διαφορετικός Li Ching-Yun. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο γηραιότερος άνθρωπος στο έδαφος θεωρούταν η Ζαν-Louise Kalman, της οποίας η ηλικία θεωρήθηκε πρωτοφανής -πέθανε 122 χρονών. Έζησε στη Γαλλία και πέθανε το 1997. Αυτό σημαίνει ότι, εάν τα αρχεία που βρέθηκαν από τον Wu Chang-Sheen είναι σωστά, τότε η ηλικία του Li Ching-Yun υπερβαίνει τα επίσημο καταγεγραμμένο ρεκόρ της Γαλλίδας περισσότερα από 130 χρόνια.

Πηγή: http://www.anexigita.com/2012/10/257.html

 

Αλλά κι άλλοι αναφέρονται.

 

Διαβάζω από την πηγή

Το ρεκόρ ηλικίας κατέρριψε σήμερα ένας Ιάπωνας, ο οποίος πλέον θεωρείται ο μακροβιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε το βιβλίο Γκίνες των Ρεκόρ.
Ο Ζιροεμόν Κιμούρα, από την πόλη Κιοτάνγκο, κοντά στο Κιότο, γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1897, σήμερα έγινε 115 ετών και 253 ημερών και είναι ο τρίτος άνθρωπος στην ιστορία που φτάνει στην ηλικία των 115 ετών.
Η ζωή του Κιμούρα εκτείνεται σε τρεις αιώνες και μέσα σε αυτούς πραγματοποιήθηκαν τεράστιες κοινωνικές και τεχνολογικές πρόοδοι, όπως ήταν η εμφάνιση των αυτοκινήτων, της τηλεόρασης και του Ίντερνετ, ενώ πρόλαβε 6 μονάρχες της Βρετανίας, 5 Ιάπωνες αυτοκράτορες και 20 προέδρους των ΗΠΑ.
Αυτή τη στιγμή ο Κιμούρα έχει 14 εγγόνια, 25 δισέγγονα και 13 τρισέγγονα, ενώ το μυστικό για τη μακροβιότητά του βρίσκεται στον χρυσό κανόνα «τρώγε ελαφρά για να ζήσεις πολύ»
Ο Κιμούρα εργαζόταν για 38 χρόνια στο τοπικό ταχυδρομικό γραφείο, όμως όταν βγήκε στη σύνταξη, αφοσιώθηκε στην αγροτική ζωή και συνέχισε μέχρι την ηλικία των 90 ετών.
Ο οργανισμός Γκίνες ανέβαλε την απονομή στον Κιμούρα του διπλώματός του επειδή είχε νοσηλευθεί πρόσφατα, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Κιότο επικαλούμενο δημοτικούς αξιωματούχους.
Ο προηγούμενος άνδρας που κατείχε το ρεκόρ μακροβιότητας ήταν ο Τόμας Πίτερ Θόρβαλντ Κρίστιαν Φέρντιναντ “Κρίστιαν” Μόρτενσεν στις ΗΠΑ, ο οποίος έζησε 115 χρόνια και 252 ημέρες, ενώ ο μακροβιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ είναι η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν, η οποία έφτασε στην ηλικία των 122 ετών και 164 ημερών και πέθανε το 1997.
Αλλά θα ψάξω κι άλλο. Αν βρω κάτι θα το βάλω εδώ. Η αξιοπιστία των πηγών δεν είναι δεδομένη. Αλλά θα το ψάξω. Τι έρευνα θα ήταν αν δεν το ψάχναμε; Χρόνο έχουμε άφθονο...
Χωρίς υπερβολές, λέω ότι πιστεύω, ο άνθρωπος βάζει μόνος του όρια στη ζωή του. Το μυαλό του γερνάει δηλαδή. Αποφασίζει ότι δεν έχει καμιά διάθεση να συνεχίσει... Τόσο ξεροκέφαλος είναι... ο άνθρωπος. Τα στυλώνει.
Αλλά κι όταν λέει το αντίθετο, ότι και καλά θέλει να ζήσει πάρα πολλά χρόνια, αν του ευχηθούμε να τα χιλιάσει..., γελάει και νομίζει ότι τον κοροϊδεύουμε.
Μάλλον είναι προγραμματισμένος ( ο άνθρωπος ) να είναι φοβιτσάρης και ευκολόπιστος σ' αυτούς που του λένε τα χειρότερα. Τι να πω.
 
Ας διαβάσουμε και για τούτη την κυρία

Γνωρίστε μια 70χρονη η οποία φαίνεται να έχει βρει το μυστικό της αιώνιας νεότητας, μόνο που αυτό δεν έχει να κάνει με χρήση αυξητικών ορμονών ή υποβολή σε πλαστικές εγχειρήσεις. Η Annette Larkins δεν φαίνεται μια μέρα πάνω από 40 ετών, χάρη στην διατροφή και τρόπο ζωής που διατηρεί. Φαίνεται τόσο νέα που οι άνθρωποι όταν είναι έξω με τον 54χρονο…

σύζυγό της νομίζουν ότι είναι κόρη του, αλλά υποθέτω ότι αυτός δεν έχει παράπονο γι’ αυτό…
Η Larkins λέει ότι το μυστικό για την ομορφιά της βρίσκεται πρώτα απ’ όλα στην διατροφή της ως φυτοφάγος, που αποτελείται από
βιολογικά λαχανικά, φρούτα, σπόρους και ξηρούς καρπούς που καλλιεργούνται στο δικό της κήπο, τον οποίο αποκαλεί «πηγή της νεότητας». Η γυναίκα δεν αγγίζει τίποτα που έχει μαγειρευτεί. Και ένα άλλο περίεργο πράγμα που κάνει είναι η συλλογή των ομβρίων υδάτων, για να ποτίζει τον κήπο της, αλλά και για να πίνει. Όμως, η κάτοικος του Μαϊάμι-Dade County, Florida, δεν είχε πάντα έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Στην πραγματικότητα κατανάλωνε κρέας τακτικά, αφού ο σύζυγός της είχε στην κυριότητά του ένα εργοστάσιο κρέατος στη δεκαετία του 1960. Τότε ήταν που αποφάσισε να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες της για πάντα. Και ήταν μια καλή απόφαση τελικά! Απλά κοιτάξτε την!

 

Όταν ξεκίνησε, η κα Larkins ήθελε απλά να βελτιώσει λίγο την υγεία της και ποτέ δεν περίμενε ότι θα μοιάζει με μια 40χρονη στην ηλικία των 70 ετών. Στα 27 αυτά χρόνια που τρώει ωμά φαγητά, η κα Larkins έχει γράψει δύο βιβλία που ονομάζονται “Ταξίδι στην Υγεία” μαζί με ένα DVD που περιέχει όλα τα μυστικά της υγιεινής της διατροφής. Ο σύζυγός της, ο κ. Larkins, εύχεται και ο ίδιος να είχε ακολουθήσει το παράδειγμά της, γιατί τώρα φαίνεται πολύ γέρος και, επίσης, πάσχει από διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση. Παίρνει συνταγογραφούμενο φάρμακο κάθε μέρα, αλλά η Annette δεν έχει πάρει καν ασπιρίνη.

 

 

 

Πηγή

 

 

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ- ΟΥΡΑΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερευνα της PwC: «Φλέβα χρυσού» η τρίτη ηλικία για τα κράτη

 

Στη δημοσιότητα δόθηκε η νέα έρευνα της PwC για την οικονομική δύναμη των μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων, και κατά πόσο αυτή αξιοποιείται από τα διάφορα κράτη του κόσμου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη έρευνα στην οποία πραγματοποιείται σύγκριση της απασχόλησης των μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων σε 34 χώρες του ΟΟΣΑ, τα κράτη μπορούν να ενισχύσουν με εκατομμύρια δολάρια τον κρατικό κορβανά εάν ακολουθήσουν τις βέλτιστες πρακτικές στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μεγαλύτερου σε ηλικία εργατικού δυναμικού τους. Είναι ενδεικτικό πως εάν στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό απασχόλησης των εργαζομένων μεταξύ 55-69 χρονών ήταν στο ίδιο επίπεδο με τη Σουηδία, τη χώρα της ΕΕ με το μεγαλύτερο αντίστοιχο ποσοστό, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου θα ενισχυόταν κατά περίπου 100 δισ. λίρες στερλίνες.

♥Το βρήκα εδώ! Μιλάνε για την εκμετάλλευση των παππούδων! των δεινοσαύρων! των καρεκλοκένταυρων! Δε θα τους βάλουν να σκάβουνε. Θα τους παλουκώσουν σε καρέκλες και θα τους μοστράρουν σαν μούμιες, να μας λένε απλά τι θα κάνουν οι ... νέοι! Ε, τι άλλη δουλιά να κάνουν παρά να διοικούν; Αλλά και ποιος έχει κάνει την έρευνα; Για την PwC , έναν δεινόσαυρο του δέκατου ένατου αιώνα που έχει βάλει και δεινόσαυρο δικό του που φυλάει τα δημόσια έσοδα στην Ελλάδα και είναι ... πάνω και πέρα από τον Υπουργό των Οικονομικών (η δεινοσαυρούλα ), αλλά είναι και δεν είναι υφισταμένη του!! 

Απαντήσεις
Κράνιος
Κράνιος Στα Άβδηρα ο Δημόκριτος αφοσιώθηκε στη διδασκαλία και τη συγγραφή των έργων του. Η προκοπή του στη σοφία ήταν τέτοια, ώστε αποκλήθηκε Σοφία ή... Δείξε περισσότερα 10 έτη πριν
loader
loader
Attachment
Κράνιος
Κράνιος Λέγεται πως ο Δημόκριτος γελούσε με τα χάλια του κοινού ανθρώπου και ο Ηράκλειτος για τον ίδιο λόγο έκλαιγε.
Εγώ, επειδή δεν τυγχάνω σοφός,...
Δείξε περισσότερα
10 έτη πριν
loader
loader
Attachment
Κράνιος
Κράνιος Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω μιαν εταιρεία και καπάκι μια ΜΚΟ, να στήσω ένα γραφείο στο κέντρο της πόλης και να διοικήσω μέχρι τα βαθιά μου... Δείξε περισσότερα 9 έτη πριν
loader
loader
Attachment
Θα πρέπει να είστε μέλος αυτής της ομάδας, πριν μπορέσετε να συμμετέχετε σε αυτή τη συζήτηση.