× Συζητήσεις για δέντρα

Πολτοί ορυκτελαίων

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2940 από Leo de Xait
Πολτοί ορυκτελαίων δημιουργήθηκε από Leo de Xait
Οι πολτοί ορυκτελαίων αποτελούν υποπαράγωγα του πετρελαίου και χρσηιμοποιούνται στην γεωργία ως αυτόνομα εντομοκτόνα ή σε συνδυασμό με άλλα χημικά εντομοκτόνα.
Διακρίνονται σε:
1. Θερινούς Πολτούς. Αποτελούν την πιο ''χαλαρή'', από άποψης πυκνότητας, πολτών οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατα την διαρκεια της ανάπτυξης των φυτών και χρησιμοποιούνται κυρίως για την αντιμετώπιση ''μαλακών'' - ολοκληρωμένων εντόμων.
Προσοχή πρέπει να δοθεί κατα την διαρκεια των εφαρμογών με θερινό πολτό, έτσι ώστε να μην ξεπερνάει η θερμοκρασία τους 30c, καθώς και τα φυτά να μην είναι απότιστα (καλό είναι να ποτιστούν κανα 2-3 μέρες πριν).
2. Χειμερινοί Πολτοί: Αποτελούν την πιο ''βαριά'' μορφή πολτών. Χρησιμοποιούνται κατα τον λήθαργο των φυτών (χειμώνα) και κυρίως για την αντιμετώπιση διαχειμαζουσων μορφών εντόμων και ακαρέων. Λόγω της πυκνοτητας τους δημιουργούν ένα ''στρώμα'' ορυκτελαίου επάνω στα διαχειμάζουσες μορφές (π.χ. ''αυγά'') με αποτελεσμα να δημιουργούν προβλήματα στην αναπνοή των εντόμων και άρα θάνατο.

Στο εμπόριο πωλούνται πολλά είδη πολτών με πολλές διαφορετικές εμπορικές ονομασίες και πυκνότητες, τόσο αυτόνομα όσο σε συνδυασμό με διάφορα χημικά εντομοκτόνα (π.χ. οργανοφωσφωρικά, διάφορα διασυστηματικά, κ.α.)

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.062 δευτερόλεπτα