× Συζητήσεις για δέντρα

Πριονισμένη Καρυδιά

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #21419 από Maria X.
Πριονισμένη Καρυδιά δημιουργήθηκε από Maria X.
Γεια σας σε όλους,θα ήθελα να μεταφέρω το πρόβλημα μιας γειτόνισσας μου.Έχει στην αυλή της ενα δέντρο καρυδιάς,25 ή 33 ετων (φαντάζεστε ποσο μεγάλο είναι) Και βρήκε τον κορμό της πριονισμένο μέχρι την μεση,αλλα με τον αερα κ το βάρος εχει γυρει.είναι γεματο καρυδια,υπαρχει τροπος να το σώσει? Η να την κόψει τελείως?

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #21420 από fanish1
Απαντήθηκε από fanish1 στο θέμα Πριονισμένη Καρυδιά
Πιστεύω ότι αν μπορούσε ε κάποιο τρόπο να το στηρίξει η πληγή με τα χρόνια θα επουλωνοταν. Έτσι νομίζω με το λίγο μυαλό που έχω. Θα του δίναμε πάντως την ευκαιρία!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #21421 από Maria X.
Απαντήθηκε από Maria X. στο θέμα Πριονισμένη Καρυδιά
Πάντως ειναι πριονισμένη πολυ περισσοτερο απο την μέση κ στηριζεται πανω στο σπιτι οπου κ επεσε...κριμα κ ντροπη σε οποιον κακοηθη γειτοννα το εκανε :angry:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #21424 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Πριονισμένη Καρυδιά
Για να καταλάβω Μαρία, γιατί αυτό που περιγράφεις μου φάνηκε ανήκουστο και εξοργιστικό.

Η γυναίκα είχε μία καρυδιά 30 περίπου ετών στην αυλή της.
Την βρήκε πριονισμένη κατά το ήμισυ.
Το δέντρο έπεσε και πλάκωσε το σπίτι ( ; )

Το δέντρο έπεσε επάνω στο σπίτι; Ναι ή όχι; Αν ναι, τι ζημιά έκανε;
Σε ποιο μέρος έγινε αυτό;
Δεν μένει μόνιμα στο σπίτι με την καρυδιά;
Είχε προβλήματα με τους γείτονες και πόσο σοβαρά (όχι πως αυτό δικαιολογεί την πράξη);
Μήπως δεν ήταν γείτονας αλλά παράνομος υλοτόμος;

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Last edit: 7 Χρόνια 9 Μήνες πριν by ilias.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #21425 από Κράνιος
Απαντήθηκε από Κράνιος στο θέμα Πριονισμένη Καρυδιά
Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι όταν γερνάνε φυτεύουν δέντρα. Δεν μπορώ να κατανοήσω το βαθύτερο αίτιο αυτής της πρότασης, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι συμβαίνει και σε μένα. Όσο γερνάω φυτεύω δέντρα.
Αιωνόβια δέντρα. Χαχαχαχαχααα....
Αλλά η αγάπη μου για τα δέντρα είναι παροιμιώδης εδώ στο 2019.kalliergo.gr και δεν έχει νόημα να το συνεχίσω έτσι.
Λοιπόν, για την καρυδιά προτείνω να την κλαδέψετε αυστηρά, αλλά αφήνοντας περίπου το ένα πέμπτο από το φύλλωμά της. Αυτό θα μειώσει τις ανάγκες σε νερό και χυμούς, ώστε το δέντρο να μπορέσει να προσαρμοστεί στην έκτακτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Να κόψετε μεγάλα κλαδιά, αλλά να αφήσετε αρκετά μικρά.
Κόβοντας (κλαδεύοντας) θα ελαφρύνει το δέντρο, ώστε να μπορέσετε με τη βοήθεια ενός οικοδόμου (ναι, οικοδόμου λέω) να το δέσετε και να το τραβήξετε (ο οικοδόμος θα σας πει πώς γίνετε αυτό ) και να καταφέρετε να επαναφέρετε το δέντρο στην ευθεία του, ώστε να "κολλήσει" ο κορμός του. Εκεί, στη θέση που θα το φέρετε, θα το σταθεροποιήσετε με λάμες και βίδες πολύ ισχυρές, Αν είναι σιδερένιες που σκουριάζουν μην ανησυχείτε. Το δέντρο δεν παθαίνει τέτανο. Όπως κάνουν οι γιατροί που βάζουν λάμες σε σπασμένα κόκκαλα των ανθρώπων.
Μη λυπηθείτε το δέντρο: Κάνετε τρύπες, βιδώστε και σταθεροποιήσετε τελείως τον πριονισμένο κορμό. Θα έχει επιτυχία η επέμβαση, αν καταφέρετε να μην μπορεί να κουνηθεί καθόλου ο κορμός. Έτσι το τραύμα θα επουλωθεί και θα κάνει εκεί έναν ρόζο περίεργο και έντονο.

Ο οικοδόμος, ανάλογα με την περίσταση, θα χρησιμοποιήσει συρματόσχοινα, σφιχτήτες και τεντωτήρες, οικοδομικές βίδες από σκαλωσιές, σκοινιά για ασφάλεια της επιχείρησης κτλ.
Σας προτείνω οικοδόμο (οικοδόμοι πραγματικοί είναι οι μπετατζήδες και οι πραγματικοί στεγάδες) και όχι κάποιον που το παίζει οικοδόμος, διότι ένας πραγματικός οικοδόμος έχει μάθει να στηρίζει μεγάλα βάρη, να τα μετατοπίζει και να δουλεύει με ασφάλεια. Διότι αν πάει κάποιος σκιντζής να μετατοπίσει το δέντρο, μπορεί να γκρεμίσει το σπίτι και να σκοτώσει και κάποιον άνθρωπο.
Ο οικοδόμος μπορεί να συνεργαστεί με κάποιον χωματουργό (τσάπα, γερανό κτλ), αν αυτός το κρίνει απαραίτητο, ώστε να τραβήξουν το δέντρο και να το επαναφέρουν στη θέση του. Αλλά αυτά είναι εργασίες που απαιτούν μεγάλη εμπειρία. Αν ο οικοδόμος δεν μπορεί να εκτιμήσει το βάρος του δέντρου, μπορεί το δέντρο να πέσει και να τουμπάρει το μηχάνημα μαζί με το χειριστή του.
Μην ακούτε οποιονδήποτε που το παίζει οικοδόμος.
Υπάρχουν ξυλοκόποι που τους πλακώνει το δέντρο που κόβουνε, ή και το δέντρο που είναι κομμένο τουμπάρει και τους πλακώνει, ή ακόμα χειρότερα, το δέντρο ενώ είναι κομμένο κάτω, καθώς το τεμαχίζουν αλλάζει η ισορροπία του και τουμπάρει και τους πλακώνει, ή απλά, καθώς το δέντρο πέφτει, τα κλαδιά του χτυπάνε στο έδαφος και σαν ελατήρια το εκτινάσσουν και τους πλακώνει. Κτλ κτλ....

Το ζήτημα είναι ότι με αυτές τους δουλειές ασχολούνται κατά κανόνα άνθρωποι ισχυρογνώμονες και εμπειρικοί. Αν εσείς είσαστε τέτοιος άνθρωπος, υπάρχει κίνδυνος να ζητήσετε βοήθεια από έναν που σας μοιάζει. Χαχαχαχααααα.... Τότε, σας εύχομαι "να σας βοηθήσει ο Θεός".

Αρκετά βοήθησα στο τεχνικό μέρος. Στο τέλος τέλος αυτές οι αναλύσεις δεν τελειώνουν ποτέ. Αλλά θα σας πω και τούτο. Μου φαίνεται περίεργο ότι βρήκατε το δέντρο μισοκομμένο. Μήπως κάποιος από την οικογένεια δεν το θέλει; Αν είναι έτσι, προτείνω να το κόψετε από τη ρίζα και να παραμείνετε αγαπημένοι.
Δεν θα επεκταθώ τώρα στο γιατί ένας άνθρωπος μπορεί να μισήσει ένα δέντρο. Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι στην περίπτωση αυτή το δέντρο θα χάσει τον πόλεμο. Ας τον χάσει μιαν ώρα αρχύτερα.

Αν ο εχθρός του δέντρου είναι ο γείτονας; Μμμμ... Αν ο εχθρός του δέντρου είναι κάποιος μαλάκας γείτονας; Μμμμ... Αν ο εχθρός του δέντρου είναι κάποιος πέραν της οικογένειας; Μμμμ... Τότε η οικογένεια του δέντρου θα πρέπει να υποστηρίξει το δέντρο.
Εκτός κι αν το δέντρο σας σκεπάζει όλη την αυλή του γείτονα και ο άνθρωπος έχει τρελαθεί από το κεφάλι που κάνει η βαριά σκιά της καρυδιάς. Τότε έχει δίκιο ο γείτονας.

Αγαπητοί μου φίλοι, η λογική και η καλοσύνη ας πρυτανεύσει. Αλλιώς θα μας πάρει ο διάολος και θα μας σηκώσει όλους στα δύσκολα χρόνια που ζούμε.
Αν αυτά που γράφω τα διαβάσει ο γείτονας του ανθρώπου που έχει την καρυδιά, μη με παραξηγήσει. Η λύση είναι να τα βρίσκουν οι άνθρωποι... με τα δέντρα. Αν το δέντρο ενοχλεί, θα πρέπει να κάνει πίσω. Αλλά το δέντρο δε γαυγίζει, δεν σε ξυπνάει τη νύχτα σαν τρελάρας κόκορας, δε σε παρακολουθεί αδιάκριτα, δε χέζει στη ζαρντινιέρα σου σα σκύλος ή γάτα, ... Αν σου ρίχνει φύλλα ή σκιά ή άνθη, ας τραβηχτεί από την άλλη μεριά μ' ένα κλάδεμα. Αυτό είναι το λογικό. Αν κλείνει τελείως το φως από το γείτονα, ας κοπεί από τη ρίζα επιτέλους. Καθήστε και συζητήστε όμορφα και λύστε σαν άνθρωποι το πρόβλημα. Μόνοι σας. Χωρίς δικηγόρους μαλάκες κι ενδιάμεσους.

Υστερόγραφο: Στο οικόπεδο που αγόρασα κάποτε για να χτίσω το σπίτι μου υπήρχαν μερικά δέντρα. Το πιο όμορφο και σε καλή θέση ήταν μια βαγιά (Δάφνη η Απολλώνιος). Ήταν μια συστάδα αποτελούμενη από πάνω των δέκα κορμών που ξεκινούσαν από την ίδια ρίζα. Ο χειριστής της τσάπας που έκανε την εκσφαφή για τα θεμέλια επέμενε να την κόψει, διότι θα τον διευκόλυνε στις εργασίες του. Ο μπετατζής επέμενε να την κόψει διότι θα τον διευκόλυνε στις εργασίες του. Ο χτίστης έφερε ένα αλυσοπρίονο κι άρχισε να κόβει τους κορμούς της συστάδας και τον πρόλαβα στο τσακ. Τον έστειλα από εκεί που ήρθε. Την έκοβε για να πάρει τα ξύλα για το τζάκι του!! Έσωσα τους περισσότερους κορμούς της συστάδας.
Στη συνέχεια, ένας γείτονας με ρωτούσε "Τι το θέλεις το πουρνάρι στην αυλή σου; " εννοώντας τη δάφνη. Κατάλαβα.
Άλλος, συγγενής αυτός, μου έλεγε ότι είναι μαλακία να έχω την τεράστια βαγιά μπροστά στο σπίτι και να κρύβει το σπίτι. Κατάλαβα.
Άλλος, γείτονας, ο απέναντι, μου έλεγε ότι κάτω απ' αυτή τη βαγιά καθότανε με τους φίλους του τα μεσημέρια όταν ήταν παιδί και δολώνανε τα παραγάδια. Κατάλαβα.
Μη συνεχίσω. Καταλάβατε.
Το δέντρο μου το υποστήριξα και το υποστηρίζω. Ο πόλεμος έφτασε μέχρι που μου ξεράνανε τη βαγιά. Μια βαγιά 10 μέτρα ύψος μπροστά στη βεράντα μου, αρωματική κι όμορφη, μια τεράστια συστάδα που σκιάζει την αυλή μου και με γεμίζει χαρά. Την ξεράνανε. Της έριξαν κάποιο δηλητήριο και την ξεράνανε.
Όμως εγώ δεν την άφησα αβοήθητη. Έκοψα στη ρίζα τους μεγάλους κορμούς της συστάδας της βαγιάς, αφήνοντας μόνο όλες τις μικρές παραφυάδες της. Ύστερα από έναν κλονισμό δύο ή τριών ετών, η βαγιά μου πήρε πάλι τα πάνω της, αναγεννήθηκε από το μηδέν.
Σήμερα που μιλάμε, πάλι η βαγιά μου έφτασε σε ύψος 10 μέτρα. Οι κορμοί της συστάδας δεν είναι τόσο χοντροί όσο ήταν παλιά, αλλά σα σύνολο είναι το ίδιο εντυπωσιακή όσο τη γνώρισα πριν 15 χρόνια.
Οι γείτονές μου να 'ναι καλά. Δεν τους κρατάω κακία. Αλλά δεν θα τους κάνω τη χάρη. Η βαγιά μου είναι στο κέντρο της αυλής μου περίπου και δεν ενοχλάει κανένανε πούστη. Στο διάολο ρε.
Είδα και ποιος μου έφερε το υγειονομικό επειδή έχω ένα (1) γάτο.
Είδα και ποιος μου έχωσε το μπάρμπεκιου μες στη μούρη μου.
Είδα και ποιος κόλλησε ένα πρόχειρο κοτέτσι με 100 κρεατόπουλα στον τοίχο του σπιτιού μου.
Είδα και ποιος έδεσε ένα σκυλάκι φρικαρισμένο τρία μέτρα από την μπαλκονόπορτα του υπνοδωματίου μου.
Είδα και ποιος μου έκοψε την καλημέρα επειδή η ο πλάτανός μου ρίχνει σκιά στο δρόμο έξω από το σπίτι μου και η ροδιά μου κρέμεται πάνω από τη μάντρα μου στο μέρος του δρόμου, με κίνδυνο να πέσει απάνω της ο γιος του που κάνει ποδήλατο. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν πέσει απάνω στη μάντρα μου. Εν τω μεταξύ, μπροστά στο σπίτι του ο δρόμος έχει 4-5 τεράστιες λακούβες, αλλά δεν έχει κάνει κανένα αίτημα σε καμία υπηρεσία να φτιαχτεί. Κι αδειάζει το βόθρο του στο φρεάτιο για τα όμβρια όποτε βρέχει και βρωμάμε τσέρνομπιλ για ένα εικοσιτετράωρο. Να συνεχίσω;
Όμως δε θα γίνω σαν τα μούτρα του. Τη βρώμα με τα κοτόπουλα, αφού την έφαγε η οικογένειά του, αναγκάστηκε να τα διώξει. Το σκύλο που με τρέλανε, αφού τον τρέλανε κι αυτόν περισσότερο, τον έδιωξε. Κτλ. κτλ...
Αλίμονό μας αν προσπαθήσουμε να βρούμε άκρη με τους παλιανθρώπους. Απλώς τους προσπερνάμε.
Last edit: 7 Χρόνια 9 Μήνες πριν by Κράνιος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #21427 από Maria X.
Απαντήθηκε από Maria X. στο θέμα Πριονισμένη Καρυδιά
Σε μια γειτονιά στο Αιγαλεω συννεβη.τα 3/4 το κορμου ειναι πριονισμενο.Ειναι μια διορωφη μονοκατοικια,Η γυνεκα ειχε ενα ατυχημα κ ελειπε καποιο χρονικο διαστημα(ποροφανως τοτε εγινε η δουλεια) κ τωρα μια που γεμισε καρυδια μια βροχη μια αερασ ηρθε κ εγειρε,για την ωρα δεν υπαρχει ζημια αλλα επειδη φοβαται θελει να την κοψει,κ ελεγα μηπως σωθει με καποιο τροπο.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #21428 από Maria X.
Απαντήθηκε από Maria X. στο θέμα Πριονισμένη Καρυδιά
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και την ανταποκριση!!!
Ειναι κ μεγαλη γυνναικα δεν ξερω πως θα τα καταφερει κ αν εχει την δυνατοτητα κ αν αξιζει τον κοπο αν καποιοι τραβανε ζορια μια κ εμαθα πως τις εχουν ξερανει κ αλλα λουλουδια,κ την εχουν κοψει μια λεμονια κ μια ελιτσα.Ειμαστε η γειτονια των αγγελων μαλλον εγω παντως σαν νεοτερη δεν θα το αφηνα να περασει ετσι μεχρι κ την σημανση θα εφερνα ..εεε μα ναι !!!
Ευχαριστω παρα πολυ πάντως :))

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21457 από lakis70
Απαντήθηκε από lakis70 στο θέμα Πριονισμένη Καρυδιά
Μάλλον κάποιοι που ότι δει το μάτι τους δεν αφήνει το χέρι τους τη βάλανε στο μάτι και πήγαν να την κόψουν αλλά κάτι τους πηγε στραβά και το αφήσανε στη μέση και ίσως ξαναγυρίσουν να το τελειώσουν. Κανενας δεν κόβει δένδρα για άλλο λόγο, θα το ξεραίνανε εαν δεν την γουστάρανε απλώς. Πες στη γυναίκα να προσέχει μην την φάνε, πολλά γίνονται. Σε ποια περιοχή του Αιγάλεω έγινε αυτό;

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21462 από Maria X.
Απαντήθηκε από Maria X. στο θέμα Πριονισμένη Καρυδιά
Στενομυαλος κοσμος,τελικα η γυναικα εβαλε κ την εκοψαν τελειως κ η παρασταση ελαβε τελος.Τωρα αν αυτο ικανοποιησε καποιους τι να πεις..Ας μην το πω κακια ασ το πωβλακεια κ μαλλον ειναι χειροτερη καποιες φορες.Στο αιγαλεω κοντα στην αστυνομια αν γνωριζεις..

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21463 από lakis70
Απαντήθηκε από lakis70 στο θέμα Πριονισμένη Καρυδιά
ο βλάκας είναι και κακός, μόνο έτσι μπορεί να συναναγωνιστεί τους άλλους, και μπορεί να είναι και εφοριακός. Οταν λες αστυνομία στο Αι Γιώργη εννοείς ή στην πλατεία που ήταν και το δημαρχείο;

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.119 δευτερόλεπτα