× Συζητήσεις για δέντρα

κλάδεμα μανταρινιάς

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #1574 από γιωτα
κλάδεμα μανταρινιάς δημιουργήθηκε από γιωτα
πριν 2 μέρες ένας (χαζός) θείος κλάδεψε τη μανταρινιά μου. Να σημειώσω ότι ήταν γεμάτη μανταρίνια τα οποία ήταν πολύ γλυκά και τρώγαμε μέχρι τώρα, για να μην πω για την ομορφιά που έδινε στην αυλή. Το δέντρο βρίσκεται στην Αμάρυνθο στην Εύβοια και στεναχωρήθηκα για αυτό που έγινε. Αν κάποιος γνωρίζει να μου πει, αν η ζημια είναι μεγάλη και αν μπορώ να κάνω κάτι για να βοηθήσω το δέντρο.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2694 από Leo de Xait
Απαντήθηκε από Leo de Xait στο θέμα κλάδεμα μανταρινιάς

γιωτα έγραψε: πριν 2 μέρες ένας (χαζός) θείος κλάδεψε τη μανταρινιά μου. Να σημειώσω ότι ήταν γεμάτη μανταρίνια τα οποία ήταν πολύ γλυκά και τρώγαμε μέχρι τώρα, για να μην πω για την ομορφιά που έδινε στην αυλή. Το δέντρο βρίσκεται στην Αμάρυνθο στην Εύβοια και στεναχωρήθηκα για αυτό που έγινε. Αν κάποιος γνωρίζει να μου πει, αν η ζημια είναι μεγάλη και αν μπορώ να κάνω κάτι για να βοηθήσω το δέντρο.


Από ότι βλέπω η δημοσίευση έγινε αρκετό καιρό πρίν, αλλά δεν κρατιόμουν να μην απαντήσω. :evil:
Το πιο σημαντικό: το δέντρο σίγουρα δεν θα πεθάνει! (...μην τον βρίζεις τον άνθρωπο τα μανταρινάκια λυμπήστηκε ο κακομοίρης :( ) Σε περιπτώσεις που γίνεται ''βαρύ'' κλάδεμα καλό θα ήταν (κυρίως στις μεγάλες τομές) να καλυφθούν οι τομές με πάστα κλαδέματος για να προστατευτεί το δέντρο από διάφορες προσβολές. Βέβαια αν το κλάδεμα είναι πολύ αυστηρό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ανθοφορία-καρποφορία (κυρίως της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου και ίσως και της επόμενης χρονιάς). Ελπίζω αν συνδεθείς κάποια στιγμή και αν κάποιος άλλος δεν σου έλυσε τις απορίες, να ''ανεβάσεις'' κάποια φωτό για να δούμε το μέγεθος της ζημιάς.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2704 από γιωτα
Απαντήθηκε από γιωτα στο θέμα κλάδεμα μανταρινιάς
ευχαριστώ. είναι ήδη αρκετά καλά , μόνο που τα μανταρινάκια ανοίξαν ενώ είναι πολύ μικρά ακόμα. δε νομίζω να φταιει το κλάδεμα. δε λιμπίστηκε τα μανταρίνια, σ'άυτό δε θα είχα πρόβλημα....θα στείλω φωτογραφία , μήπως και βρούμε τι φταίει που ανοίγουν

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.084 δευτερόλεπτα