× Φρούτα

Συζητήσεις για φρούτα και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Τα καρπούζια μου ξεκινήσαν και σκάνε...

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8853 από manosdet
Καλησπέρα σας και καλό μήνα.
Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ένας γείτονας από το εξοχικό να μου πει ότι ένα καρπούζι μου έσκασε. Γνωρίζει κανείς γιατί σκάνε τα καρπούζια;;;;
Κάπου είχα διαβάσει ότι δεν πρέπει να τα ποτίζεις αργά το απόγευμα ή βράδυ γιατί όλο το νερό μεταφέρεται το βράδυ στον καρπό, το πρωί το πυρώνει ο ήλιος, διογκώνεται το νερό και σκάει. Και δεν πρέπει λένε να τα ποτίζουμε βραδυ αλλά μεσημέρι.
Δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί αυτή η άποψη αλλά κατά τη γνώμη μου έχει μία λογική.
Εσείς τι λέτε;;;;;

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8855 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Τα καρπούζια μου ξεκινήσαν και σκάνε...
Ετσι ξερω και εγώ ....τα ποτίζω μόλις πέσει ο ήλιος...... πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα για να αρχίσουν να σκάνε ή είναι ακόμη μικρά ....ξέρεις πότε είναι έτοιμα για κόψιμο; Επίσης επειδή απλώθηκαν πάρα πολύ και είναι γεμάτα με λουλούδια ξέρεις μήπως πρέπει να κόψω μερικά κλαδιά για να δυναμώσουν ΄τα άλλα όπως κάνουμε σε άλλα φυτά....το ίδιο πρέπει ν συμβαίνει και με τα πεπόνια πιστεύω...είναι η πρώτη φορά που έχω φυτέψει και απο τα δύο και είμαι τελειως άσχετος στο πως να τα συμπεριφερθώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8856 από zvranik
Απαντήθηκε από zvranik στο θέμα Τα καρπούζια μου ξεκινήσαν και σκάνε...
εγω δυστηχώς 2 καρπουζάκια είχα και πάνε και αυτα.... σκάσανε....

χθες που πηγα σε μια γνωστή μου που εχει και αυτη κήπο (και καρπουζια- πεπόνια) μου ειπε οτι πρέπει να τα σκεπάζουμε γιατι τα "βράζει" ο ήλιος.
κοβει φυλλα απο της κολοκυθιές ή άλλα φύλλα απο το μποστάνι της και τα τοποθετεί πανω στους καρπους για να τα προστατεψει......
μαλλον πιστεύω πως και ενα δίχτυ σκιανσης θα βοηθούσε πολύ......

τι λετε και σείς?

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9863 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Τα καρπούζια μου ξεκινήσαν και σκάνε...
Χθές τελικά έκοψα το πρώτο μου καρπούζι.......8.5 κιλά....μου είπε ενας παραγωγός οτι μόλις ξεραθεί ενα μεμονωμένο φύλλο που έχει στο κοτσάνι του πρέπει να κοπεί.Εγω φοβήθηκα και το άφησα μερικές μέρες κινδύνεψα όμως να το χάσω γιατι άρχισε να ωριμάζει πολύ.Τελος πάντων πολύ γλυκό και κατακόκκινο......είναι και το πρώτο οπότε καταλαβαίνετε την χαρά......δεν πρόλαβα να ακουμπήσω το μαχαίρι και ακουσα το χράτσ και κοπηκε με μεγάλη ευκολία.Εχω τρία ακόμη στα σκαριά μόνο σε αντίθεση με τις πεπονιές που κάνουν πάνω απο 3-4 κάθε ρίζα και κάθε φορά που κόβω ένα μετα λίγες μέρες πετάγεται ενα νέο.Προσοχή στα πεπόνια να ακουμπάνε κάπου και όχι στο χώμα γιατι υπάρχει κίνδυνος να σαπίσει εκείνο το μέρος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10021 από kosmas81
Απαντήθηκε από kosmas81 στο θέμα Τα καρπούζια μου ξεκινήσαν και σκάνε...
Εμένα έσκασαν λίγο στην άκρη. Άμα αφαιρέσω την άκρη δεν τρώγεται ή ενέχει κανένας κίνδυνος? Το δοκίμασα στο ένα και είχε καλή γεύση.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10120 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Τα καρπούζια μου ξεκινήσαν και σκάνε...
νομίζω οτι επειδη το καρπούζι είναι νερο οτι έχει πάθει στην άκρη του που έσκασε θα εχει απλωθεί -μπορεί και να μη φαίνεται- σε ολο το φρούτο οπότε δεν σου συνιστώ να το φας.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10148 από kosmas81
Απαντήθηκε από kosmas81 στο θέμα Τα καρπούζια μου ξεκινήσαν και σκάνε...
Έφαγα 2 έτσι, αφαιρώντας ένα σημαντικό μέρος της άκρης χωρίς καμία επίπτωση -και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος,καθώς μπορεί να έτυχε. Το γευστικό αποτέλεσμα πάντως ήταν πολύ καλό. Την επόμενη φορά μάλλον θα τα πετάξω. Πρόσεξα βέβαια ότι αντανακλαστικά ο καρπός χοντραίνει τη φλούδα του

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10184 από jdoohan
Απαντήθηκε από jdoohan στο θέμα Τα καρπούζια μου ξεκινήσαν και σκάνε...
Καλησπέρα.
Απάντηση που βρήκα στο νετ και μου φαίνεται λογική.


Όπως ξέρουμε όλοι τα υγρά δεν συμπιέζονται.
αν την καρπούζια την ποτίσεις απόγευμα όλη την νύχτα θα τραβήξει το νερό και θα το στείλει στο καρπούζι.
την άλλη μετά το πρωί ο ήλιος θα πυρώσει το καρπούζι και έτσι τα υγρά θα διογκωθούν, με αποτέλεσμα το καρπούζι να σκάσει.
γιαυτό της καρπουζιές της ποτίζουμε μεσημέρι.
Last edit: 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν by jdoohan.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DAVIS, antilogos

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #18556 από francopsa
Απαντήθηκε από francopsa στο θέμα Τα καρπούζια μου ξεκινήσαν και σκάνε...
καλησπερα πως καταλαβενω οτι τα καρπουζια ειναι ετοιμα για κοπσιμω φραντσεσκος φιορεντζα

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #18559 από [email protected]
Κατ' αρχήν τα καρπούζια είναι έτοιμα 2,5 με 3 μήνες μετά τη σπορά (όχι τη μεταφύτευση).

Υπάρχουν 2 σημάδια για να καταλάβεις οτι είναι έτοιμα:

Πάνω στο κοτσάνι ψηλά, ακριβώς πριν το καρπούζι, έχει ένα ή δυο φύλλα. Όταν ξεραθούν αυτά συνήθως το καρπούζι μπορεί να κοπεί..

Χτυπάς με το δάχτυλό σου στο κέντρο του καρπουζιού. Αν κάνει κούφιο ήχο και όχι συμπαγή, τότε είναι έτοιμο.


In primo luogo, i cocomeri sono pronti da 2,5 a 3 mesi dopo avergli seminato (non reimpianto).

Ci sono due segni per cappire che i cocomeri sono pronti.

Sul penducolo, appena prima del cocomero, ci sono una o due foglie. Quando queste foglie sono secce, puoi tagliare il cocomero.

Se quando colpisci il cocomero al cento con tuo dito, ascolti un suono risonante e non compato, il cocomero puo essere tagliato.

(C'e molto tempo che non ho parlato ne scrito in italiano quindi se me sto sbagliando, spero che non importa..)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": antilogos, francopsa

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.095 δευτερόλεπτα