× Ανακοινώστε εκδηλώσεις και δράσεις στον τόπο σας. Ενημερώστε μας!

Το Γκότζι Μπέρρυ και η καλλιέργειά του

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #11666 από ilias
Ο Δήμος Αλέξάνδρειας και το cluster "Ελληνικό γκότζι" με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στην οποία θα γίνει παρουσίαση της καλλιέργειας του γκότζι μπέρρυ.

Οι εισηγήσεις θα καλύψουν όλη τη διαχείριση του φυτού, από την καλλιέργεια και τη αντιμετώπιση των ασθενειών μέχρι την απορρόφηση και μεταποίηση των καρπών και την παραγωγή νέων προϊόντων.

Στην εκδήλωση αυτή θα γίνει πανελλαδική παρουσίαση του cluster το οποίο θα αναλάβει τη συνολική διαχείριση της καλλιέργειας. Πρόκειται για έναν συνεργατικό σχηματισμό στον οποίο οι εταίροι συνεργάζονται κάτω από μία κοινή ιδέα. Στην προκειμένη περίπτωση το γκότζι μπέρρυ.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας (αίθουσα συνεδριάσεων) την Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2012. Ώρα έναρξης: 10:00π.μ. Προσκλήθηκε να τιμήσει την εκδήλωση και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης Αθανάσιος καθώς και άλλοι παράγοντες του Υπουργείου.

Η καλλιέργεια του γκότζι μπέρρυ αλλά και η συνολική διαχείριση της με στόχο την παραγωγή τελικών προϊόντων για το καταναλωτικό κοινό αποτελεί ελπιδοφόρα προοπτική. Ήδη δύο επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση παράγοντας τα πρώτα προϊόντα με γκότζι. Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν αρκετές μεταποιητικές επιχειρήσεις με σκοπό την εκδήλωση ενδιαφέροντος για απορρόφηση του καρπού και παραγωγή νέων προϊόντων. Όλες όμως οι προσπάθειες, σε νέες κυρίως καλλιέργειες, απαιτούν σύνεση, γνώση και προπαντός έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση. Η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν για όλα αυτά καθώς και για τις προοπτικές που διανοίγονται. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν.

Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στο goji.ipadm.gr/anakoinoseis/34-2012-10-16-19-03-11

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.065 δευτερόλεπτα