× Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος - ΣΕΑΓΕ και της α.μ.κ.ε. ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, συνεργάτης του ΑΓΡΟΡΑΜΑ, τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ: www.neoiagrotes.gr ), συντάκτης του newsletter ΑΓΡΟΝΕΑ.
Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης δεν είναι συνεργάτης του 2019.kalliergo.gr. Εδώ θα βρίσκετε όσες από τις ανταποκρίσεις μου στέλνει και προλαβαίνω να δημοσιεύσω. Τις δημοσιεύω πιστεύοντας ότι είναι χρήσιμες για την ενημέρωσή μας.

Οι Νέοι Αγρότες Πιερίας στην Ρητίνη - ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΙΕ

Περισσότερα
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #2366 από ilias
Οι Νέοι Αγρότες Πιερίας στην Ρητίνη - ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Την Δευτέρα, 3 Οκτ 2011, στις 20.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ρητίνης (παλαιό δημοτικό σχολείο) οι Νέοι Αγρότες (και όχι μόνο) προσκαλούνται σε συνάντηση-συζήτηση με θέμα «Το μέλλον του αγροτικού κόσμου».
Η νεοσύστατη Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας συνεχίζει μια εντατική προσπάθεια συναντήσεων-ενημερώσεων, για να δώσει την ευκαιρία σε όλους όσους θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν για να δημιουργήσουν συνθήκες ευνοϊκότερου μέλλοντος για τον αγροτικό κόσμο.

Ο FAO επισημαίνει έλλειμμα 1.000.000.000 τόνων ισοδυνάμου σιτηρών το 2050 στον πλανήτη, ενώ άλλες μελέτες προβλέπουν περίπου τριπλασιασμό των τιμών των τροφίμων το 2030. Αυτά τα στοιχεία θα έπρεπε να δημιουργούν θετικές προοπτικές για τα αγροτικά επαγγέλματα, αν η αγροτική κοινωνία και οι αγρότες μπορούσαν να τα αξιοποιήσουν.

Από την μέχρι σήμερα πορεία των αγροτικών τροφίμων μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι από ένα αγροτικό προϊόν στο ράφι του σούπερ μάρκετ το 1960 που έκανε 100 μονάδες αγοραστικής τιμής ο αγρότης εισέπραττε τις 60 μονάδες (60%), ενώ το 2010 από τα 100€ εισέπραττε μόνο 10€ (10%). Αν εξακολουθήσει η ίδια καταστροφική υφαρπαγή του παραγόμενου πλούτου, από την προβλεπόμενη αύξηση (τριπλασιασμό) των τιμών ίσως οι επαγγελματίες αγρότες να κατορθώσουν να μην εισπράξουν τίποτε...

Περισσότερα στο συνημμένο δελτίο τύπου.

Συνημμένο αρχείο:

Όνομα Αρχείου: deltio-typ...10-2.pdf
Μέγεθος αρχείου:55 KB

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα