- Δημοσιεύσεις: 932
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
×
Συνταγές από μέλη
ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5074
από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ
Έχεις δίκιο για την καμήλα Γιώργο.
Στην Αίγυπτο κάνουν καταπληκτικό παστουρμά από καμήλα.
Για χοιρινό δεν έχω ξανακούσει.
Στην Αίγυπτο κάνουν καταπληκτικό παστουρμά από καμήλα.
Για χοιρινό δεν έχω ξανακούσει.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- voskos
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 380
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 393
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5075
από voskos
Απαντήθηκε από voskos στο θέμα ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ
Σου έστειλα μνμα Μάνοmanosdet έγραψε: Έχεις δίκιο για την καμήλα Γιώργο.
Στην Αίγυπτο κάνουν καταπληκτικό παστουρμά από καμήλα.
Για χοιρινό δεν έχω ξανακούσει.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Maritsa
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 59
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 28
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5202
από Maritsa
Απαντήθηκε από Maritsa στο θέμα ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ
παιδία συγνώμη που χαθηκα αλλα ειμουν εκτος Αθηνων καποιες ημερες και χωρίς pc πολύ σωστά όπως είπε ο Μάνος το τσιμένη είναι μπαχάρι και έχει τη βασική μυρωδιά του παστουρμα, και πωλείτε στα μαγαζιά με ολα τα μπαχαρικά, απ οτι ξερω όντως ο καλύτερος παστουρμάς φτιάχνεται απο καμήλα αλλά και απο άλογο λόγω καθαρου κρέατος με χοιρινό δεν εχω ακουσει μιας και το συγκεκριμένο αλαντικο θέλει καθαρο κρεας χωρίς λιπος και ινες γι αυτο και η επιλογή του κομματιου κρεατος θελει προσοχή κυρίως ειναι απο την ραχη, Τολμίστετο άμεσα πριν πιασουν οι ζέστες, θα δείτε οτι δεν ειναι τοσο δύσκολο οσο το εχουμε στο μυαλο μας, και η γευση του και η όψη του ακομα θα είναι πολύ καλή ανταμοιβή δεν θα πιστεύεται οτι το φτιαξατε μόνοι σας.....(κι οταν πιειτε το ουζακι σας παρεα με τον παστουρμα να πιειτε κι ενα στην υγειά μου)!!!!!!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 932
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5206
από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ
Καλημέρα Μαρίτσα.
Μέχρι τι θερμοκρασίες περίπου μπορούμε να φτιάξουμε παστουρμά;;
Ρωτάω επειδή το έχω στα πλάνα μου μετά το Πάσχα.
Αν έχουν ανέβει οι θερμοκρασίες η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει σε υπόγειο που έχει δροσιά;;;
Μέχρι τι θερμοκρασίες περίπου μπορούμε να φτιάξουμε παστουρμά;;
Ρωτάω επειδή το έχω στα πλάνα μου μετά το Πάσχα.
Αν έχουν ανέβει οι θερμοκρασίες η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει σε υπόγειο που έχει δροσιά;;;
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Maritsa
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 59
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 28
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #5211
από Maritsa
Απαντήθηκε από Maritsa στο θέμα ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ
βεβαια μπορεί να γίνει σε υπογειο με δροσιά να μην ξεπερνα η υγρασια το 60% δεν ειναι πολυ μετα το πασχα να μην εχει φτασει η θερμοκρασια 40ο μπορεις να το κανεις βοηθάει πολύ να έχει βοριαδάκι!! εχω φτιαξει διάφορες εποχες και χειμωνα και ανοιξη και φθινοπωρο μονο καλοκαιρι δεν εχω κανει!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Κράνιος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 1592
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1151
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #5656
από Κράνιος
Απαντήθηκε από Κράνιος στο θέμα ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ
Παστουρμά δεν ήξερα. Αλλά δε γίνεται να μη φτιάξω. Μ' όλους εσάς να ψάχνεται τα πάντα ... θα ψαχτώ κι εγώ. Δε γίνεται διαφορετικά.
Αν κατάλαβα καλά, είναι ένας τρόπος να φυλάξεις κρέας εκτός ψυγείου;
Αν είναι να φτιάξω αρκετό για να έχω για δύσκολους καιρούς.
Και τα λουκάνικα πρέπει να μάθω.
Και το παστό κρέας στο πήλινο. Στο κάτω κάτω πρόκειται για υπέροχες γεύσεις.
Μαρίτσα, πρέπει να μας μάθετε κι εμάς τους άλλους.
Έχω δοκιμάσει στη ζωή μου διάφορα. Αλλά δεν ήμουν πάντα περίεργος με τις γεύσεις ... εκτός από τα φρούτα!
Ο τράγος δεν έχει λίπος. Θα μπορούσε να κάνω παστουρμά από κρέας τράγου; (((Μη γελάσει κανείς, ε!)))) Σοβαρά ρωτάω! Άμα δοκιμάσω; Τόσο τραγικό θα είναι;!!!
Το κρέας του τράγου είναι πολύ ανώτερο από το μοσχαρίσιο.
Με εκτίμηση, Ανδρέας
Αν κατάλαβα καλά, είναι ένας τρόπος να φυλάξεις κρέας εκτός ψυγείου;
Αν είναι να φτιάξω αρκετό για να έχω για δύσκολους καιρούς.
Και τα λουκάνικα πρέπει να μάθω.
Και το παστό κρέας στο πήλινο. Στο κάτω κάτω πρόκειται για υπέροχες γεύσεις.
Μαρίτσα, πρέπει να μας μάθετε κι εμάς τους άλλους.
Έχω δοκιμάσει στη ζωή μου διάφορα. Αλλά δεν ήμουν πάντα περίεργος με τις γεύσεις ... εκτός από τα φρούτα!
Ο τράγος δεν έχει λίπος. Θα μπορούσε να κάνω παστουρμά από κρέας τράγου; (((Μη γελάσει κανείς, ε!)))) Σοβαρά ρωτάω! Άμα δοκιμάσω; Τόσο τραγικό θα είναι;!!!
Το κρέας του τράγου είναι πολύ ανώτερο από το μοσχαρίσιο.
Με εκτίμηση, Ανδρέας
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- DOMVOS
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 346
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 378
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #5657
από DOMVOS
Απαντήθηκε από DOMVOS στο θέμα ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ
Αντρέα , κι εγώ μαζί σου είμαι,τράγος και ξερό ψωμί.
Οσο για την έλλειψη πάχους,κάτι θα κάνουμε,θα τον μουνουχίσουμε να σταματήσει τα γνωστά σπόρ και θα το ρίξει στην μάσα.
Και παστουρμά θα φτιάξουμε και λουκανικα και πανσέτα.....γ.....τα κέρατα τα τράγικα.
Οσο για την έλλειψη πάχους,κάτι θα κάνουμε,θα τον μουνουχίσουμε να σταματήσει τα γνωστά σπόρ και θα το ρίξει στην μάσα.
Και παστουρμά θα φτιάξουμε και λουκανικα και πανσέτα.....γ.....τα κέρατα τα τράγικα.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 932
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #5658
από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ
Δεν ξέρω τι λέτε αλλά ο τράγος κάνει φοβερή σούπα.
Όσο για τον παστουρμά την άλλη βδομάδα θα βάλω μπρος με μόσχο σιτευτό.
Όσο για τον παστουρμά την άλλη βδομάδα θα βάλω μπρος με μόσχο σιτευτό.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Κράνιος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 1592
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1151
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #5675
από Κράνιος
Απαντήθηκε από Κράνιος στο θέμα ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ
Ο καθείς και τα όπλα του. Εμείς τράγους βρίσκουμε, τράγους θα φάμε. Και σαν αρχαίοι τραγωδοί θα τους φτιάξουμε τραγωδίες και τέτοια ... έπη, που θα τρέχουν στην αγκαλιά μας με χαρά τα ζωντανά αυτά αριστουργήματα των ... Ελλήνων. Θα μας εκλιπαρούν να τους φάμε. Ανδρέας, Γιάννης, Μάνος και λοιποί ... φίλοι των τράγων...
Οι άνθρωποι αυτοί με τις καμήλες, ε.. , τι να πω. Οι άλλοι τρώγανε δεινόσαυρους (((εντάξει, χορτοφάγους)))).
Να σκεφτείτε αγαπητοί μου ότι υπάρχουν και χειρότερα: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τρώνε κρέας!!!! Λες και τα φυτά δεν έχουν ψυχή... Οι τρυφερές καρδούλες των μαρουλιών δεν πονούν, ε!...
Τα δέντρα τ' αγαπώ με πάθος. Τους μιλώ, τα περιποιούμε, τα κουρεύω, τ' αγκαλιάζω, ανεβαίνω επάνω τους, τους δίνω χώρο συνέχεια. Κι όμως βλέπω κάτι τύπους υλοτόμους να τα κατακρεουργούν.
Λοιπόν, όλα με μέτρο. Για να έχουμε.
Κι εδώ μιλάμε για παστουρμά με συνταγή που απαιτεί μοσχαρίσιο κρέας. Αυτό θα κάνουμε κατ' αρχήν. Και θα πιούμε και στην υγειά σου Μαρίτσα.
Οι άνθρωποι αυτοί με τις καμήλες, ε.. , τι να πω. Οι άλλοι τρώγανε δεινόσαυρους (((εντάξει, χορτοφάγους)))).
Να σκεφτείτε αγαπητοί μου ότι υπάρχουν και χειρότερα: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τρώνε κρέας!!!! Λες και τα φυτά δεν έχουν ψυχή... Οι τρυφερές καρδούλες των μαρουλιών δεν πονούν, ε!...
Τα δέντρα τ' αγαπώ με πάθος. Τους μιλώ, τα περιποιούμε, τα κουρεύω, τ' αγκαλιάζω, ανεβαίνω επάνω τους, τους δίνω χώρο συνέχεια. Κι όμως βλέπω κάτι τύπους υλοτόμους να τα κατακρεουργούν.
Λοιπόν, όλα με μέτρο. Για να έχουμε.
Κι εδώ μιλάμε για παστουρμά με συνταγή που απαιτεί μοσχαρίσιο κρέας. Αυτό θα κάνουμε κατ' αρχήν. Και θα πιούμε και στην υγειά σου Μαρίτσα.
Last edit: 12 Χρόνια 7 Μήνες πριν by Κράνιος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Maritsa
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.046 δευτερόλεπτα