- Δημοσιεύσεις: 508
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 280
×
Συνταγές από μέλη
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ
- ΑΝΤΙΓΟΝΗ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10047
από ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ δημιουργήθηκε από ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Τα υλικά μας
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
περίπου 2 κούπες καφαλοτύρι μπορούμαι να βάλουμαι και μισο φέτα μισό κεφαλοτύρι
μπόλικο δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδι ξερά τριμμένο
2 αυγά
φρυγανιά τριμένη τόση όση να μαζέψει τα υγρά
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του τόσο όσο να σφίξει λίγο το μίγμα μας
αλάτι - πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Αλατίζουμε το τριμμένο κολοκύθι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά του.
Ανακατεύουμε τα 6 πρώτα υλικά μαζί και τέλος ρίχνουμε την φρυγανιά
και το αλεύρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι ώστε να έχουμε ένα πηχτό χυλό, να στέκεται στο κουτάλι.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν αλατίζουμε άλλο γιατί αλατίσαμε το κολοκύθι κι έχουμε βάλει και τη φέτα.
Στην συνέχεια τους ρίχνουμε στο τηγάνι κουταλιά - κουταλιά και τους
τηγανίζουμε σε όχι πολύ δυνατή φωτιά.
Καί καλή σας όρεξηηηηηη
ΥΓ Κλείστε τα παράθυρα και τις πόρτες γιατί δές σας εγγυάμε πως θα μείνουν γιά να φάτε και εσείς ..
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
περίπου 2 κούπες καφαλοτύρι μπορούμαι να βάλουμαι και μισο φέτα μισό κεφαλοτύρι
μπόλικο δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδι ξερά τριμμένο
2 αυγά
φρυγανιά τριμένη τόση όση να μαζέψει τα υγρά
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του τόσο όσο να σφίξει λίγο το μίγμα μας
αλάτι - πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Αλατίζουμε το τριμμένο κολοκύθι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά του.
Ανακατεύουμε τα 6 πρώτα υλικά μαζί και τέλος ρίχνουμε την φρυγανιά
και το αλεύρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι ώστε να έχουμε ένα πηχτό χυλό, να στέκεται στο κουτάλι.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν αλατίζουμε άλλο γιατί αλατίσαμε το κολοκύθι κι έχουμε βάλει και τη φέτα.
Στην συνέχεια τους ρίχνουμε στο τηγάνι κουταλιά - κουταλιά και τους
τηγανίζουμε σε όχι πολύ δυνατή φωτιά.
Καί καλή σας όρεξηηηηηη
ΥΓ Κλείστε τα παράθυρα και τις πόρτες γιατί δές σας εγγυάμε πως θα μείνουν γιά να φάτε και εσείς ..
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kksakis1, manosdet, vasiliki, Κράνιος, fireseaker, zvranik, Roula
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- zvranik
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 488
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 311
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10080
από zvranik
Απαντήθηκε από zvranik στο θέμα ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ
Εγω εχω μια παραλλαγή, την οποια κανει χρόνια η μαμά μου (ετσι μας εμαθε να τρωμε τα λαχανικα).
Υλικά
2-3 κολοκύθια μεγάλα (τριμμένα στο χοντρο τρίφτη)
1 κρεμμύδι μεγάλο (τριμμενα στο χοντρό τρίφτη)
1-2 πατάτες (τριμμένες στο χοντρό τρίφτη)
200-300 γραμ. τυρι ρεγγάτο (τριμμένο στο χοντρό τρίφτη)
2 αβγά
άνιθο ή μαιντανό ή δυόσμο
αλάτι πιπέρι
αλευρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)
Διαδικασία
Αλατίζουμε το τριμμένο κολοκύθι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά του.
Ανακατεύουμε τα κολοκύθια το κρεμμύδι, τις πατατες, το τυρί, τα αβγά και τον ανιθο το αλατι , το πιπέρι μαζί και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να εχουμε εναν πηχτο χυλο.
Στην συνέχεια τους ρίχνουμε στο τηγάνι κουταλιά - κουταλιά και τους τηγανίζουμε σε μετρια φωτια και απο τις δύο πλευρές.
τους τοποθετουμε σε χαρτι κουζίνας για να αποροφηθει το εχτρα λάδι απο το τηγάνισμα.
ΥΓ. αν αφαιρέσετε τα κολοκύθια , εχετε νοστιμότατους πατατοκεφτεδες.
Υλικά
2-3 κολοκύθια μεγάλα (τριμμένα στο χοντρο τρίφτη)
1 κρεμμύδι μεγάλο (τριμμενα στο χοντρό τρίφτη)
1-2 πατάτες (τριμμένες στο χοντρό τρίφτη)
200-300 γραμ. τυρι ρεγγάτο (τριμμένο στο χοντρό τρίφτη)
2 αβγά
άνιθο ή μαιντανό ή δυόσμο
αλάτι πιπέρι
αλευρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)
Διαδικασία
Αλατίζουμε το τριμμένο κολοκύθι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά του.
Ανακατεύουμε τα κολοκύθια το κρεμμύδι, τις πατατες, το τυρί, τα αβγά και τον ανιθο το αλατι , το πιπέρι μαζί και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να εχουμε εναν πηχτο χυλο.
Στην συνέχεια τους ρίχνουμε στο τηγάνι κουταλιά - κουταλιά και τους τηγανίζουμε σε μετρια φωτια και απο τις δύο πλευρές.
τους τοποθετουμε σε χαρτι κουζίνας για να αποροφηθει το εχτρα λάδι απο το τηγάνισμα.
ΥΓ. αν αφαιρέσετε τα κολοκύθια , εχετε νοστιμότατους πατατοκεφτεδες.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Roula
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.047 δευτερόλεπτα