× Εδώ δημοσιεύουμε εικόνες από τους κήπους μας που βρίσκονται ΕΚΤΟΣ πόλεων, αλλά και εικόνες από την παραγωγή μας.

Καταλληλότητα χωραφιού

Περισσότερα
8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #20091 από Naxionman
Καταλληλότητα χωραφιού δημιουργήθηκε από Naxionman
Χαιρετώ την κοινότητα.

Προκαταβολικά θα ήθελα να ζητήσω τη συγγνώμη σας εάν το νήμα που άνοιξα είναι σε λάθος μέρος. Θα παρακαλούσα τους διαχειριστές, αν αυτό είναι εφικτό να μετακινήσουν στην ορθή ενότητα και να σβήσουν το κείμενο αυτό.

Πριν από δύο χρόνια ένας συγγενής μου δήλωσε ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω το χωράφι του και να κάνω ό,τι θέλω. Ένα κλιμακωτό χωραφάκι σε ένα ορεινό χωριό της Νάξου ακριβώς δίπλα στο σπίτι μου. Δεν είχα ποτέ κάποιο κομμάτι γης στην ιδιοκτησία μου και το είδα σαν την απόλυτη ευκαιρία να γίνω γεωργός!Δύο χρόνια και έχω χτίσει τις "βουλίστρες" - δηλαδή τα κομάτια του υποστηρικτικού τοίχου που με τα χρόνια είχαν πέσει - και έχω καθαρίσει τα σκουπίδια. Κλιμακωτά είναι τα χωραφάκια (δεν είναι πάνω από 150 τ.μ.) αλλά ήταν γεμάτα με σκουπίδια. Το χειρότερο από όλα ήταν ότι μέσα στα σκουπίδια έχω απομακρύνει πάνω από 20 μπαταρίες (τύπου ΑΑ κυρίως οι οποίες έχουν πεταχθεί 7-20 χρόνια πριν και λέω 7 γιατί 7 χρόνια μένουμε στο σπίτι και προφανώς δεν ξαναπετάξανε σκουπίδια εκεί)

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να σώζεται η κατάσταση. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω αν χωράφι είναι καλλιεργήσιμο και να μην εγκυμονεί κινδύνους τοξικότητας με κάποιο είδος ανάλυσης δειγμάτων του χώματος; Έχω μωρό παιδί και σκόπευα να κάνω μία πλήρως βιολογική καλλιέργεια.Είχα σκάψει όλο το χωράφι με κόπο και ήμουν έτοιμος να φυτέψω. Μέχρι που ενημερώθηκα για την μόλυνση από μπαταρίες... Είμαι απελπισμένος...

Το χωράφι ήτανε γεμάτο σκουπίδια γιατί οι γείτονες για πάνω από 20 χρόνια το είχαν μετατρέψει σε χωματερή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα