× Εδώ δημοσιεύουμε εικόνες από τους κήπους μας που βρίσκονται ΕΚΤΟΣ πόλεων, αλλά και εικόνες από την παραγωγή μας.

Οι πρώτες μας πατάτες!

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12759 από markonis
Οι πρώτες μας πατάτες! δημιουργήθηκε από markonis
Πρώτη φορά έβαλα πατάτες και πειραματίστηκα αρκετά φυτεύοντας σε ζαρντινιέρα,τενεκέδες δοχεία κλπ.Φυσικά έκανα και λάθη τα οποία θα γράψω στο αντίστοιχο τόπικ.

Στη ζαρντινιέρα μπήκαν οι πρώτοι 3 βολβοί τους οποίους φύτεψε ο γιός μου (05-09-2012).

Στην 1η φωτογραφία φαίνονται τα φυτά περίπου 40 μέρες μετά τη φύτευση,στη 2η η σημερινή κατάσταση μετά από βοριάδες,νοτιάδες κλπ,στην 3η & 4η οι πατάτες και στην 5η ο απολογισμός που ήταν γύρω στα 3,5 κιλά. Νομίζω καλά για πρώτη φορά και χειμώνα.

ΥΓ.Θα μπορούσα να περιμένω λίγες μέρες ακόμα,όμως ο μικρός ανυπομονούσε (χεχε)

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12772 από tsouknidas
Απαντήθηκε από tsouknidas στο θέμα Οι πρώτες μας πατάτες!
μπράβο,πολύ ωραία,σίίγουρα θα είναι νοστιμότατες.Παραθέτω εδώ ένα βιντεάκι για μια πολύ ενδιαφέρουσα μέθοδο καλλιέργειας πατάτας απο έναν καλλιεργητή στο αντίριο.Καλλιέργεια με παλέτες,ότι πρέπει για την πόλη

www.veoh.com/watch/v29848138ZGMWCsBS?h1=...BB%CE%AD%CF%84%CE%B1
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": markonis

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #16104 από markonis
Απαντήθηκε από markonis στο θέμα Οι πρώτες μας πατάτες!
Πατάτες προσπάθεια 2η

Έχοντας την προηγούμενη εμπειρία απέφυγα να βάλω πατάτες σε πλαστικά δοχεία και τενεκέδες,λόγω μηδαμινής παραγωγής.

Επειδή όμως μου αρέσει να πειραματίζομαι,αυτή τη φορά έβαλα στο παιχνίδι τους σάκους φύτευσης.Συγκεκριμένα είχα αγοράσει πιο παλιά από ένα Jumbo στην Αθήνα 2 σάκους σε πολύ χαμηλή τιμή,περίπου 3€ αν θυμάμαι καλά,στους οποίους έβαλα πατάτες.Τον ένα τον άφησα έξω και τον άλλο τον έβαλα στο σπορείο.Σαν φυτό είναι εντυπωσιακό,τώρα από παραγωγή θα δείξει η νεκροψία.Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο νετ βρήκα σάκους φύτευσης,αλλά σε ασύμφορες τιμές οπότε στράφηκα στα αγαπημένα μου ανακυκλώσιμα υλικά.Βρήκα λοιπόν κάτι σάκους ταχυδρομείου,οι οποίοι φαίνεται να κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά.Και εδώ βέβαια πρέπει να περιμένω να δω τα αποτελέσματα και αν είναι θετικά την επόμενη φορά θα βάλω περισσότερους.Βέβαια έβαλα αρκετές πατάτες στο χώμα και περί τα μέσα του Ιούνη περιμένω τα αποτελέσματα.Στόχος 15-20 κιλά.Παρακάτω θα θεωρηθεί αποτυχία.


Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΑΝΤΙΓΟΝΗ, kristi1, fireseaker, antilogos

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #16809 από markonis
Απαντήθηκε από markonis στο θέμα Οι πρώτες μας πατάτες!
Μέσα σε δυο μέρες στις πατάτες μας έπεσε δορυφόρος.Πρώτη φορά είδα τόσους πολλούς,μιλάμε για εκατοντάδες.Μάλλον πέσαμε σε μαζική μετανάστευση,μια και όπως διάβασα συνηθίζει να κινείται ανατολικά.Σήμερα έριξα βάκιλο αν και ο καιρός δεν βοηθάει ιδιαίτερα,αφού το πάει για βροχή.Ελπίζω να περιοριστούν τουλάχιστον οι προνύμφες,γιατί αν πολλαπλασιαστούν όλοι αυτοί θα φάνε κι εμάς. :laugh:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #17310 από markonis
Απαντήθηκε από markonis στο θέμα Οι πρώτες μας πατάτες!
Οι δορυφόροι αντιμετωπίστηκαν άμεσα και δυναμικά με το βάκιλο,σε βαθμό που δεν περίμενα,με αποτέλεσμα τις επόμενες 2 μέρες από το συμβάν να μείνουν ελάχιστοι ζωντανοί,να σκουπίζω βουνά από ψόφιους,ενώ οι υπόλοιποι μάλλον την έκαναν για άλλες πατατοκαλλιέργειες

markonis έγραψε: Βέβαια έβαλα αρκετές πατάτες στο χώμα και περί τα μέσα του Ιούνη περιμένω τα αποτελέσματα.Στόχος 15-20 κιλά.Παρακάτω θα θεωρηθεί αποτυχία.


Στο θέμα ημερομηνία έπεσα αρκετά έξω αφού οι πατάτες μου ήταν έτοιμες σήμερα με εξαίρεση μια μικρή ζαρντινιέρα που έβαλα μετά και έχει 15-20 μέρες ζωή ακόμα.

Σε κιλά ακόμα δεν τις ζύγισα αλλά πρέπει να είμαι κοντά στο στόχο που έβαλα.Ο απολογισμός στην παρακάτω εικόνα:Τελικά οι ταχυδρομικοί σάκοι είναι μιας χρήσης αφού σαπίζουν και σκίζονται στη βάση την ώρα της συγκομιδής.Κάνουν όμως συμπαθητική παραγωγή όπως δείχνει η φωτο.Το λάθος μου ήταν ότι έβαλα 3 πατάτες σε κάθε σάκο,με αποτέλεσμα να βγουν αρκετές μικρούλες που δεν είχαν χώρο να αναπτυχθούν.Ανάλογο λάθος έκανα και στις ζαρντινιέρες.Με μια πατάτα σε κάθε σάκο θα μπορούσα να πάρω ακόμα και 10 μεγάλες πατάτες (>1,5 κιλό)!
Last edit: 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν by markonis.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #22362 από goldfish
Απαντήθηκε από goldfish στο θέμα Οι πρώτες μας πατάτες!
Υπάρχει μεγάλο θέμα με τις τιμές των σακων φυτευσης... Φετος, για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν απλούς σακους που μαζευουμε τις ελιες (55*105 cm με κοστος 0,30 λεπτά τον ένα) και έβαλα απο δύο πατάτες. Αναμενω τα αποτελεσματα περιξ των Χριστουγέννων. Λέω να το επεκτεινω και σε ντοματες λογω περιορισμενου χώρου το καλοκαίρι. Θα σας μεταφερω τα αποτελέσματα. .
Last edit: 7 Χρόνια 5 Μήνες πριν by goldfish.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα