- Δημοσιεύσεις: 488
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 311
- Forum-Κοινότητα
- Forum Καλλιεργητών
- Διάφορα
- Γενικού ενδιαφέροντος
- κοτες...... ηρθε η ωρα για σφαξιμο.... τώρα?
×
Συζητήσεις για θέματα που δεν έχουν σχέση με τον κήπο ή τις καλλιέργειες.
κοτες...... ηρθε η ωρα για σφαξιμο.... τώρα?
- zvranik
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7589
από zvranik
κοτες...... ηρθε η ωρα για σφαξιμο.... τώρα? δημιουργήθηκε από zvranik
παιδια βοήθεια......
ηρθε η μεγάλη ωρα..... για να σφαξω τις πρωτες κότες...... τι κάνουμε?
δεν εχω ιδέα......
μπορει κάποιος με εμπειρία στο θέμα να βοηθήσει?
(για τον παραδοσιακο τροπο μιλάω οχι με ξεπουπουλιάστρες.)
ηρθε η μεγάλη ωρα..... για να σφαξω τις πρωτες κότες...... τι κάνουμε?
δεν εχω ιδέα......
μπορει κάποιος με εμπειρία στο θέμα να βοηθήσει?
(για τον παραδοσιακο τροπο μιλάω οχι με ξεπουπουλιάστρες.)
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gianthom
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 90
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 29
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7591
από gianthom
Απαντήθηκε από gianthom στο θέμα κοτες...... ηρθε η ωρα για σφαξιμο.... τώρα?
σφαζεις αφηνεις την κοτα κατω μεχρι να φυγει το πολυ αιμα ζεστενεις νερο βαζεις την κοτα μεσα οχι να βρασει να μαλακωσουν τα φτερα για 1-2 λεπτα και μετα μαδας με τα χερια μολις μαδησεις τοτε ανοιγεις την κοτα απο την κοιλια και την καθαριζεις.Αλλα πριν κανεις οτιδηποτε φωναξε καποιον να σου δειξει για πρωτη φορα μην ταβλιαστης οπως εγω οταν το εκανα πρωτη φορα χαχαχαα
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": zvranik
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vasiliki
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 270
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 68
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7594
από vasiliki
Απαντήθηκε από vasiliki στο θέμα κοτες...... ηρθε η ωρα για σφαξιμο.... τώρα?
Για να μη γεμισεις αιματα, παρε πρωτα μια κουτα και κανε μια τρυπουλα στο πλαι και απο κει θα βγαλεις το κεφαλι της να της το κοψεις και αυτη μετα θα κοπανιεται μεσα στο κουτι. οποτε δεν θα την βλεπεις κιολας, και μετα οτι γραφει και ο φιλος μας παραπανω. να εχεις καλο μαχαιρι, να μη τη βασανισεις.
Το εχω δει με την ακρη του ματιου μου. εγω δεν θα το εκανα ποτε!!
Το εχω δει με την ακρη του ματιου μου. εγω δεν θα το εκανα ποτε!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": zvranik
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- voskos
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 380
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 393
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7595
από voskos
Απαντήθηκε από voskos στο θέμα κοτες...... ηρθε η ωρα για σφαξιμο.... τώρα?
Ο άνθρωπος έχει δύναμη μέσα του…..ο καιρός γαρ εγγύς να ανακαλύψεις την δική σου.
Η πρώτη ,δεύτερη , άντε και λίγο η τρίτη φορά είναι δύσκολη, μετά όλα παίρνουν τον δρόμο τους ……. άκου λοιπόν.
Παίρνεις ένα τσεκούρι η ένα βαρύ μαχαίρι,μπαλτά.
Πιάνεις τν κότα με το ένα χέρι και από τα δυο της πόδια.
Τοποθετείς τον λαιμό της σε ένα ξύλο μπρούμυτα (φροντίζεις να μην σε κοιτά στα μάτια και νομίζεις πως σε ικετεύει) ……αλλά έχεις τα δικά σου ανοιχτά και για να την πετύχεις και να κοπεί ο λαιμός της με την μια και για να μην πετύχεις το δικό σου χέρι ……… της δίνεις μια ευγενική τσεκουριά και την κρατάς κάτω μέχρι να φύγει το αίμα και να μείνει ακίνητη…(Μέχρι εδώ ηταν τα δύσκολα)….εδω θέλει προσοχή γιατί αν την αφήσεις θα χοροπηδεί ,θα γεμίσει με αίματα όλο τον χώρο και θα σε δυσκολεύει περισσότερο ψυχικά αλλά και αργότερα στον καθαρισμό του χώρου.
Θα έχεις βάλει από πριν νερό μπόλικο να βράζει (να ζεματά) και κρατώντας απ τα πόδια την βουτάς μέσα 5 δεύτερα περίπου……..την βγάζεις και αφαιρείς γρήγορα τα φτερά τραβώντας με το χέρι σου(αφού έχεις φορέσει γάντια) ανάποδα από την φορά που έχει το φτέρωμα της………όχι ένα ένα αλλά θα γεμίζει η χούφτα σου φτέρωμα κάθε φορά..
Αφού τελειώσεις την ανοίγεις ,πετάς τον εσωτερικό της κόσμο και την καψαλίζεις σε φλόγα περνώντας την ελαφρά πάνω απ την φλόγα για να καούν και οι μικρές τριχίτσες που μένουν.
Η πρώτη ,δεύτερη , άντε και λίγο η τρίτη φορά είναι δύσκολη, μετά όλα παίρνουν τον δρόμο τους ……. άκου λοιπόν.
Παίρνεις ένα τσεκούρι η ένα βαρύ μαχαίρι,μπαλτά.
Πιάνεις τν κότα με το ένα χέρι και από τα δυο της πόδια.
Τοποθετείς τον λαιμό της σε ένα ξύλο μπρούμυτα (φροντίζεις να μην σε κοιτά στα μάτια και νομίζεις πως σε ικετεύει) ……αλλά έχεις τα δικά σου ανοιχτά και για να την πετύχεις και να κοπεί ο λαιμός της με την μια και για να μην πετύχεις το δικό σου χέρι ……… της δίνεις μια ευγενική τσεκουριά και την κρατάς κάτω μέχρι να φύγει το αίμα και να μείνει ακίνητη…(Μέχρι εδώ ηταν τα δύσκολα)….εδω θέλει προσοχή γιατί αν την αφήσεις θα χοροπηδεί ,θα γεμίσει με αίματα όλο τον χώρο και θα σε δυσκολεύει περισσότερο ψυχικά αλλά και αργότερα στον καθαρισμό του χώρου.
Θα έχεις βάλει από πριν νερό μπόλικο να βράζει (να ζεματά) και κρατώντας απ τα πόδια την βουτάς μέσα 5 δεύτερα περίπου……..την βγάζεις και αφαιρείς γρήγορα τα φτερά τραβώντας με το χέρι σου(αφού έχεις φορέσει γάντια) ανάποδα από την φορά που έχει το φτέρωμα της………όχι ένα ένα αλλά θα γεμίζει η χούφτα σου φτέρωμα κάθε φορά..
Αφού τελειώσεις την ανοίγεις ,πετάς τον εσωτερικό της κόσμο και την καψαλίζεις σε φλόγα περνώντας την ελαφρά πάνω απ την φλόγα για να καούν και οι μικρές τριχίτσες που μένουν.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": zvranik
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- DOMVOS
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 346
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 378
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7596
από DOMVOS
Απαντήθηκε από DOMVOS στο θέμα κοτες...... ηρθε η ωρα για σφαξιμο.... τώρα?
Ορε Γιώργο,
Ολόκληρη διατριβή εκδοροσφαγής ορνιθοειδών κατέθεσες.
Πλήρης,εμπεριστατωμένη,με γλαφυρό ύφος,ελκυστική και πρακτική΄.
Μπράβο,πολλά μπράβο.....θα σε προτιμήσω.
Θάθελα να προσθέσω ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν ανοξείδωτοι κώνοι σφαγής-αντι 30 ευρώ-οι οποίοι απλοποιούν αρκετα την αποκρουστική διαδικασία της εκτέλεσης .
Ολόκληρη διατριβή εκδοροσφαγής ορνιθοειδών κατέθεσες.
Πλήρης,εμπεριστατωμένη,με γλαφυρό ύφος,ελκυστική και πρακτική΄.
Μπράβο,πολλά μπράβο.....θα σε προτιμήσω.
Θάθελα να προσθέσω ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν ανοξείδωτοι κώνοι σφαγής-αντι 30 ευρώ-οι οποίοι απλοποιούν αρκετα την αποκρουστική διαδικασία της εκτέλεσης .
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- voskos
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 380
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 393
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7597
από voskos
Απαντήθηκε από voskos στο θέμα κοτες...... ηρθε η ωρα για σφαξιμο.... τώρα?
Κώνοι σφαγής????
Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΑΝΤΙΓΟΝΗ
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 508
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 280
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7598
από ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Απαντήθηκε από ΑΝΤΙΓΟΝΗ στο θέμα κοτες...... ηρθε η ωρα για σφαξιμο.... τώρα?
Δεν σας πιστευω !!!!!!!!!!!
Δεν σας πιστευω !!!!!!!!
Δεν σας πιστευω !!!!!!!!!!!
Και σας ειχα και σε εκτιμηση ...........
εχω παθει φρικη οση ωρα σας διαβαζω μου εχει σηκωθει η τριχα .
Σας βλεπω ολους με εναν μπαλτα να κυνηγατε να σφαξετε το αμοιρο ζωντανο .
Σε παρακαλω !!!!!!!!! αφησε την κοτουλα να ζησει !!!!!!!! πλιζζζζζζζζζζ
Δεν σας πιστευω !!!!!!!!
Δεν σας πιστευω !!!!!!!!!!!
Και σας ειχα και σε εκτιμηση ...........
εχω παθει φρικη οση ωρα σας διαβαζω μου εχει σηκωθει η τριχα .
Σας βλεπω ολους με εναν μπαλτα να κυνηγατε να σφαξετε το αμοιρο ζωντανο .
Σε παρακαλω !!!!!!!!! αφησε την κοτουλα να ζησει !!!!!!!! πλιζζζζζζζζζζ
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- voskos
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 380
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 393
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7601
από voskos
Απαντήθηκε από voskos στο θέμα κοτες...... ηρθε η ωρα για σφαξιμο.... τώρα?
Αγαπητή Αντιγόνη.
Λυπούμαστε πολύ που εχάθει η εκτίμηση σου προς εμάς………ελπίζουμε όμως να αλλάξεις γνώμη δοκιμάζοντας τον νοστιμότατο γλουτό της όρνιθας, ψημένο στα κάρβουνα,πασπαλισμένο με μπόλικο λεμονάκι και ολίγη ρίγανη για έξτρα νοστιμιά!!!!!
Λυπούμαστε πολύ που εχάθει η εκτίμηση σου προς εμάς………ελπίζουμε όμως να αλλάξεις γνώμη δοκιμάζοντας τον νοστιμότατο γλουτό της όρνιθας, ψημένο στα κάρβουνα,πασπαλισμένο με μπόλικο λεμονάκι και ολίγη ρίγανη για έξτρα νοστιμιά!!!!!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kerkyreos
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 112
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 19
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7602
από kerkyreos
Απαντήθηκε από kerkyreos στο θέμα κοτες...... ηρθε η ωρα για σφαξιμο.... τώρα?
εγω παντως αν θελετε να μαθετε, την πιανω την βαζω κατω,και με το ποδι μου τις παταω τα δυο ποδια μαζι (μαλακα φυσικα) τις κραταω το κεφαλι καλα και με ενα κοφτερο μαχαιρι τις χωριζω το λαιμο,αλλα μολις τις τον κοψω αμεσως τις πιεζω τον λαιμο κατω ωστε να μην γεμιση παντου αιματα,,μετα την κρεμαω αναποδα να στραγγιξη καλα το αιμα,την βαζω σε νερο που εχω βρασει,αλλα για τουλαχιστον 2-4 λεπτα ,την σηνεχια την ξερετε.
εχω αρκετη πειρα λογο που η μαννα μου δεν τις ασφαζε ποτε,ετσι επρεπε να την αναλαβωμε εμεις τα παιδια αυτη την δουλια,αν θελαμε να φαμε κοτοπουλα.
εχω αρκετη πειρα λογο που η μαννα μου δεν τις ασφαζε ποτε,ετσι επρεπε να την αναλαβωμε εμεις τα παιδια αυτη την δουλια,αν θελαμε να φαμε κοτοπουλα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": zvranik
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- DOMVOS
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 346
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 378
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #7603
από DOMVOS
Απαντήθηκε από DOMVOS στο θέμα κοτες...... ηρθε η ωρα για σφαξιμο.... τώρα?
Σημαντικό: Δείξτε σεβασμό σε κάθε ζώο που προορίζετε για σφαγή.Μην το βασανίζετε, περιορίστε την αγωνία του και το αίσθημα του φόβου.
Ξεχωρίστε τα πουλερικά που προορίζονται για σφαγή από την προηγούμενη μέρα.
Αποφύγετε να τους δώσετε στερεά τροφή 12-24 ώρες πριν τη σφαγή. Αυτό βοηθάει να έχουμε λιγότερες ακαθαρσίες στο στομάχι και ιδιαίτερα στα εντόσθια, μειώνοντας τις πιθανότητες μόλυνσης του κρέατος κατά τον καθαρισμό.
Οργανώστε λειτουργικά τον χώρο που πρόκειται να δουλέψετε.Που θα γίνετε η σφαγή,το ζεμάτισμα,,ο πάγκος τεμαχισμού, παγολεκάνες, αποστράγγιση, σακούλες συσκευασίας κτλ.
Μην ξεχνάτε: Καλά ακονισμένα μαχαίρια…
Αφαίμαξη: Η σωστή αφαίμαξη των πουλερικών είναι από τα σημαντικότερα στη σφαγή. Προτιμήστε να τοποθετήσετε τα πουλιά σε ανοξείδωτους κώνους (χωνιά),στερεωμένους ανάποδα σε μια ξύλινη τάβλα. Τοποθετήστε το πουλί μέσα, ώστε να προεξέχει προς τα κάτω ο λαιμός και το κεφάλι έτσι ώστε μετά το κόψιμο να γίνει σωστά η αφαίμαξη. Θα κερδίσετε πολύ χρόνο και κόπο. Καθαρίστε τους κώνους σφαγής μετά από κάθε χρήση.
Προστατεύστε τα σφάγια από τα έντομα-μύγες και υψηλές θερμοκρασίες. Το ιδανικότερο είναι να τα τοποθετείτε σε μία καθαρή λεκάνη με πάγο και νερό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες .
Δουλέψτε σε καθαρές επιφάνειες.
Χρησιμοποιήστε χειρουργικά γάντια μίας χρήσης.
Μετά την σφαγή βάζετε τα πτηνά στεγνά σε σακούλες για την συντήρηση τους και φροντίστε να είναι κατάλληλες για τρόφιμα.
Ζεμάτισμα: Πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στη θερμοκρασία του νερού όπου θα ζεματίσουμε τα πουλερικά μας.(Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο με ράβδο). Θα πρέπει να είναι ανάμεσα στους 67-80°C και εξαρτάται από το είδος του πουλερικού, και την ηλικία του. Στα περισσότερα πουλερικά η πιο καλή θερμοκρασία είναι στους 69-74°C ,στις πάπιες-χήνες 75-80°C. Κατά την διάρκεια της βύθισης του πουλιού στο ζεστό νερό θα πρέπει να το κινούμε λίγο πάνω-κάτω, για να πηγαίνει καλά το νερό στη ρίζα του πούπουλου. Αυτό είναι λίγο δύσκολο να γίνει όταν έχουμε πάπιες ή χήνες ,και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιο βοηθητικό εργαλείο όπως ένα ξύλο ή καλύτερα μία μικρή τσουγκράνα ώστε να ανασηκώνουμε τα πούπουλα ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.
Δοκιμάστε μετά από μερικά δευτερόλεπτα να τραβήξετε ένα-δύο πούπουλα από το φτερό ή την ουρά για να δείτε αν βγαίνουν σχετικά ευκόλα. Αν δεν σας ικανοποιεί, ξαναβυθίστε το πουλί και δοκιμάστε πάλι μετά από λίγα δευτερόλεπτα να βγάλετε πούπουλα από την ίδια περιοχή με πριν.
Μην ξεπερνάτε τον εύλογο χρόνο ζεματίσματος και τις παραπάνω θερμοκρασίες γιατί υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:
α)να ‘σφίξει’ το λίπος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα και να αλλοιώσει την γεύση και
β)Να ‘’σφίξουν’’ οι θύλακες των φτερών και να μην είναι αποτελεσματικό το καθάρισμά τους.
Το σίγουρο είναι ότι μετά λίγο διάστημα όλα τα παραπάνω θα τα θεωρείτε αυτονόητα και όλη η διαδικασία θα σας φαίνεται παιχνίδι.
Ξεχωρίστε τα πουλερικά που προορίζονται για σφαγή από την προηγούμενη μέρα.
Αποφύγετε να τους δώσετε στερεά τροφή 12-24 ώρες πριν τη σφαγή. Αυτό βοηθάει να έχουμε λιγότερες ακαθαρσίες στο στομάχι και ιδιαίτερα στα εντόσθια, μειώνοντας τις πιθανότητες μόλυνσης του κρέατος κατά τον καθαρισμό.
Οργανώστε λειτουργικά τον χώρο που πρόκειται να δουλέψετε.Που θα γίνετε η σφαγή,το ζεμάτισμα,,ο πάγκος τεμαχισμού, παγολεκάνες, αποστράγγιση, σακούλες συσκευασίας κτλ.
Μην ξεχνάτε: Καλά ακονισμένα μαχαίρια…
Αφαίμαξη: Η σωστή αφαίμαξη των πουλερικών είναι από τα σημαντικότερα στη σφαγή. Προτιμήστε να τοποθετήσετε τα πουλιά σε ανοξείδωτους κώνους (χωνιά),στερεωμένους ανάποδα σε μια ξύλινη τάβλα. Τοποθετήστε το πουλί μέσα, ώστε να προεξέχει προς τα κάτω ο λαιμός και το κεφάλι έτσι ώστε μετά το κόψιμο να γίνει σωστά η αφαίμαξη. Θα κερδίσετε πολύ χρόνο και κόπο. Καθαρίστε τους κώνους σφαγής μετά από κάθε χρήση.
Προστατεύστε τα σφάγια από τα έντομα-μύγες και υψηλές θερμοκρασίες. Το ιδανικότερο είναι να τα τοποθετείτε σε μία καθαρή λεκάνη με πάγο και νερό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες .
Δουλέψτε σε καθαρές επιφάνειες.
Χρησιμοποιήστε χειρουργικά γάντια μίας χρήσης.
Μετά την σφαγή βάζετε τα πτηνά στεγνά σε σακούλες για την συντήρηση τους και φροντίστε να είναι κατάλληλες για τρόφιμα.
Ζεμάτισμα: Πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στη θερμοκρασία του νερού όπου θα ζεματίσουμε τα πουλερικά μας.(Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο με ράβδο). Θα πρέπει να είναι ανάμεσα στους 67-80°C και εξαρτάται από το είδος του πουλερικού, και την ηλικία του. Στα περισσότερα πουλερικά η πιο καλή θερμοκρασία είναι στους 69-74°C ,στις πάπιες-χήνες 75-80°C. Κατά την διάρκεια της βύθισης του πουλιού στο ζεστό νερό θα πρέπει να το κινούμε λίγο πάνω-κάτω, για να πηγαίνει καλά το νερό στη ρίζα του πούπουλου. Αυτό είναι λίγο δύσκολο να γίνει όταν έχουμε πάπιες ή χήνες ,και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιο βοηθητικό εργαλείο όπως ένα ξύλο ή καλύτερα μία μικρή τσουγκράνα ώστε να ανασηκώνουμε τα πούπουλα ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.
Δοκιμάστε μετά από μερικά δευτερόλεπτα να τραβήξετε ένα-δύο πούπουλα από το φτερό ή την ουρά για να δείτε αν βγαίνουν σχετικά ευκόλα. Αν δεν σας ικανοποιεί, ξαναβυθίστε το πουλί και δοκιμάστε πάλι μετά από λίγα δευτερόλεπτα να βγάλετε πούπουλα από την ίδια περιοχή με πριν.
Μην ξεπερνάτε τον εύλογο χρόνο ζεματίσματος και τις παραπάνω θερμοκρασίες γιατί υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:
α)να ‘σφίξει’ το λίπος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα και να αλλοιώσει την γεύση και
β)Να ‘’σφίξουν’’ οι θύλακες των φτερών και να μην είναι αποτελεσματικό το καθάρισμά τους.
Το σίγουρο είναι ότι μετά λίγο διάστημα όλα τα παραπάνω θα τα θεωρείτε αυτονόητα και όλη η διαδικασία θα σας φαίνεται παιχνίδι.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kksakis1, manosdet, zvranik
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Συντονιστές: ilias
- Forum-Κοινότητα
- Forum Καλλιεργητών
- Διάφορα
- Γενικού ενδιαφέροντος
- κοτες...... ηρθε η ωρα για σφαξιμο.... τώρα?
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.053 δευτερόλεπτα