- Δημοσιεύσεις: 197
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 259
×
Συζητήσεις για θέματα που δεν έχουν σχέση με τον κήπο ή τις καλλιέργειες.
ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
- κατερινα γεω
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
13 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #3035
από κατερινα γεω
ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ δημιουργήθηκε από κατερινα γεω
Ψάχνετε το ελιξίριο ζωής που θα σας φτάσει μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς προβλήματα υγείας; Το βρήκατε. Μόνο που δεν είναι ένα, αλλά δέκα!
Η μεγαλύτερη φοβία των περισσότερων ανθρώπων είναι η εμφάνιση ασθενειών, καθώς η ηλικία προχωράει και τα κεράκια στην τούρτα αυξάνονται…
Αντί, όμως, τα γενέθλιά σας να σας τρομοκρατούν νιώθοντας ότι μεγαλώνετε κι ότι η υγεία σας δεν θα είναι για πάντα δεδομένη, μπορείτε εναλλακτικά να τα γιορτάσετε νιώθοντας γεμάτοι ζωντάνια και ευεξία. Πώς; Καταναλώνοντας στην καθημερινότητά σας 10 τροφές που, σύμφωνα με έρευνες, μπορούν να προστατέψουν την υγεία μας από διάφορα είδη καρκίνου που μας τρομάζουν και μόνο στο άκουσμα.
1.Λεμόνια: Νοστιμίζουν το φαγητό και τη σαλάτα, αυτή όμως δεν είναι η μοναδική ιδιότητά τους. Περιέχουν μια ομάδα χημικών ενώσεων που ονομάζονται λιμονοειδή, τα οποία φαίνεται να μας προστατεύουν ενάντια στον καρκίνο του μαστού, των πνευμόνων, του δέρματος και του εντέρου.
2.Μπρόκολο: Πολλοί ίσως προτιμούν να το αφήνουν σαν… ντεκόρ στο πιάτο, παρά να το καταναλώνουν με το υπόλοιπο φαγητό, η αλήθεια είναι, όμως, ότι αν του δώσετε μια ευκαιρία, θα σας το ανταποδώσει. Πώς; Η υψηλή του περιεκτικότητα σε μια φυτοχημική ουσία που ονομάζεται σουλφοραφάνη, βοηθά στην καταπολέμηση καρκινογενέσεων, συν του ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα του αντιοξειδωτικού ινδόλη-3-καρβινόλη, το οποίο φαίνεται να μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
3.Καρότα: Το λαχανικό αυτό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία σχετίζονται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στην ουροδόχο κύστη, τον τράχηλο, τον προστάτη, το έντερο, το λάρυγγα και τον οισοφάγο, όπως επίσης και στον μετεμμηνοπαυσιακό καρκίνο του μαστού. Δοκιμάστε τα μαγειρεμένα, όχι μόνο ωμά, καθώς τα ευρήματα δείχνουν ότι όταν μαγειρεύονται, απορροφούνται καλύτερα.
4.Καφές: Υπάρχουν έρευνες και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μπορεί να δράσει βοηθητικά απέναντι στον καρκίνο του ήπατος.
5.Σκουρόχρωμα σταφύλια: Έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που φαίνεται να εμποδίζει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων (ειδικά αυτών που αφορούν το στήθος, το στομάχι, το έντερο) και της λευχαιμίας. Παρόμοια δράση μπορεί να έχει και το κρασί που παρασκευάζεται από τα σταφύλια αυτά.
6.Φασόλια: Σύμφωνα με έρευνες, τα φασόλια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά (με τα άσπρα φασόλια να έχουν τα λιγότερα και τα «χρωματιστά» τα περισσότερα) και φυτικές ίνες. Η περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, παρ’ όλ’ αυτά δεν σχετίζεται με την αντικαρκινική τους δράση και βρέθηκε ότι η κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τα περιστατικά εμφάνισης καρκίνου του μαστού, ενώ διαφορετική έρευνα έχει αποδείξει ότι και τα φασόλια κονσέρβα παρέχουν αντικαρκινική προστασία, τόσο από τον καρκίνο του μαστού, όσο και από αυτόν του παχέος εντέρου και του στομάχου.
7.Μανιτάρια: Οι ποικιλίες τους είναι άφθονες και τα δηλητηριώδη… άπειρα – γι’ αυτό αν δεν έχετε γνώσεις, μην προσπαθήσετε ποτέ να μαζέψετε μόνοι σας. Συγκεκριμένα είδη μανιταριών, όμως, όπως το σιτάκι, περιέχουν βήτα-γλυκάνες, οι οποίες οδηγούν στην προστασία του οργανισμού μας από κακοήθειες, αυξάνοντας την παραγωγή κυττάρων που τις καταπολεμούν.
8.Κράνα: Οι μικροί αυτοί γλυκόξινοι καρποί κοκκινόμαυρου χρώματος έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία σύμφωνα με μελέτες καταπολεμούν τη λευχαιμία, αλλά και τον καρκίνο του μαστού, των πνευμόνων και του εντέρου.
9.Γιαούρτι: Είναι μια πλούσια πηγή προβιοτικών, «καλών» δηλαδή βακτηρίων που φέρνουν ισορροπία στην εντερική χλωρίδα και κρατούν τα «κακά» βακτήρια μακριά – ειδικά το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H. Pylori), το οποίο συνδέεται με οισοφαγικό καρκίνο και καρκίνο του στομάχου.
10.Σκόρδο: Οι μελέτες που αφορούν τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σκόρδου μοιάζουν πολλά υποσχόμενες, αφού από τις 37 που έχουν πραγματοποιηθεί, οι 28 ήταν επιτυχείς και παρουσιάζουν το σκόρδο ως αποτρεπτικό παράγοντα όσον αφορά τον καρκίνο του προστάτη και του στομάχου, αλλά και των πνευμόνων, του δέρματος και του εντέρου. Ο λόγος γι’ αυτή του τη δράση είναι οι σουλφιδο-ενώσεις του (ενώσεις που περιέχουν θείο) και ιδιαιτέρως η ουσία αλλισίνη, η οποία είναι τοξική για τα καρκινικά κύτταρα και μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξή τους. Για καλύτερα αποτελέσματα περιμένετε 15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε, αφότου το καθαρίσετε, καθώς διαφορετικά μειώνονται οι χημικές αντιδράσεις που αποτελούν σημαντικό παράγοντα στις αντικαρκινικές του ιδιότητες.
Η μεγαλύτερη φοβία των περισσότερων ανθρώπων είναι η εμφάνιση ασθενειών, καθώς η ηλικία προχωράει και τα κεράκια στην τούρτα αυξάνονται…
Αντί, όμως, τα γενέθλιά σας να σας τρομοκρατούν νιώθοντας ότι μεγαλώνετε κι ότι η υγεία σας δεν θα είναι για πάντα δεδομένη, μπορείτε εναλλακτικά να τα γιορτάσετε νιώθοντας γεμάτοι ζωντάνια και ευεξία. Πώς; Καταναλώνοντας στην καθημερινότητά σας 10 τροφές που, σύμφωνα με έρευνες, μπορούν να προστατέψουν την υγεία μας από διάφορα είδη καρκίνου που μας τρομάζουν και μόνο στο άκουσμα.
1.Λεμόνια: Νοστιμίζουν το φαγητό και τη σαλάτα, αυτή όμως δεν είναι η μοναδική ιδιότητά τους. Περιέχουν μια ομάδα χημικών ενώσεων που ονομάζονται λιμονοειδή, τα οποία φαίνεται να μας προστατεύουν ενάντια στον καρκίνο του μαστού, των πνευμόνων, του δέρματος και του εντέρου.
2.Μπρόκολο: Πολλοί ίσως προτιμούν να το αφήνουν σαν… ντεκόρ στο πιάτο, παρά να το καταναλώνουν με το υπόλοιπο φαγητό, η αλήθεια είναι, όμως, ότι αν του δώσετε μια ευκαιρία, θα σας το ανταποδώσει. Πώς; Η υψηλή του περιεκτικότητα σε μια φυτοχημική ουσία που ονομάζεται σουλφοραφάνη, βοηθά στην καταπολέμηση καρκινογενέσεων, συν του ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα του αντιοξειδωτικού ινδόλη-3-καρβινόλη, το οποίο φαίνεται να μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
3.Καρότα: Το λαχανικό αυτό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία σχετίζονται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στην ουροδόχο κύστη, τον τράχηλο, τον προστάτη, το έντερο, το λάρυγγα και τον οισοφάγο, όπως επίσης και στον μετεμμηνοπαυσιακό καρκίνο του μαστού. Δοκιμάστε τα μαγειρεμένα, όχι μόνο ωμά, καθώς τα ευρήματα δείχνουν ότι όταν μαγειρεύονται, απορροφούνται καλύτερα.
4.Καφές: Υπάρχουν έρευνες και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μπορεί να δράσει βοηθητικά απέναντι στον καρκίνο του ήπατος.
5.Σκουρόχρωμα σταφύλια: Έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που φαίνεται να εμποδίζει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων (ειδικά αυτών που αφορούν το στήθος, το στομάχι, το έντερο) και της λευχαιμίας. Παρόμοια δράση μπορεί να έχει και το κρασί που παρασκευάζεται από τα σταφύλια αυτά.
6.Φασόλια: Σύμφωνα με έρευνες, τα φασόλια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά (με τα άσπρα φασόλια να έχουν τα λιγότερα και τα «χρωματιστά» τα περισσότερα) και φυτικές ίνες. Η περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, παρ’ όλ’ αυτά δεν σχετίζεται με την αντικαρκινική τους δράση και βρέθηκε ότι η κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τα περιστατικά εμφάνισης καρκίνου του μαστού, ενώ διαφορετική έρευνα έχει αποδείξει ότι και τα φασόλια κονσέρβα παρέχουν αντικαρκινική προστασία, τόσο από τον καρκίνο του μαστού, όσο και από αυτόν του παχέος εντέρου και του στομάχου.
7.Μανιτάρια: Οι ποικιλίες τους είναι άφθονες και τα δηλητηριώδη… άπειρα – γι’ αυτό αν δεν έχετε γνώσεις, μην προσπαθήσετε ποτέ να μαζέψετε μόνοι σας. Συγκεκριμένα είδη μανιταριών, όμως, όπως το σιτάκι, περιέχουν βήτα-γλυκάνες, οι οποίες οδηγούν στην προστασία του οργανισμού μας από κακοήθειες, αυξάνοντας την παραγωγή κυττάρων που τις καταπολεμούν.
8.Κράνα: Οι μικροί αυτοί γλυκόξινοι καρποί κοκκινόμαυρου χρώματος έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία σύμφωνα με μελέτες καταπολεμούν τη λευχαιμία, αλλά και τον καρκίνο του μαστού, των πνευμόνων και του εντέρου.
9.Γιαούρτι: Είναι μια πλούσια πηγή προβιοτικών, «καλών» δηλαδή βακτηρίων που φέρνουν ισορροπία στην εντερική χλωρίδα και κρατούν τα «κακά» βακτήρια μακριά – ειδικά το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H. Pylori), το οποίο συνδέεται με οισοφαγικό καρκίνο και καρκίνο του στομάχου.
10.Σκόρδο: Οι μελέτες που αφορούν τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σκόρδου μοιάζουν πολλά υποσχόμενες, αφού από τις 37 που έχουν πραγματοποιηθεί, οι 28 ήταν επιτυχείς και παρουσιάζουν το σκόρδο ως αποτρεπτικό παράγοντα όσον αφορά τον καρκίνο του προστάτη και του στομάχου, αλλά και των πνευμόνων, του δέρματος και του εντέρου. Ο λόγος γι’ αυτή του τη δράση είναι οι σουλφιδο-ενώσεις του (ενώσεις που περιέχουν θείο) και ιδιαιτέρως η ουσία αλλισίνη, η οποία είναι τοξική για τα καρκινικά κύτταρα και μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξή τους. Για καλύτερα αποτελέσματα περιμένετε 15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε, αφότου το καθαρίσετε, καθώς διαφορετικά μειώνονται οι χημικές αντιδράσεις που αποτελούν σημαντικό παράγοντα στις αντικαρκινικές του ιδιότητες.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": notorius, ΑΝΤΙΓΟΝΗ, Κράνιος, mikros kallierghths, farmcook
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- mikros kallierghths
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 82
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 17
13 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #3037
από mikros kallierghths
Απαντήθηκε από mikros kallierghths στο θέμα ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Ποτε δεν θα φανταζομουν οτι τροφες που τις βρισκουμε καθημερινα μπορουν να κανουν τοσο καλο στην υγεια μας!!!!Πολυ ενημερωτικο επισης!!!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- theodora
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 5
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
13 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #3040
από theodora
Απαντήθηκε από theodora στο θέμα ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Τα λατρεύω και τα δέκα...ειδικά το σκορδάκι!!!!!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gianthom
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 90
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 29
13 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #3059
από gianthom
Απαντήθηκε από gianthom στο θέμα ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Πολυ καλες οι πληροφοριες σου αλλα πρεπει να καταλαβουμε ολοι οτι πρεπει να αρχισουμε να καταναλωνουμε περισσοτερα λαχανικα και φρουτα και λιγοτερο κρεας.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ilias
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 1810
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 594
13 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #3061
από ilias
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Χρήσιμες πληροφορίες Κατερίνα. Όπως λέει και ο gianthom, παν μέτρον άριστον.
Στα χωριά πριν από μερικές δεκαετίες έτρωγαν κρέας μόνο 2 φορές το χρόνο.
Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι έχουν καταγραφεί ότι έζησαν πολλά χρόνια, ήταν λεπτοί και δεν έτρωγαν πολλά κρέατα.
Στα χωριά πριν από μερικές δεκαετίες έτρωγαν κρέας μόνο 2 φορές το χρόνο.
Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι έχουν καταγραφεί ότι έζησαν πολλά χρόνια, ήταν λεπτοί και δεν έτρωγαν πολλά κρέατα.
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- κατερινα γεω
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 197
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 259
13 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #3062
από κατερινα γεω
Απαντήθηκε από κατερινα γεω στο θέμα ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Ετσι ειναι Ηλια οπως τα λες αλλα να μην ξεχναμε ομως την μεγαλη φυσικη ασκηση που ειχαν!!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Ki_pouros
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 159
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 171
13 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #3064
από Ki_pouros
Απαντήθηκε από Ki_pouros στο θέμα ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Σωστά τα όσα ειπώθηκαν παραπάνω. Και από αυτά θέλω να επισημάνω πως το ελιξήριο βρίσκεται στο «προλαμβάνω» παρά στο «θεραπεύω». Σε όλες τις αρρώστιες. Νομίζω όμως πως η διαφήμιση που τόσα χρόνια μας κάνει πλύση εγκεφάλου, μας πάει από τις εταιρίες στο δεύτερο. Είδατε τόσα χρόνια ποτέ κάποιο Υπουργείο ή άλλον κρατικό φορέα να μας βοηθάει με κάτι σχετικό με την πρόληψη;
Επίσης είναι καλό να αναφερόμαστε στις αλλοτινές μας εποχές μπας και ξαναβρεθούμε εκεί πιο διαβασμένοι από τα λάθη μας. Όχι μόνο η σωστή διατροφή υπήρχε, όχι μόνο η συνεχής άσκηση αλλά και η γενικότερα η καλή, η ευχάριστη ζωή. Ο θείος μου, άνθρωπος της παρέας, έλεγε «από τότε που μπήκε στο σπίτι η τηλεόραση κλείσαν τα σπίτια». Δεν υπήρχε το κυνήγι του θησαυρού (=χρήματος) που θα έφερνε καλύτερη ζωή .. τρομάρα μας.. και από την κατανάλωση πήγαμε στην υπερ-υπερκατανάλωση. Κάποιες φορές έλεγα κοιτάξτε τι τόνους σκουπιδιών δημιουργούμε από τις βλακείες μας.
Τέλος, δεν υπήρχε το άγχος που μαζί με την κληρονομικότητα, την καταγραφή του DNA μας, πιστεύω πως ευθύνονται κυρίως για τις αρρώστιες.
Επίσης είναι καλό να αναφερόμαστε στις αλλοτινές μας εποχές μπας και ξαναβρεθούμε εκεί πιο διαβασμένοι από τα λάθη μας. Όχι μόνο η σωστή διατροφή υπήρχε, όχι μόνο η συνεχής άσκηση αλλά και η γενικότερα η καλή, η ευχάριστη ζωή. Ο θείος μου, άνθρωπος της παρέας, έλεγε «από τότε που μπήκε στο σπίτι η τηλεόραση κλείσαν τα σπίτια». Δεν υπήρχε το κυνήγι του θησαυρού (=χρήματος) που θα έφερνε καλύτερη ζωή .. τρομάρα μας.. και από την κατανάλωση πήγαμε στην υπερ-υπερκατανάλωση. Κάποιες φορές έλεγα κοιτάξτε τι τόνους σκουπιδιών δημιουργούμε από τις βλακείες μας.
Τέλος, δεν υπήρχε το άγχος που μαζί με την κληρονομικότητα, την καταγραφή του DNA μας, πιστεύω πως ευθύνονται κυρίως για τις αρρώστιες.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": farmcook
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- theodora
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 5
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
13 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #3067
από theodora
Απαντήθηκε από theodora στο θέμα ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λές. Δεν ξέρουμε πραγματικά τι τρώμε, γιατι θερίζει ο καρκίνος?δεν πιστεύω ότι οφείλεται στα γονίδια μας μόνο και στην κληρονομικότητα. Η αιτία πολύ φοβάμαι ότι βρίσκεται στις τροφές. Απο το πιο απλό,το ψωμάκι που δεν λειπει απο κανένα ελληνικό και όχι μόνο τραπέζι. Τα σιτηρά πως καλλιεργούνται?φάρμακα στο φούλ,δηλητήρια... το γάλα,το κρέας..τα πάντα. Τι να δώσεις στο παιδί σου, τί? Εχω την τύχη να ζω στο χωριο,να καλλιεργώ τα δικά μου λαχανικά,να τρώμε τα δικά μας αυγα..αλλα νιωθω οτι δεν φτάνει αυτο. Πρέπει να σταματήσει ολο αυτο που γίνεται για το κερδος, η υγεια του ανθρωπου στον βωμο του χρηματος. Η φύση καταστέφεται μαζί και ο άνθρωπος. ΤΙ μπορούμε άραγε να κάνουμε για να αλλάξει αυτη η καταστρεπτικη πορεία που εχει πάρει ο άνθρωπος? Το χρήμα,πάντα το χρήμα πάνω απ όλα...Εγω προσωπικά δεν αγωνιώ για την οικονομική κρίση,αγωνιώ για το μέλλον του πλανήτη μας...για το μέλλον του παιδιού μου και όλων των παιδιών και των αγεννητων ακόμα. Το ελιξήριο της ζωής για μ'ενα βρίσκεται στην φύση, στην επιστροφή του ανθρώπου στην μάνα φύση...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": κατερινα γεω, farmcook
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.048 δευτερόλεπτα