× Συζητήσεις για θέματα που δεν έχουν σχέση με τον κήπο ή τις καλλιέργειες.

Αξιοποίηση λαχανικών πρός καταστροφή

Περισσότερα
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1776 από giannisCH
Αξιοποίηση λαχανικών πρός καταστροφή δημιουργήθηκε από giannisCH
Σκέφτομαι να ανοίξω στην περιοχή του Γαλατσίου ένα συνοικιακό μανάβικο.
Απ' όσο γνωρίζω η φύρα θα είναι περίπου 15-20%.
Και λέω εγώ τώρα.. που τα πετάμε μέσα στην πόλη ?. (Υπάρχει βέβαια και ένα θέμα 'λογιστικό' στην όλη διαδικασία δηλ. χρειάζεται πρωτόκολλο καταστροφής και αποστολή στην χωματερή, τυπικά)
Σκεφτόμουνα την κομποστοποίηση σε έναν ακάλυπτο, και μετά πώληση ως λίπασμα.
Τι λέτε ? καμία άλλη λύση ?

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1778 από kipaki
Απαντήθηκε από kipaki στο θέμα Αξιοποίηση λαχανικών πρός καταστροφή
Kαλημερα.Σαν λυση πολυ ωραια,αλλα θα δημιουργησεις μια νεα μικρη Κερατεα νομιζω.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1779 από giannisCH
Απαντήθηκε από giannisCH στο θέμα Αξιοποίηση λαχανικών πρός καταστροφή
Σωστή αντίδραση. Όταν λέω ακάλυπτο εννοώ τον ακάλυπτο της μονοκατοικίας μου στην οποία είναι και το μαγαζί μου.
Εκτός αν τα αρώματα είναι υπερβολικά για την πόλη.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1780 από Κράνιος
Απαντήθηκε από Κράνιος στο θέμα Αξιοποίηση λαχανικών πρός καταστροφή
Η κομποστοποίηση έχει λοιπόν πολύ δρόμο ακόμα. Υπέροχο πρόβλημα. Το πρόβλημα θα το λύσουμε. Δουλέψτε το.
Τα προβλήματα είναι παραγωγικά. Οδηγούν σε λύσεις και καινούριες ιδέες.
Μόνο μη το βασανίσουμε πολύ και καταντήσουμε σαν τις ελληνικές κυβερνήσεις που οδηγήθηκαν πολύ γρήγορα στην ιδέα της μαζικής παραγωγής και διάθεσης προβλημάτων. (Μέχρι και εξαγωγή προβλημάτων στην Ευρώπη κάνανε με επιτυχία).

Το κομπόστ αυτό θα είναι τίγκα στα χημικά. Εκτός κι αν πουλάς μόνο βιολογικά και καθαρά προϊόντα στο μανάβικο που θ' ανοίξεις.
Μπράβο σου. Μόνο ένας έντιμος άνθρωπος θα έθετε το πρόβλημα αυτό, πριν καν ανοίξει την μικρή του επιχείρηση. Ήθελα να ήξερα τι κάνουν όλ' αυτά οι λαχαναγορές. Τι κάνουν αλήθεια οι δήμοι με τις υπηρεσίες καθαριότητας, όταν καθαρίζουν τους χώρους των λαϊκών αγορών; (Μπίγκο!)
Με εκτίμηση, καλημέρα σας

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1781 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Αξιοποίηση λαχανικών πρός καταστροφή
giannisCH,
Πολύ σημαντικό το θέμα που θέτεις και όπως είπε και ο Κράνιος, είναι προς τιμήν σου που σε απασχολεί το θέμα της διαχείρισης των "σκουπιδιών".

Πρακτικά, δε νομίζω ότι επιτρέπεται να κάνεις αυτά που λες, εντός της πόλης σε ακάλυπτο χώρο.
Πέρα από τα νομικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις, θα έχεις να αντιμετωπίσεις και την αντίδραση των γειτόνων και όχι άδικα.
Στην ουσία, η παραγωγή κομπόστ αποτελεί διαχείριση σκουπιδιών. Αν δε γίνεται σωστά (πώς θα αποδείξεις ότι την κάνεις σωστά; ), και μυρωδιές έχει και εστία μόλυνσης μπορεί να γίνει.

Μετά το θέμα της εμπορίας.
Υποθέτω ότι θέλεις να πουλάς με παραστατικά. Ως τι θα πουλάς το κομπόστ που θα παράγεις; Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις τέτοια άδεια εντός της πόλης.

Κατ΄ εμέ έχεις δύο πιθανές λύσεις αξιοποίησης των υπολειμμάτων:
α) Αν έχεις εξοχικό ή κτήμα, τα μεταφέρεις εκεί και κάνεις κομπόστ για προσωπική χρήση.
β) Ρωτάς το Δήμο αν έχει πρόγραμμα κομποστοποίησης και μαθαίνεις πως μπορείς να τους δίνεις τα υπολείμματα για κομποστοποίηση.

Γενικά πάντως, κάθε μέρα πετιούνται τόνοι αδιάθετων τροφίμων. Τί γίνονται όλα αυτά; Τί θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά;

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Last edit: 13 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ilias.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.043 δευτερόλεπτα