- Δημοσιεύσεις: 380
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 393
- Forum-Κοινότητα
- Forum Καλλιεργητών
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Σπορεία
- Θερμοκρασία+επιλογή σημείου για σπορείο
×
Δημοσιεύσεις σχετικά με σπορεία και ξεκίνημα φυτών
Θερμοκρασία+επιλογή σημείου για σπορείο
- voskos
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #6310
από voskos
Απαντήθηκε από voskos στο θέμα Θερμοκρασία+επιλογή σημείου για σπορείο
ανακατεψε σ αυτό λίγο χωμα απ[ο τον κήπο σου και κανε δοκιμή.
Last edit: 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν by voskos.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- voskos
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 380
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 393
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #6311
από voskos
Απαντήθηκε από voskos στο θέμα Θερμοκρασία+επιλογή σημείου για σπορείο
Κατι δεν εκανα σωστα στο προηγουμενο μνμ
ανακατεψε σ αυτό λίγο χωμα απο τον κήπο σου και κανε δοκιμή
ανακατεψε σ αυτό λίγο χωμα απο τον κήπο σου και κανε δοκιμή
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- zeovani
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 77
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #6312
από zeovani
Απαντήθηκε από zeovani στο θέμα Θερμοκρασία+επιλογή σημείου για σπορείο
Προχθές τρόπος του λέγειν... Πριν 1 εβδομάδα, αλλά έχω και άλλο σπορείο που έσπειρα πριν από 11 ημέρες, είχα βάλει όμως χώμα κομπόστ από το ALEX PAK...
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- zeovani
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 77
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #6314
από zeovani
Απαντήθηκε από zeovani στο θέμα Θερμοκρασία+επιλογή σημείου για σπορείο
Αυτό που μου λες είναι προκειμένου να προσαρμοστούν οι σπόροι-βλαστοί στη μεταφύτευση την οποία μίξη δεν την έκανα. Τώρα γιατί δεν βγαίνουν βλαστοί απο το σκέτο φυτόχωμα και το σκέτο κομπόστ θα κάνω υπομονή κανα 5θημερο...Κάπου είδα ότι πρέπει να λιάζονται οι βλαστοί... Ναι, αλλά λιάσιμο από 25 βαθμούς και πάνω μάλλον θα τους κάψει επομένως θα προτιμήσω το σταθερό σημείο του ίσκιου. Δεν ξέρω εάν φταίει και ο αέρας γιατί στο σημείο που βρίσκομαι (Ανθούσα) έχει αρκετό, τα φυτά μου όμως είναι σε καλό σημείο να μην τρων πολύ αέρα...
Last edit: 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν by zeovani.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 932
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #6315
από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα Θερμοκρασία+επιλογή σημείου για σπορείο
Το προχθές είναι πολύ νωρίς για να βλαστήσει ο σπόρος και φυσικά εξαρτάται από το τι έχεις σπείρει.
Άλλο χρόνο θέλει ο σπόρος της ντομάτας ή της μελιτζάνας και άλλος του αγγουριού και του κολοκυθιού...
Μην βιάζεσαι πάντως.Να διατηρείς το χώμα υγρό και η φύση θα κάνει τη δουλειά της.
Άλλο χρόνο θέλει ο σπόρος της ντομάτας ή της μελιτζάνας και άλλος του αγγουριού και του κολοκυθιού...
Μην βιάζεσαι πάντως.Να διατηρείς το χώμα υγρό και η φύση θα κάνει τη δουλειά της.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- zeovani
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 77
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #6316
από zeovani
Οπως έγραψα και πάνω είναι 1 εβδομάδα. Τι να πω... Θα περιμένω γύρω στις 15 ημέρες και μετά θα κάνω την ανάμειξη... Εσείς τι χώμα χρησιμοποιείτε? Εμένα δυστυχώς το χώμα του κήπου μου είναι κοκκινόχωμα και στην ανάμειξη με φυτόχωμα ίσως είναι λίγο ζόρικα τα πράγματα... Το έχω εμπλουτίσει βέβαια και με άλλα χώματα κατά καιρούς (κοπριά, φυτόχωμα κλπ) και έχω βγάλει 2 σεζόν καλές σοδειές αλλά στην παρούσα φάση με ενδιαφέρει το σπορείο.
Απαντήθηκε από zeovani στο θέμα Θερμοκρασία+επιλογή σημείου για σπορείο
manosdet έγραψε: Το προχθές είναι πολύ νωρίς για να βλαστήσει ο σπόρος και φυσικά εξαρτάται από το τι έχεις σπείρει.
Άλλο χρόνο θέλει ο σπόρος της ντομάτας ή της μελιτζάνας και άλλος του αγγουριού και του κολοκυθιού...
Μην βιάζεσαι πάντως.Να διατηρείς το χώμα υγρό και η φύση θα κάνει τη δουλειά της.
Οπως έγραψα και πάνω είναι 1 εβδομάδα. Τι να πω... Θα περιμένω γύρω στις 15 ημέρες και μετά θα κάνω την ανάμειξη... Εσείς τι χώμα χρησιμοποιείτε? Εμένα δυστυχώς το χώμα του κήπου μου είναι κοκκινόχωμα και στην ανάμειξη με φυτόχωμα ίσως είναι λίγο ζόρικα τα πράγματα... Το έχω εμπλουτίσει βέβαια και με άλλα χώματα κατά καιρούς (κοπριά, φυτόχωμα κλπ) και έχω βγάλει 2 σεζόν καλές σοδειές αλλά στην παρούσα φάση με ενδιαφέρει το σπορείο.
Last edit: 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν by zeovani.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- zeovani
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 77
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #6376
από zeovani
Απαντήθηκε από zeovani στο θέμα Θερμοκρασία+επιλογή σημείου για σπορείο
Και εσείς φυτόχωμα αγοράζετε για το σπορείο σας (αν έχετε)?
Την ανάμειξη θα την κάνω σε μια παρτίδα από σπόρους που έχω με το φυτόχωμα που αγόρασα. Είχα βάλει πριν από 15 μέρες σπορικά σε χώμα κομπόστ που είχα αγοράσει πριν από 1 εξάμηνο (καρότο, σέλινο, ρόκα, ραπανάκι) έξω στο φως (όχι να λιάζονται) και δεν έχει βγει τίποτα οπότε σε πρώτη φάση καταλήγω στο ότι φταίει το χώμα... Εσείς αλήθεια τι χώμα αγοράζετε και από πού?
Pm στείλτε για το "από πού" για αποφυγή διαφημίσεων...
Την ανάμειξη θα την κάνω σε μια παρτίδα από σπόρους που έχω με το φυτόχωμα που αγόρασα. Είχα βάλει πριν από 15 μέρες σπορικά σε χώμα κομπόστ που είχα αγοράσει πριν από 1 εξάμηνο (καρότο, σέλινο, ρόκα, ραπανάκι) έξω στο φως (όχι να λιάζονται) και δεν έχει βγει τίποτα οπότε σε πρώτη φάση καταλήγω στο ότι φταίει το χώμα... Εσείς αλήθεια τι χώμα αγοράζετε και από πού?
Pm στείλτε για το "από πού" για αποφυγή διαφημίσεων...
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Συντονιστές: ilias
- Forum-Κοινότητα
- Forum Καλλιεργητών
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Σπορεία
- Θερμοκρασία+επιλογή σημείου για σπορείο
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.053 δευτερόλεπτα