- Δημοσιεύσεις: 932
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
- Forum-Κοινότητα
- Forum Καλλιεργητών
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ-ΠΑΤΖΑΡΙΑ!
×
Λαχανικά/Κηπευτικά
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ-ΠΑΤΖΑΡΙΑ!
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11435
από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ-ΠΑΤΖΑΡΙΑ!
Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος για τα πατζάρια αν βοηθάει το ψαλίδισμα των φύλλων στη ενίσχυση του βολβού τους (λέγοντας ψαλίδισμα εννοώ λίγο για να σταματήσουμε την ανάπτυξη του φυλλώματος όχι να τα αφήσουμε κοτσάνια).
Γνωρίζω ότι στα κρεμμύδια που καλλιεργούμε για ξερά ισχύει.
το φύλλωμα έχει φτάσει στα 30-35 εκατοστά και ο βολβός είναι ακόμα μικρός.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος για τα πατζάρια αν βοηθάει το ψαλίδισμα των φύλλων στη ενίσχυση του βολβού τους (λέγοντας ψαλίδισμα εννοώ λίγο για να σταματήσουμε την ανάπτυξη του φυλλώματος όχι να τα αφήσουμε κοτσάνια).
Γνωρίζω ότι στα κρεμμύδια που καλλιεργούμε για ξερά ισχύει.
το φύλλωμα έχει φτάσει στα 30-35 εκατοστά και ο βολβός είναι ακόμα μικρός.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- despina119
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 185
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 62
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11444
από despina119
Απαντήθηκε από despina119 στο θέμα ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ-ΠΑΤΖΑΡΙΑ!
Mano, κάνουν ωραία σαλάτα βραστή τα φύλλα όταν είναι φρέσκα και θέλουν μόνο 1 λεπτό βράσιμο.
Εγώ στα δικά μου τα έκοβα τα φύλλα κάθε τόσο γιατί έτσι κι αλλιώς μαραίνονταν όταν παραμεγαλώσουν ή έγερναν από το βάρος και χαλούσαν επειδή ακουμπούσαν στο χώμα ή κιτρίνιζαν ή όλο και κάποιο σαλιγκάρι τα τρυπούσε. Εκοβα τα περιμετρικά που ήταν μεγάλα κι άφηνα τα πιο μικρά
Εγώ στα δικά μου τα έκοβα τα φύλλα κάθε τόσο γιατί έτσι κι αλλιώς μαραίνονταν όταν παραμεγαλώσουν ή έγερναν από το βάρος και χαλούσαν επειδή ακουμπούσαν στο χώμα ή κιτρίνιζαν ή όλο και κάποιο σαλιγκάρι τα τρυπούσε. Εκοβα τα περιμετρικά που ήταν μεγάλα κι άφηνα τα πιο μικρά
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- peppasev
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 46
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 35
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11445
από peppasev
Απαντήθηκε από peppasev στο θέμα ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ-ΠΑΤΖΑΡΙΑ!
Μάνο θα συμφωνήσω με την Δέσποινα και να προσθέσω ότι μου φαίνονται πολύ πυκνοφυτεμένα για να κάνουν βολβό. Πέρσι τα δικά μου τα αραίωσα πολλές φορές μέχρι να καταφέρω να δω βολβό, το καλό βέβαια ήταν ότι σε κάθε αραίωμα έτρωγα αυτή την σαλάτα που λέει η Δέσποινα και ομολογώ ότι την βρήκα νοστιμότερη από τους βολβούς! Οπότε φέτος τα ξανάσπειρα πυκνά για να φάω 5-6 σαλατούλες πριν απ τα κυρίως παντζάρια
Δεν δοκίμασα να κόβω τα φύλλα, μπορεί να πειραματιστώ φέτος αφού πρώτα όμως τα αραιώσω.
Δεν δοκίμασα να κόβω τα φύλλα, μπορεί να πειραματιστώ φέτος αφού πρώτα όμως τα αραιώσω.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 932
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11454
από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ-ΠΑΤΖΑΡΙΑ!
Δέσποινα και Βαγγέλη ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Όντως το κατάλαβα ότι είναι πολύ πυκνά.
Έκανα βλακεία που τα έσπειρα πεταχτά και όχι σε γραμμές.(την επόμενη φορά θα ξέρω)
Εσείς πως τα σπέρνετε;;;;
Ξεκίνησα να τα αραιώνω από χθες και θα συνεχίσω και την άλλη βδομάδα.
Τα φυτά που έβγαλα από το πρώτο αραίωμα γίνανε βραστά ωραιότατα (αλλά εγώ προτιμώ τους βολβούς).
Μόλις σταματήσω να τα αραιώνω θα ξεκινήσω την τακτική της Δέσποινας κόβωντας κάποια φύλλα.
Όντως το κατάλαβα ότι είναι πολύ πυκνά.
Έκανα βλακεία που τα έσπειρα πεταχτά και όχι σε γραμμές.(την επόμενη φορά θα ξέρω)
Εσείς πως τα σπέρνετε;;;;
Ξεκίνησα να τα αραιώνω από χθες και θα συνεχίσω και την άλλη βδομάδα.
Τα φυτά που έβγαλα από το πρώτο αραίωμα γίνανε βραστά ωραιότατα (αλλά εγώ προτιμώ τους βολβούς).
Μόλις σταματήσω να τα αραιώνω θα ξεκινήσω την τακτική της Δέσποινας κόβωντας κάποια φύλλα.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- despina119
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 185
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 62
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11455
από despina119
Απαντήθηκε από despina119 στο θέμα ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ-ΠΑΤΖΑΡΙΑ!
Προσωπικά λόγω μικρού κήπου, βάζω αρχικά τους σπόρους σε σπορεία και όσα βγουν και μεγαλώσουν λίγο, τα μεταφυτεύω στον κήπο.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- peppasev
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 46
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 35
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11456
από peppasev
Απαντήθηκε από peppasev στο θέμα ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ-ΠΑΤΖΑΡΙΑ!
Πεταχτά τα σπέρνω και εγώ, σε ίσιο έδαφος. Φέτος πειραματίζομαι και σε ένα άλλο στυλ, αν πετύχει θα ανεβάσω φωτογραφίες.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kofridas
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 18
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11460
από kofridas
Απαντήθηκε από kofridas στο θέμα ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ-ΠΑΤΖΑΡΙΑ!
καλησπερα σε ολους,εγω περσι αφησα ενα κομματι χωρις να αραιώσω αργησαν αλλα πηρα βολβους αρκετα μεγαλους,τα αραιωμενα εγιναν πολυ ποιο γρηγορα απ τα αλλα (λογικο το βρησκω,και ναι τα φυλλα ειναι οντως απιθανα .....επισης τα περσινα πατζαρια μου που ειχαν απομείνει δεν βραζουν με τιποτα το αποδειδω αυτο στην καλοκαιρινη ζεστη (ισως) ...
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Babis@
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 103
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 49
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11462
από Babis@
Απαντήθηκε από Babis@ στο θέμα ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ-ΠΑΤΖΑΡΙΑ!
Κι εγώ πεταχτά τα έσπειρα στην αρχή.. και βγήκαν πολλά το ένα πάνω στο άλλο.. Σκέφτηκα να τα αραιώσω.. Μετά όμως σκέφτηκα να τα βγάλω με ενα πολύ μικρό πατόφτιαρο σα φαρασάκι.. Τα έβγαλα και πρόσεξα να κρατήσουν στη ρίζα τους λίγο χώμα και τα φύτεψα πιο αραιά σε άλλη θέση. Στην αρχή φαίνονταν μαραμένα.. Μετα απο πότισμα και μια μέρα πήραν τα πάνω τους και τώρα τρώω ραπανάκια μεγάλα και φανταστικά..
Τώρα βέβαια με το που βγάζω τρία τέσσερα, βάζω κατευθείαν δυο τρεις σπόρους εκεί που ήταν τα άλλα.. Κι έτσι έχω συνέχεια ραπανάκια
Τώρα βέβαια με το που βγάζω τρία τέσσερα, βάζω κατευθείαν δυο τρεις σπόρους εκεί που ήταν τα άλλα.. Κι έτσι έχω συνέχεια ραπανάκια
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- antonis70
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #19298
από antonis70
Απαντήθηκε από antonis70 στο θέμα ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ-ΠΑΤΖΑΡΙΑ!
εβαλα φιλοι μου στα μεσα Σεπτεμβρη παντζαρια(εννοω σπορα)..ας μου πει καποιος ποσο καιρο θελουν για να χουν ενα ικανοποιητικο μεγεθος ? ποσο καιρος περναει απο την σπορα εως την συγκομιδη? παντως το φυλλωμα τους ειναι αρκετα μεγαλο..να κανω επιχειρηση να τα βγαλω? επισης διατηρουνται και σε καταψυξη?
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 244
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #19301
από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ-ΠΑΤΖΑΡΙΑ!
Το πιο σιγουρο ειναι να βαλεις το δαχτυλακι σου να δεις τι γινεται απο μεγεθος γιατι δεν κανουν ολα την ιδια ριζα. Απο την αλλη μερια τα φυλλα μπορεις να τα κοψεις και να κανεις σαλατα ή κατι σαν σπανακορυζο και αντι σπανακι βαζεις τα φυλλα παντζαριων. Μπολικο σκορδακι και εγραψες.
Για την περιπτωση καταψυξης νερουλιαζουν οπως και τα καροτα ειτε βραστα ειτε φρεσκα αλλα μπορεις να τα βαλεις λιγο βρασμενα και να τα κανεις σαλατα φιλοκομενα ή αλεσμενα με γιαουρτι και ειναι μια χαρα. Δοκιμασε να τα ψησεις στον φουρνο τα παντζαρια τυλιγμενα σε αλουμινοχαρτο γινονται τελεια και πολυ γλυκα και δεν χανουν τιποτε απο βιταμινες και γευση οπως οταν τα βραζεις. Για τα ρεπανακια δεν γνωριζω μια και δεν εχω βαλει ποτε.
Για την περιπτωση καταψυξης νερουλιαζουν οπως και τα καροτα ειτε βραστα ειτε φρεσκα αλλα μπορεις να τα βαλεις λιγο βρασμενα και να τα κανεις σαλατα φιλοκομενα ή αλεσμενα με γιαουρτι και ειναι μια χαρα. Δοκιμασε να τα ψησεις στον φουρνο τα παντζαρια τυλιγμενα σε αλουμινοχαρτο γινονται τελεια και πολυ γλυκα και δεν χανουν τιποτε απο βιταμινες και γευση οπως οταν τα βραζεις. Για τα ρεπανακια δεν γνωριζω μια και δεν εχω βαλει ποτε.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Συντονιστές: ilias
- Forum-Κοινότητα
- Forum Καλλιεργητών
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ-ΠΑΤΖΑΡΙΑ!
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.239 δευτερόλεπτα