- Δημοσιεύσεις: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
- Forum-Κοινότητα
- Forum Καλλιεργητών
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Red saviva habaneros
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Red saviva habaneros
- gregpap
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Ευχαριστω για την καθε βοηθεια προκαταβολικα!
Υ.Γ. Περιμετρικα για να γεμισω το σποριο εβαλα απλοθς σπορους απο καυτερη πρασινη πιπερια σαν αυτους που πουλανε σε ολα τα φύτωρια..
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- johnIV
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Δημοσιεύσεις: 14
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
που να ασχολείται με τις εξωτικές ποικιλίες καυτερής πιπεριάς και ότι έχει σχέση με τις καυτερές,
στην Ελλάδα απ' ότι κατάλαβα ψάχνοντας στο net αυτοί που ασχολούνται είναι λίγοι και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την καλλιέργεια αυτών των ειδών, έψαξα να βρώ αν υπάρχουν βιβλία μεταφρασμένα στα Ελληνικά και δεν βρήκα τίποτα σχετικό.
Εγώ έχω αγοράσει έξι διαφορετικές ποικιλίες σε σπόρους Habanero chocolate,Jalapeno,Carrot Pepper,Penis Pepper,Cayenne,και τελευταία Ουγγρική Πιπεριά τύπου Φλωρίνης (ελαφρώς
καυτερή) δοκιμάζω για πρώτη φορά επιδή τρελένομαι για καυτερά απο μικρή ηλικία.
Τις φύτεψα στις 20 Μαρτίου σε εσωτερικό χώρο με καλοριφέρ και μεγάλη τζαμαρία με μπόλικο φως και ήλιο καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, πέρασαν από τότε 47 ημέρες και βλέπω πως μεγαλώνουν πολύ αργά (ιδιαίτερα η Habanero που είναι απο την φύση της αργή στο μεγάλωμα) βέβαια η περιοχή που μένω είναι ημιορεινή (βορειοδυτικά) με 700 μέτρα υψόμετρο και ο καιρός είναι άστατος και βροχερός και τις νύχτες η θερμοκρασία πέφτει κάτω απο τους 10°C και όπως καταλαβαίνεις το στοίχημα είναι μεγάλο αν θα πάρω καρπούς από την συγκεκριμένη ποικιλία,
Παρατήρησα και κάποια προβλήματα που ίσως οφείλονται στο ότι μετέφερα τα φυτά στον κήπο σε μικρό θερμοκήπιο σε μερικά από τα φυτά μου (Habanero και Jalapeno)
και στεναχωρήθηκα,οι βλαστοί σε ένα σημείο φαίνονται σαν πληγωμένοι σαν κάποιος δηλαδή να τους ζούληξε με το νύχι με αποτέλεσμα να γέρνουν και να σωριάζονται στο έδαφος (βλέπε φώτο)
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gregpap
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Δημοσιεύσεις: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Εν συντομια οι habanero πραγματι ειναι ετσι οπως τα λες, δυσκολα ευδοκιμουν στο κλιμα μας, εβαλα 10 φυτα απο σπορους την ιδια περιοδο με σενα κ καταφερα τελικα να παρω 10 πιπεριτσες μονο 1-2 ανα φυτο, στα μισα που καρποφορισαν τελικα, κ μονο μετα απο μεταφυτεψη στο χωραφι, με αυτοματο ποτισμα κ κοπρια...αντιθετα εφαγα πολλες καγιεν κ τζαλαπενος που πιανουν πολυ ευκολα (κ σε γλαστρα), κ μου εμειναν κ φυτα απο περσυ, αντιθετα τα χαμπανερος ξεραθηκαν ολα...
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- johnIV
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Δημοσιεύσεις: 14
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
πως τις είχε κομπόστα εδαφοκάλυψη διότι η Habanero θέλει υγρασία στο χώμα και να είναι ζεστό.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 244
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gregpap
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Δημοσιεύσεις: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Τεσπα, αν θες να δεις το όριο σου στο κάψιμο πήγαινε κ παρε μια σάλτσα who dares burns της hot heads, 8 Eur έχει κ τη βρίσκεστε σε ένα μαγαζί στην Αθήνα στα εξαρχεια, αλλιώς απο το Ίντερνετ...πραγματικά, εγω που τρώω ολόκληρη χαμπανερος φρέσκια, με την σάλτσα αυτή τερμάτισα το όριο μου, μόλις με μια κουταλιτσα...
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 244
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
Φρέσκια habanero δεν έχω φάει για να ξέρω αν μπορώ να φαω ολη σε ένα τραπέζι.
Η σάλτσα που εχω εγω είναι από την εταιρια dave's gourmet - ULTIMATE INSANITY και αναφερει επάνω The Hottest Sauce in the Universe! Φετος το λάθος μου είναι που εξεθεσα νωρις τα σπορεια στον ηλιο και επειδή ο καιρος ηταν αστατος μαλλον τα'χασα. \δεν θα παψω παντως να επιμενω και το σκ θα σπείρω ακομη λίγους σπόρους που μου εμειναν και βλέπουμε.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- johnIV
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Δημοσιεύσεις: 14
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
είμαι πολύ βόρεια και δεν νομίζω να απολαύσω αυτό το είδος μόνο σε θερμοκήπιο ειδικά διαμορφωμένο και με τις κατάλληλες συνθήκες ίσως να μπορέσω και κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω φέτος θα αρκεστώ στις υπόλοιπες ποικιλίες.
Εχθές το βράδυ έστειλα mail στον τύπο απο την Αμυγδαλέζα και τον ρώτησα για έτοιμα φυτά Habaneros μου απάντησε άμεσα και μου είπε πως φυτά habaneros θα μπορέσετε να βρείτε σε όλα τα Lidl στην μεξικάνικη εβδομάδα που θα κάνει στο τέλος Μάιου σε πολύ καλή τιμή, όπως επίσης και τις συσκευασίες με τις καυτερές πιπεριές.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gregpap
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Δημοσιεύσεις: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- johnIV
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Δημοσιεύσεις: 14
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
theologis έγραψε: Δεν γνωρίζω ποσο καυτερα μπορείτε να φάτε και αν εχετε δοκιμάσει ποτε habaneros πιπεριες....θεωρείται πάρα πολύ καυτερή απο τις πιο καυτερές -εχω ιδιαν πείρα- αλλα και σαν φυτό το πιο δύσκολο για τα δικα μας χώματα και κλίματα.
Τheologi καυτερά τρώω απο 8 χρονών ναι αλήθεια απο 8 χρονών απο τότε σταμάτησα ενα μικρό διάστημα
γιατί το είχα παρακάνει ότι φαγητό και να είχαμε στο σπίτι έριχνα καυτερό ακόμη και στο πρωινό μου χε! χε! τώρα που ωρίμασα κατά κάποιο τρόπο επιλέγω συγκεκριμένα φαγητά που θα ρίξω.
Habanero δεν έχω δοκιμάσει όμως σήμερα παρήγγειλα απο κολητό μου που είναι στην Αμερική να μου στείλει Chocolate και Orange Habanero όπως επίσης και sauce
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Forum-Κοινότητα
- Forum Καλλιεργητών
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Red saviva habaneros