× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

δημοσίευση για μαυρη ντοματα...

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #14352 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα δημοσίευση για μαυρη ντοματα...
Συγγνώμη Kuria49, έχεις δίκιο για το χρώμα. Ήμουν υπερβολικός στην τοποθέτησή μου.

Να μου επιτρέψεις όμως να επιμείνω ότι η εισαγωγή "ξένων" στα τοπικά χρωμάτων, εξυπηρετεί πρωτίστως σκοπούς marketing (διαφοροποίηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αυξημένη τιμή λόγω διαφορετικότητας).

Π.χ. το Κινέζικο φαγητό είναι φτηνό στην Κίνα και ακριβό στην Ευρώπη επειδή είναι "εξωτικό".

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by ilias.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fireseaker

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #14354 από Kuria49
Απαντήθηκε από Kuria49 στο θέμα δημοσίευση για μαυρη ντοματα...
Δεν διαφωνώ απλώς επισημαίνω ότι μάλλον εμείς χάσαμε κάτι γιατί θυμάμαι τέτοιες ποικιλίες με άρωμα και γεύση που επειδή κρίθηκαν ασύμφορες αποσύρθηκαν και τώρα μας παρουσιάζονται ως "νέο" προϊόν
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by ilias.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ilias

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #14355 από Κράνιος
Απαντήθηκε από Κράνιος στο θέμα δημοσίευση για μαυρη ντοματα...
Το ντόπιο παλιό καλαμπόκι έχει όλα τα χρώματα, #12416 και #12417

Τα χρωματιστά καλαμπόκια οι παλιοί γεωργοί δεν τα έσπερναν πάλι. Τα θεωρούσαν κάτι σαν τα μαύρα πρόβατα. Όπως αυτούς που έγραφαν με τ' αριστερό χέρι. Όμως οι Αμερικάνοι τα καλλιεργούν κι ας είναι ... κόκκινα.

Χαρά μεγάλη έκανα μικρός όταν έβρισκα ένα κόκκινο ή πολύχρωμο καλαμπόκι.

Μαύρη ντομάτα. Μου αρέσει η φάση αυτή. Γιατί όχι; Ωραία είναι.

Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by Κράνιος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #14356 από Kuria49
Απαντήθηκε από Kuria49 στο θέμα δημοσίευση για μαυρη ντοματα...
Για το καλαμπόκι θυμάμαι μόνο το κίτρινο για ποπ-κορν και αυτό που τρώγαμε ψητό ή βραστό από ντομάτες όμως είχα την τύχη να δοκιμάσω διάφορες ποικιλίες γιατί μας τροφοδοτούσε ένα αγρότης από την περιοχή του Λαγκαδά ερχόταν ο μανάβης μια φορά την βδομάδα και έρχονται και από άλλες γειτονιές για να ψωνίσουν. Λυπάμαι που τότε δεν έτρωγα πολλά από τα λαχανικά και έχω χάσει ......

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #14359 από GrigorisK
Απαντήθηκε από GrigorisK στο θέμα δημοσίευση για μαυρη ντοματα...

kristi1 έγραψε: Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο γιατί να φάω μαύρη τομάτα, κίτρινο καρπούζι, πράσινη μελιντζάνα και άσπρο καρότο. Περισσότερες απο μια αισθήσεις παίζουν το ρόλο τους στο φαγητό και όχι μονον οι αισθήσεις.


Το κίτρινο καρπούζι δεν είναι υβρίδιο (αν αυτό εννοείς).Είναι παλιά παραδοσιακή ποικιλία που την καλλιεργούσαν προς την Πέλλα νομίζω.
Πριν 5 μέρες την έμαθα αυτή την πληροφορία.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #14361 από Kuria49
Απαντήθηκε από Kuria49 στο θέμα δημοσίευση για μαυρη ντοματα...
Εγώ ξέρω σίγουρα στην Κομοτινή υπήρχε παλιά το κίτρινο καρπούζι και τώρα γίνεται προσπάθεια διάσωσης και διάδοσης της ποικιλίας αυτής από την τοπική ομάδα του Πελίτι

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.052 δευτερόλεπτα