× Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

Περισσότερα
6 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22804 από giorgosxristou
Απαντήθηκε από giorgosxristou στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καλησπερα σε ολους....
νομίζω πως ειμαι πολυ κοντα για την στιγμή της συγκομιδής!!
θα ηθελα να ρωτήσω ποτε ειναι έτοιμες για κόψιμο οι καρολινες?
οταν ειναι ολος ο καρπος κοκκινος?
να τις αφησω λιγο διάστημα ακόμα και αν ειναι 100% κόκκινες?
Τις κοβω με το κοτσανι?απο τον καρμο?ή δεν παίζει σημασία?
τωρα το 90+ του καρπου ειναι κατακόκκινο...

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22806 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γειά σου φίλε μου giorgosxristou.
Κατ' αρχήν συγχαρητήρια που έφτασες μέχρι την ώρα της συγκομιδής της καρολίνας. Μπράβο!
Στα ερωτήματά σου:
- Αν είναι ήδη κόκκινες κατα 90%, τότε μάζεψέ τες σε μιά εβδομάδα. Οσο περισσότερο κοκκινίσουν τόσο πιό καυτερές θα γίνουν. Εγώ τις κόβω όταν γίνονται κοκκινόμαυρες, όμως δεν χρειάζεται τόσο πολύ αφού έτσι κι αλλιώς είναι υπερβολικά καυτερές. Επί τη ευκαιρία, δεν μου είπες, έχεις δοκιμάσει ποτέ καρολίνα? Αν όχι, πρόσεχε πολύ και το λέω πολύ σοβαρά.
- Τις κόβεις μαζί με το κοτσάνι, φορώντας οπωσδήποτε γάντια. Αυτό μην το παραμελήσεις διότι σύμφωνα με τη "θεωρία της κακίας των αψύχων", μόλις τις πιάσεις με γυμνά χέρια, τότε θα σου φαγουρίσει το μάτι και θα το τρίψεις ασυναίσθητα. Δεν σου λέω τί θα επακολουθήσει..!
ΣΗΜ: Φυσικά αστειεύομαι για τη θεωρία της κακίας των αψύχων, αλλά σε συμβουλεύω να προσέχεις πάρα πολύ. Πολύ θα ήθελα να δω μερικές φωτογραφίες με τις πιπεριές κομμένες και δίπλα κάποιο αντικείμενο για να κρίνω το μέγεθος. Αραγε έχουν διαφορές απο τις δικές μου στην Τήνο? Μας χωρίζουν Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο (το ένα χειρώτερο απ' το άλλο..!)

Ενημέρωσέ μας
Τάσος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22807 από giorgosxristou
Απαντήθηκε από giorgosxristou στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καλημερα Τάσο!!
Οπωσδήποτε φωτογραφίες!
Δεν εχω δοκιμάσει Καρολίνα πότε μου...οκ ναι,δεν ειχα σκοπο να κανω τον αντρα και να την κανω μια χαψα :D ...

οκ λοιπόν ,θα τις αφήσω να κοκκινίσουν καλα και θα τις κόψω,
νοτιο Αιγαιο και κεντρικο αιγαιο....Η χαρα της λεμονιας! :)
Θα ανεβασω και καμια φωτο πριν τις κοψω,
μιλαμε συντομα,καλημερα σε ολους!!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22808 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

tasos66100 έγραψε: Γειά σου φίλε μου giorgosxristou.
Κατ' αρχήν συγχαρητήρια που έφτασες μέχρι την ώρα της συγκομιδής της καρολίνας. Μπράβο!
Στα ερωτήματά σου:
- Αν είναι ήδη κόκκινες κατα 90%, τότε μάζεψέ τες σε μιά εβδομάδα. Οσο περισσότερο κοκκινίσουν τόσο πιό καυτερές θα γίνουν. Εγώ τις κόβω όταν γίνονται κοκκινόμαυρες, όμως δεν χρειάζεται τόσο πολύ αφού έτσι κι αλλιώς είναι υπερβολικά καυτερές. Επί τη ευκαιρία, δεν μου είπες, έχεις δοκιμάσει ποτέ καρολίνα? Αν όχι, πρόσεχε πολύ και το λέω πολύ σοβαρά.
- Τις κόβεις μαζί με το κοτσάνι, φορώντας οπωσδήποτε γάντια. Αυτό μην το παραμελήσεις διότι σύμφωνα με τη "θεωρία της κακίας των αψύχων", μόλις τις πιάσεις με γυμνά χέρια, τότε θα σου φαγουρίσει το μάτι και θα το τρίψεις ασυναίσθητα. Δεν σου λέω τί θα επακολουθήσει..!
ΣΗΜ: Φυσικά αστειεύομαι για τη θεωρία της κακίας των αψύχων, αλλά σε συμβουλεύω να προσέχεις πάρα πολύ. Πολύ θα ήθελα να δω μερικές φωτογραφίες με τις πιπεριές κομμένες και δίπλα κάποιο αντικείμενο για να κρίνω το μέγεθος. Αραγε έχουν διαφορές απο τις δικές μου στην Τήνο? Μας χωρίζουν Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο (το ένα χειρώτερο απ' το άλλο..!)

Ενημέρωσέ μας
Τάσος.


Εχω ποσο καιρο που παλευω με ζολοκλα και Σκορπιο αλλά μου βγαινουν σάπιες ,γιατι ??εχω σκοπο να αγορασω μικρο θερμοκηπιο θαα κανει δουλειά αραγες?

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22810 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

tasos66100 έγραψε: Γειά σου φίλε μου giorgosxristou.
Κατ' αρχήν συγχαρητήρια που έφτασες μέχρι την ώρα της συγκομιδής της καρολίνας. Μπράβο!
Στα ερωτήματά σου:
- Αν είναι ήδη κόκκινες κατα 90%, τότε μάζεψέ τες σε μιά εβδομάδα. Οσο περισσότερο κοκκινίσουν τόσο πιό καυτερές θα γίνουν. Εγώ τις κόβω όταν γίνονται κοκκινόμαυρες, όμως δεν χρειάζεται τόσο πολύ αφού έτσι κι αλλιώς είναι υπερβολικά καυτερές. Επί τη ευκαιρία, δεν μου είπες, έχεις δοκιμάσει ποτέ καρολίνα? Αν όχι, πρόσεχε πολύ και το λέω πολύ σοβαρά.
- Τις κόβεις μαζί με το κοτσάνι, φορώντας οπωσδήποτε γάντια. Αυτό μην το παραμελήσεις διότι σύμφωνα με τη "θεωρία της κακίας των αψύχων", μόλις τις πιάσεις με γυμνά χέρια, τότε θα σου φαγουρίσει το μάτι και θα το τρίψεις ασυναίσθητα. Δεν σου λέω τί θα επακολουθήσει..!
ΣΗΜ: Φυσικά αστειεύομαι για τη θεωρία της κακίας των αψύχων, αλλά σε συμβουλεύω να προσέχεις πάρα πολύ. Πολύ θα ήθελα να δω μερικές φωτογραφίες με τις πιπεριές κομμένες και δίπλα κάποιο αντικείμενο για να κρίνω το μέγεθος. Αραγε έχουν διαφορές απο τις δικές μου στην Τήνο? Μας χωρίζουν Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο (το ένα χειρώτερο απ' το άλλο..!)

Ενημέρωσέ μας
Τάσος.


Εχω σπειρει 2 σπορακια ζολοκλα και σκορπιος μεχρι στιγμης τιποτα !!θελω να αγορασω θερμοκηπιακη μικρο για να μεγαλωσω εαν καταφερω τις πιπεριες ,τι προτεινεις

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22811 από giorgosxristou
Απαντήθηκε από giorgosxristou στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
το συμπέρασμα που εβγαλα με το δικο μου σχεδόν θερμοκήπιο ,εκκολαπτήριο θα έλεγα καλύτερα,είναι οτι υπάρχει πολυ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας απο τα σπόρια!Εφόσον βεβαία οι συνθήκες ειναι σταθερές ,
-χρονοδιακοπτης φωτισμού
-θερμοστάτη
-λάμπες στα σωστά Κ
και
-θερμαντικό μέσο .
το δικο μου το έφτιαξα σε μια παλια ψησταριά,χοντρό σύρμα για σκελετό που έβαλα το να'ι'λον,
ναιλον χοντρο απο καταστημα με σιδερικα,ψηλο συρμα για τα δεσιματα κτλπ...
και πολυ υγρασια για τι καρολινες!!
οτι εβαλα βγηκε,ντοματες -μπαμιες-καρπουζι-καρολινες κτλπ.
Θα στο συνιστούσα για να εχεις μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας .
Last edit: 6 Χρόνια 7 Μήνες πριν by giorgosxristou.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 6 Μήνες πριν #22816 από giorgosxristou
Απαντήθηκε από giorgosxristou στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
καλησπέρα σε ολους,επιτελούς η πρώτη Καρολίνα κόπηκε!!
νομίζω πως έπρεπε να την αφήσω 3-4 μέρες για να κοκκινίσει λιγο ακόμα ,η πιο αντιπροσωπευτικη φωτογραφία για το χρώμα της είναι η 2η,
περιμένω ακόμα 4-5 καρπούς για κόψιμο,βεβαία το πρόβλημα με τα ξεραμένα φυλά παραμένει....
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 6 Μήνες πριν #22817 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γεια σου giorgosxristou,
Συγχαρητήρια!!
Σα μικρή χειροβομβίδα είναι.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 6 Μήνες πριν #22818 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γεια σας φίλοι μου. Και ιδιαιτέρως φίλε giorgosxristou.
Τώρα μόλις "αξιώθηκα" να ανοίξω τον υπολογιστή. Λοιπόν, είναι οι ωραιότερες καρολίνες που έχω δεί! Χίλιες φορές μπράβο φίλε μου giorgosxristou!
Εχεις δίκιο, Ηλία: Σαν μικρές χειροβομβίδες..! Θέλω όμως οπωσδήποτε να μας πειί ο φίλος μας αν είναι και στο στόμα σαν χειροβομβίδες. Θα περιμένω...
ΣΗΜ: Ηλία, κρίνοντας από το μέγεθος, με τη βοήθεια του μέτρου που έβαλε ο φίλος μας, θα έλεγα, σαν παλιός (πολύ παλιός) καταδρομέας ότι πρόκειται για επιθετικές χειροβομβίδες Lebele, γαλλικής κατασκευής και προελεύσεως που λέγαμε κάποτε.
Και πάλι συγχαρητήρια στο φίλο μας giorgosxristou.
Τάσος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 6 Μήνες πριν #22819 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

giorgosxristou έγραψε: το συμπέρασμα που εβγαλα με το δικο μου σχεδόν θερμοκήπιο ,εκκολαπτήριο θα έλεγα καλύτερα,είναι οτι υπάρχει πολυ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας απο τα σπόρια!Εφόσον βεβαία οι συνθήκες ειναι σταθερές ,
-χρονοδιακοπτης φωτισμού
-θερμοστάτη
-λάμπες στα σωστά Κ
και
-θερμαντικό μέσο .
το δικο μου το έφτιαξα σε μια παλια ψησταριά,χοντρό σύρμα για σκελετό που έβαλα το να'ι'λον,
ναιλον χοντρο απο καταστημα με σιδερικα,ψηλο συρμα για τα δεσιματα κτλπ...
και πολυ υγρασια για τι καρολινες!!
οτι εβαλα βγηκε,ντοματες -μπαμιες-καρπουζι-καρολινες κτλπ.
Θα στο συνιστούσα για να εχεις μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας .


Μόλις το παρελαβα και εσπειρα σκορπιος μαι χολοκλα ,λεβαντα,δυοσμο,δενδολιβανος,θυμαρι,θρούμπι .......εβαλα το κεφάλι μέσα και εβραζε !!! Ειναι μικρο 160 υψος μάκρος 60 και 49 πλάτος

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.139 δευτερόλεπτα