- Δημοσιεύσεις: 74
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
- Forum-Κοινότητα
- Forum Καλλιεργητών
- Ταράτσες & Μπαλκόνια - Λαχανικά, Λουλούδια, Διακόσμηση
- Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή Ταράτσα
- Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
- sefis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Τις εχω στον ήλιο ολημερής
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Μπράβο! Είδες που τελικά τα κατάφερες! Θύμισέ μου ποιές ακριβώς είναι, η Jolokia ή Habanero?sefis έγραψε: Ηδη εχω 4 και μία εχτες που πετάχτηκε 5
Τις εχω στον ήλιο ολημερής
Τάσος
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- sefis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 74
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- sefis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 74
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Τάσο δεν μπορώ να σε απαντήσω γιατι τις μπερδεψαtasos66100 έγραψε:
Μπράβο! Είδες που τελικά τα κατάφερες! Θύμισέ μου ποιές ακριβώς είναι, η Jolokia ή Habanero?sefis έγραψε: Ηδη εχω 4 και μία εχτες που πετάχτηκε 5
Τις εχω στον ήλιο ολημερής
Τάσος
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- sefis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 74
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
tasos66100 έγραψε: Οπως βλέπεις, έχω ήδη κρεμασμένες απο πρό-πέρισυ. Είναι για κλάμματα, μουμιοποιημένες και απορώ πως ακόμα δεν τις πέταξε η γυναίκα μου. Είναι χαλαπένιος (1) και ανάμεικτες καγιέν με χαλαπένιος και φασκόμηλο(2). Δεν ξανακρεμάω με τίποτα. Είναι τελείως άχρηστες, αν και η ιδέα που μου έδωσες για τρίψιμο κλπ, αξίζει να δοκιμαστεί και σήμερα μάλιστα.
Οσο για το θερμοκήπιο, να το πάρεις απόφαση. Εστω και κάτι πολύ απλό θα σου λύσει τα χέρια. Είναι τόσο βολικό που θα απορείς πώς τα βόλευες μέχρι τώρα χωρίς αυτό. Εγώ απ' όλη τη διαδικασία της παραγωγής, χαίρομαι περισσότερο που βλέπω τεράστια φυτά τον
Ιανουάριο, που κάνω συγκομιδή σε χρόνους απίθανους και κάνω σπορά όποτε θέλω. Μην το τρενάρεις και δεν είναι καθόλου απαραίτητο να κάνεις πολυτέλειες και ακριβές κατασκευές. Κι έπειτα θα δείς οτι είναι κάτι που θα το βελτιώνεις κάθε χρόνο με πολύ άνεση. Φαίνεται πως είσαι ο πιό δραστήριος απ' όλους μας και δεν αξίζει να παιδεύεσαι άσκοπα με την "ανοιχτή" φύση μόνο.
Γειά σου και καλή εβδομάδα.
Τάσος.[/quote
Τάσο !!!
Με εβαλες σε σκέψη για το θερμοκήπιο !!τα εχω σε ζαρντινιέρα να τα σκεπάσω με μια σακούλα σαν να είναι σε θερμοκήπιο να ειναι μέσα σε αυτην όλο το 24ώρο ,υπόψην η ζρντινιλερα είναι μόνινμα στο ήλιο
Ευχαριστώ
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- sefis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 74
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Εχτές πετάχτηκε το άλλο μπουμπούκι και ειναι νομίζω η jolokla η Τρινινταντ σκορπιόςtasos66100 έγραψε:
Μπράβο! Είδες που τελικά τα κατάφερες! Θύμισέ μου ποιές ακριβώς είναι, η Jolokia ή Habanero?sefis έγραψε: Ηδη εχω 4 και μία εχτες που πετάχτηκε 5
Τις εχω στον ήλιο ολημερής
Τάσος
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Εύχομαι ό,τι επιθυμείς.
Τάσος (Σήμερα, 20 Ιουλίου)
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Σήμερα τα κατάφερα να ευχηθώ "Χρόνια Πολλά" στον Ηλία, να απαντήσω σε ερωτήματα του sefis και να σας πω για την εμπειρία μου με τίτλο "Δοκιμή Trinidad Scorpion στο μεσημεριανό φαγητό".
Λοιπόν, φίλε sefis, απο τις φωτό που βλέπω δεν είναι δυνατον να έχεις φέτος παραγωγή. Αν όμως προστατέψεις τα φυτά σου τον χειμώνα (τό θερμοκήπιο που σκέφτεσαι) τότε θα τα δείς την άνοιξη γεμάτα λουλουδάκια και προς το τέλος Μαϊου θα έχεις καρπούς.
Trnidad Scorpion: Προσοχή, Θεολόγη, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος φίλος ! Σήμερα είπαμε να δοκιμάσουμε αυτά που κουβαλήσαμε στο νησί - ψημένα στην κατάψυξη, κατά σύσταση Θεολόγη.
Βγάζουμε λοιπόν ΜΙΑ, αυτήν που μοιάζει στο σχήμα με την καρολίνα. Σε μικρό πιατάκι του καφέ, λαδάκι, λίγο ξυδάκι, μαλάκωσε η πιπεριά. Με το πηρούνι και το μαχαιράκι κάνω την εγχείρηση και βγάζω τους σπόρους. Γλείφω το πηρούνι για να σκουπίσω τα λαδάκια. Και τρελαίνομαι..! Γελάνε οι συνδαιτημόνες, η τολμηρή γυναίκα μου βουτάει το ψωμί στο πιατάκι, όπως κάνει πάντα με τις habaneros, μόνο που αυτή τη φορά τρελαίνεται κι αυτή, σηκώνεται και ψάχνει στο ψυγείο για παγωτό. Ενας φίλος, αλλά κι εγώ ο ξύπνιος, βάζουμε απο ενα μικρό κομματάκι σε λίγο τυρί. Ακόμα τρέχουν τα δάκρυα - έχω και σχετικά πρόσφατα εγχειρισμένο μάτι!
Φίλοι μου, το δικό μου συμπέρασμα είναι οτι: Για τους λάτρεις του καυτερού, η ¨οροφή" είναι η Habanero. Απο κει και πάνω (σκορπιός, καρολίνα) γίνεται σαχλαμάρα και έχει ενδιαφέρον μόνο για τους ανισόρροπους που βλέπουμε στο youtube. Ενώ με τη habanero απολαμβάνεις το κάψιμο σε όλες τις συνταγές, φάγαμε πριν λίγες μέρες μια περίφημη ομελέτα, όπως την προτείνει στο Habanero Maddness.
Αυτά, φίλοι μου, μαζί με λίγες φωτο απο το κτηματάκι μου στο νησί:
1. Η Birds Eye που μεταφέρθηκε στο νέο της περιβάλλον- να δούμε την αντίδρασή τη στον αέρα.
2. Η συκιά που είναι να τη λυπάσαι και όμως είναι...
3. ...γεμάτη σύκα.
4. Ο εξαιρετικός μου φοίνικας, με τη φοβερή συκιά δίπλα του.
5. Η καθόλου άσχημη πρόσβασή μου στη θάλασσα.
Γειά σας,
Τάσος.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 244
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Ευχαριστώ για τα σχόλια και τις φωτογραφίες, αλλά φαίνεται οτι κι εσύ εχεις το προβληματάκι να ανεβαίνουν "πλαγιαστές" ενώ στο αρχείο είναι "όρθιες" κανονικά. Αλλες μου ανεβαίνουν σωστά. Δεν θα καταλάβω ποτέ την κομπιουτεροτεχνολογία.
Και για να μήν ξεχνάμε το κυρίως θέμα και να το έχεις πάντα στο μυαλό σου όταν έχεις τραπέζι τους φίλους σου: ΄Αλλο καυτερά- έστω πολύ καυτερά- και άλλο σκορπιοί και καρολίνες. Πρός Θεού μη δοκιμάσεις, είμαι σίγουρος πλέον οτι χρησιμοποιούνται μόνο για φαρμακευτικούς σκοπούς, πιθανόν για έμπλαστρα κλπ. Και το λέω εγώ που πραγματικά έχω φάει υπερβολικά καυτερά -στον Παναμά- όμως μέχρι χαμπανέρο. Οσο για τις χαλαπένιος είναι περίπου πενήντα φορές χαμηλώτερης καυστικότητας απο τις χαμπανέρος. Δεν έχουν καμμία σχέση με τα δηλητήρια που λέμε.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ την κλίμακα Scoville:
Carolina Reaper
1,569,383 - 2,200,000 Scoville Units
Trinidad Moruga Scorpion
1,200,000 - 2,000,000 Scoville Units
Trinidad Scorpion "Butch T" Pepper
1,463,700 Scoville Units. Capsicum
Naga Viper
1,382,118 Scoville Units.
Trinidad 7 Pot/Pod
Over 1,000,000 Scoville Units.
Trinidad 7 Pot/Pod Primo
1,000,000 Scoville Units.
Bhut Jolokia, Naga Jolokia or The Ghost Pepper
800,000 - 1,041,427 Scoville Units.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chocolate Habanero (Jamaican Hot Chocolate)
425,000 - 577,000 Scoville Units.
Caribbean Red Habanero
300,000 - 475,000 Scoville Units
Red Savina Habanero
200,000 - 577,000 Scoville Units.
Yucatan White Habanero
200,000 - 500,000 Scoville Units.
TigerPaw-NR Habanero
265,000 - 328,000 Scoville Units.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Cayenne Chile Pepper
30,000 - 50,000 Scoville Units.
Jalapeno Pepper
2,500 - 10,000 Scoville Units.
Purple Jalapeno Pepper
2,500 - 10,000 Scoville Units.
Κρίνε μόνος σου πού βρίσκεται η καγιέν και η χαλαπένιος. Επίσης, καταλαβαίνεις γιατί λέω οτι η habanero είναι η "οροφή".
Σε χαιρετώ,
Τάσος.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Forum-Κοινότητα
- Forum Καλλιεργητών
- Ταράτσες & Μπαλκόνια - Λαχανικά, Λουλούδια, Διακόσμηση
- Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή Ταράτσα
- Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.