× Συζητήσεις για Λουλούδια και Διακοσμητικά Φυτά.

Προβλημα με φυτό.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9522 από Eugenios
Προβλημα με φυτό. δημιουργήθηκε από Eugenios
Καλησπέρα σας,

Ειμαί καινούργιος στο φορουμ σας και συγχαρητηρια για την ωραια σας δουλειά,

έχω ενα πρόβλημα με ενα φυτο μου το οποιο διακοσμητικο ειναι ναι αλλα δεν θυμαμαι την ονομασία του... το έχω κανα 4 μηνο και το έχω μεταφυτευψει πριν το καλοκαιρι στην γλαστρα που θα δειτε παρακατω στις φωτο και την πρώτη φορα στο μεγάλο καυσωνα πριν κανα μηνα αν δεν κανω λάθος έμεινε πολυ ώρα στον ηλιο με αποτέλεμσα να καούν κάπιοια φύλλα μεσα σε μια μερα ολο αυτο που σας λεω αμεσως το πήρα απο τον ήλιο του έριξα και λιγο λιπασμα και το ποτιζω κανονικα αλλα απο τοτε δεν εχει σταματησει να μου καιει συνεχως φυλλα ακομη και τα καινουργια που βγαζει σε μερικες περιπτωσεις.

ρώτησα εναν ανθοπώλη και μου ειπε να μην ασχοληθω άλλο διοτι ετσι θα παει θα καιγεται συνεχεια..
Η αληθεια ειναι πως θελω να το κρατήσω μπορω να κάνω τπτ η οχι???

σας ευχαριστω εκ των προτερων.

σας παραθετω απο κατω Link για το φυτο μου.

s337.photobucket.com/albums/n391/Eugzark/Plants/

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9526 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Προβλημα με φυτό.
Ευγένιε, καλώς ήρθες.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω το φυτό σου, αλλά θα μπορούσα να σου πω μερικές γενικές πληροφορίες που ίσως σου φανούν χρήσιμες.

Κατ' αρχήν, εάν είσαι βέβαιος ότι προέκυψε από έγκαυμα λόγω ήλιου, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι η θέση στην οποία το έχεις είναι η δέουσα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του φυτού. Στη συνέχεια θα πρέπει να αφαιρέσες τους προβληματικούς πλάγιους βλαστούς του φυτού, μιας και τα "άρρωστα" φύλλα μάλλον δεν πρόκειται να επανέλθουν, άρα μόνο δύναμη θα καταναλώνουν από το υπόλοιπο φυτό σου.

Μήπως είχες παρατηρήσει "αναστάτωση" του φυτού μετά από τη μεταφύτευση; Επίσης, αναφέρεις ότι "το ποτίζεις κανονικά". Είσαι βέβαιος ότι είναι αυτό που θέλει το φυτό; Για παράδειγμα, εγώ έχω μια σεφλέρα (καλλωπιστικό φυτό ημισκιάς), την οποία τον χειμώνα την ποτίζω μία φορά στις 8-9 μέρες και τώρα το καλοκαίρι το έχω αυξήσει σε μία φορά ανά 5 μέρες. Περισσότερο νερό την δυσαρεστεί. Εάν γνωρίζεις με βεβαιότητα την ποσότητα νερού που ζητά το φυτό σου, έχει καλώς.

Επίσης, ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να ελέγξεις είναι το λίπασμα που έβαλες. Από όσο γνωρίζω, το λίπασμα στα καλλωπιστικά φυτά θα πρέπει να μπαίνει έως τα μέσα Ιουνίου το αργότερο. Όλα τα λιπάσματα, επίσης, δεν κάνουν προφανώς για όλα τα φυτά. Νομίζω ένα πρώτο καλό βήμα θα ήταν να πας το φυτό σου σε κάποιον που να γνωρίζει, ώστε κατ' αρχήν να το ταυτοποιήσεις (ή να ψάξεις μόνος σου στο Internet), ώστε μετά να μπορέσεις να του παρέχεις τη σωστή φρονίδα.

Τέλος, μου φαίνεται παράλογο το φυτό να έχει τη δύναμη να πετάει καινούρια φύλλα και αμέσως να τα καίει. Μήπως πρόκειται, λοιπόν, για κάποια άλλη προσβολή / ασθένεια ; Π.χ. κάποιος μύκητας ή κάτι παρόμοιο;

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9558 από Eugenios
Απαντήθηκε από Eugenios στο θέμα Προβλημα με φυτό.
αναστατωση του φυτου δεν εχω παρατηρησει ισα ισα που πηγαινε πολυ καλα τοσο καιρο και πεταγε συνεχεια υγειη φυλλα, ειχε μια κανονικη αναπτυξη χωρις να φαινεται οτι εχει προβλημα....μετα τον καυσωνα το πηρα απο εκει την ιδια μερα και το εβαλα σε πιο σκιερο μερος για να μην το καιει τοσο πολυ.

συνηθως τωρα το καλοκαιρι το ποτιζω καιθε δευτερη τριτη μερα αναλογα τον αερα και την ζεστη.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9559 από Κράνιος
Απαντήθηκε από Κράνιος στο θέμα Προβλημα με φυτό.
Ευγένιε. το ίδιο ακριβώς φυτό έχω κι εγώ. Ένας φίλος μ' έστειλε σ' ένα φυτώριο του δασαρχείου. Εκεί μου πρότειναν πολλά φυτά, ώστε να φυτέψω στην περίμετρο της αυλής μου. Τους εμπιστεύτηκα διότι μου τα έδωσαν δωρεάν. Φόρτωσα τ' αυτοκίνητό μου φυτά. Έτσι για μερικά δεν έμαθα ποτέ τ' όνομά τους. Απ' αυτό έχω δύο. Είναι θάμνος. Πετάει συνέχεια παράριζα. Θέλει πολύ χώμα. Δεν κάνει για τη γλάστρα. Δεν γίνεται ποτέ δέντρο. Η διακοσμήτική του αξία ωφείλεται στα ωραία του φύλλα. Είναι πολύ ανθεκτικό.
Το ευαίσθητο σημείο του είναι το νερό. Δεν του αρέσει να διψάσει. Και διψάει πάρα πολύ εύκολα. Όταν διψάει τα φύλλα του μοιάζουν μαραμένα. Στον κήπο μου το έχω σαν δείχτη. Όταν τα φύλλα του είναι σα μαραμένα, πεσμένα, ποτίζω όλα τα φυτά στην αυλή μου και συνέρχεται κι αυτό.
Οι δυο ρίζες είναι σε διαφορετικά σημεία. Το ένα βρίσκεται στη σκιά ενός πλάτανου και το άλλο στον ήλιο. Και τα δύο εμφανίζουν ταυτόχρονα την εικόνα του διψασμένου στα φύλλα τους. Και τότε επεμβαίνω. Διότι νερό έχω, αλλά δεν ποτίζω κάθε μέρα. Το πολύ νερό δεν κάνει καλό.
Αυτό που είδα στις φωτογραφίες είναι εγκαύματα από τον ήλιο. Όταν το ποτίζουμε και το καταβρέχουμε, το νερό απάνω στα φύλλα με τον ήλιο γίνεται καυτό και προκαλεί εγκαύματα στα φύλλα. Για να το αποφύγουμε, ποτίζουμε τα φυτά μας το βράδυ ή πολύ πρωί. Και δεν τα καταβρέχουμε. Έτσι κι αν πέσουν μερικές σταγόνες στα φύλλα, μέχρι να τα ζεστάνει ο ήλιος το νερό θα έχει εξατμιστεί.
Το φυτό που βλέπω στη φωτογραφία δεν έχει αρκετό χώμα για να κρατάει μια σταθερή θερμοκρασία και υγρασία στο χώμα που βρίσκονται οι ρίζες του. Αν θέλεις να το έχεις σε γλάστρα, πρέπει να το βάλεις σε μια γλάστρα πολύ μεγάλη, σχεδόν πενταπλάσια! Αλήθεια λέω. Έτσι θα έχει την απαραίτητη υγρασία στις ρίζες του. Το λίγο χώμα, ακόμα κι αν το ποτίζουμε, σε μισή μέρα μπορεί να στεγνώσει τελείως. Ένα πουκάμισο στεγνώνει αμέσως. Ένα στρώμα όμως δεν στεγνώνει αμέσως νομίζω.
Το φυτό που βλέπω στις φωτογραφίες δεν του λείπει νερό. Τα κίτρινα φύλλα φανερώνουν ότι το φυτό έχει πολύ νερό κατ' αρχήν. Τα εγκαύματα είπα τι σημαίνουν. Υποφέρει λοιπόν από συχνά ποτίσματα και συχνά στεγνώματα, καυτές σταγόνες στα φύλλα = λίγο χώμα
Το γεγονός ότι αυτό το φυτό διψάει μπορεί να οφείλεται στη μεγάλη του διαπνοή, στους πόρους των φύλλων του και την επιφάνειά τους. Μπορεί όμως και να οφείλεται στην πολύ επιφανειακή του ρίζα.
Τα φυτά τα εκπαιδεύω. Τα αναγκάζω να ρίχνουν βαθιές ρίζες σ' αναζήτηση της υγρασίας που τους χρειάζεται. Αυτό το κάνω περιορίζοντας το νερό στο ελάχιστο. Στα όρια της επιβίωσης. Έτσι τα 'χω μάθει αυτά.
Έχω στην περίμετρο της αυλής μου πάρα πολλά φυτά, με διαφορετικές ανάγκες το καθένα. Αν και μέσα στην αυλή μου αυτή υπάρχει βόθρος απορροφητικός που υπερχειλίζει όλο το χειμώνα σ' ένα στρώμμα πέτρες, κάτω από την τελική επίστρωση, έχω καταφέρει να μεγαλώσουν όλα: Πλατάνια, τριανταφυλιές, λιγούστρα, λεμονιές, πορτοκαλιές, μουριές, βαγιές, αγγελικές, φωτίνιες, κουτσουπιές, φλαμουριά, κατάλπες, καρυδιές, λιγουστρίνια, ευώνυμα, μυρτιά, μανώλιες, καλιστήμωνες, υποκαστανιά, τούγιες και άλλα πολλά που δεν γνωρίζω τ' όνομά τους. Πάνε τώρα πάνω από δέκα χρόνια. Κι όλα τούτα επιβιώνουν πια χωρίς να χρειάζονται σχεδόν καθόλου πότισμα. Ένα δυο ποτίσματα το καλοκαίρι ίσον καθόλου νομίζω. Αλλά αυτό το φυτό για το οποίο μιλάμε με αναγκάζει να τα ποτίζω όλα και να ησυχάζω. Αυτό γίνεται κάθε 20 μέρες το καλοκαίρι με τον καύσωνα. Αν δεν ήταν ο βόθρος, δε θα τα πότιζα σχεδόν ποτέ. Ο πλάτανος πχ θέλει πολύ νερό. Αλλά αυτό το βρίσκει με τις βαθιές του ρίζες. Αφού μεγάλωσα τα πλατάνια μου με οικονομία στο νερό, τώρα πια οι ρίζες τους έχουν πάει τόσο βαθιά που βρίσκουν πάντα το νερό που θέλουν. Από τα οχτώ μέτρα βγάζω νερό με γεώτρηση. Ο πλάτανος πάει και πίνει μόνος του εκεί όσο θέλει.

(((Για τους φίλους μου όλους που μπορεί να λένε, γιατί Ανδρέα δεν έχεις καρποφόρα δέντρα στην αυλή σου; , απαντώ: Η αιτία είναι ο βόθρος. Ποτέ δε θα έτρωγα καρπούς από φυτά στα οποία βρίσκεται κοντά ο βόθρος του σπιτιού. Ούτε λεμόνια τρώω, ούτε πορτοκάλια, ούτε φύλλα από τη βαγιά αυτή βάζω στα φαγητά μου. Είναι θέμα αρχής. Ο κήπος μου βρίσκεται δεκάδες μέτρα μακριά, και τον ποτίζω από το δίκτυο δυστυχώς. Αλλά κι ο κήπος μου εκπαιδευεται στο ελάχιστο νερό κύριοι και κυρίες. Το νερό είναι απαραίτητο για να φτιάχνουμε κήπο και περιβόλι. Αλλά το πνεύμα της οικονομίας του νερού δεν είναι μόνο για την τσέπη μας, είναι και για την παραγωγή καλύτερης ποιότητας φρούτων, είναι και για την καλύτερη ανάπτυξη των φυτών.))))

Συμπέρασμα: το φυτό το περί ου ο λόγος, θέλει περισσότερο χώμα, λιγότερο πότισμα, πότισμα άμα δείξει ότι διψάει. Δείχνει ότι διψάει όταν τα φύλλα του μοιάζουν μαραμένα ενώ παραμένουν πράσινα. Ε, η κατήφεια αυτή λέει "θέλω νεράκι". Δεν είναι άρρωστο.


Υστερόγραφο: Αν κάποιος ξέρει τι φυτό είναι αυτό θα μας βοηθούσε. Εγώ δεν το έχω αναζητήσει ως σήμερα, διότι δεν είχα κάποιο πρόβλημα μαζί του. Για να βοηθήσουμε τον Ευγένιο να λύσει το πρόβλημά του πρέπει να βρούμε πώς το λένε και να μάθουμε τις ανάγκες του και τις συνήθειές του. Μπορεί να είναι φυτό εσωτερικών χώρων. Τότε ο Ευγένιος θα το βάλει στο σαλόνι του και θα πάνε όλα κατ' ευχήν. Λέω...
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Κράνιος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9600 από dionisios
Απαντήθηκε από dionisios στο θέμα Προβλημα με φυτό.
ΕΥΓΕΝΙΕ'

είναι Viburnum Lucidum!
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Θέλει θέση φωτεινή (μπορεί και σε ημισκιά), αλλά όχι απευθείας έκθεση στον ήλιο (τα νέα φύλλα παθαίνουν εγκαύματα. Όταν ''ψηθούν'' όμως, συνήθως δεν έχουν πρόβλημα). Όταν είναι σε γλάστρα, θέλει προσοχή στο πότισμα το καλοκαίρι, γιατί διψά γρήγορα και μαραίνεται. Λίπανση μια φορά το μήνα ή κάθε 20 μέρες. Το δικό σου απ' ότι βλέπω, χρειάζεται λίπασμα που να περιέχει και μαγνήσιο και ιχνοστοιχεία.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9608 από Κράνιος
Απαντήθηκε από Κράνιος στο θέμα Προβλημα με φυτό.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.040 δευτερόλεπτα