× Συζητήσεις για Λουλούδια και Διακοσμητικά Φυτά.

Πρόβλημα με Αζαλέα, Δράκαινα και τριανταφυλλιές

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #6432 από zeovani
Καλησπέρα σας,

Πρόσφατα μου έφεραν για δώρο μία Αζαλέα και μετά από 2 ημέρες αφού την έβαλα στο μπαλκόνι βλέπω σήμερα τους ανθούς της πεσμένους (όχι κάτω-απλά μαραμένους)...
Επιπλέον, έχω μία Δράκαινα η οποία "έφαγε" τρελό κρύο φέτος με αποτέλεσμα να μου είναι τώρα τα στελέχη της μισοξεραμένα.
Τέλος έχω 2 μίνι τριανταφυλιές οι οποίες μάλλον έχουν μελίγκρα παρ' όλ' αυτά αναπτύσουν ανθούς όχι πλήρως βεβαίως... Το εκχύλισμα τσουκνίδας βοηθάει?
Τα φώτα σας... :woohoo:
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by zeovani.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #6433 από giathe
Καλησπέρα zeovani. Η αζαλέα μάλλον διψάει. Τώρα που ξεκινάνε οι ζέστες οι καλές, κυρίως τα ανθοφόρα, χρειάζονται καλό πότισμα. Στην αυλή μου, που την βλέπει ο ήλιος απο το μεσημέρι και μετά ( που ο ήλιος ζεματάει) τα ποτίζω όλα κάθε μέρα.
Για την μελίγκρα, την τελευταία φορά δοκίμασα 2 λεμόνια σε 1 λιτρο νερού. όλα μαζί σε ψεκαστήρι και την επόμενη, τέζα η μελίγκρα. Τσουκνιδοχυμό δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.
Τώρα για την δράκαινα, είναι σαν να παίρνεις έναν αφρικανό και να τον αμολάς στην ανταρκτική. Είναι φυτό προερχόμενο απο θερμά κλίματα και δεν αντέχει καθόλου το κρύο. Μάλλον θα το σώσουμε όμως. Κόβεις τα ξερά φύλλα και κόβεις και τον κορμό που έχει μαλακώσει. Αν εκει που το έχεις , το χτυπάει ο ήλιος, καλύτερα πάρτο μέσα. Ο ήλιος θα το κάψει.
Αυτα, καλή συνέχεια.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα