Οπωσδήποτε ανακάτεμα, έτσι ώστε να μην βρεθούν οι ρίζες ξαφνικά από πολύ θρεπτικό χώμα σε εντελώς άχρηστο ή το αντίθετο.
Αν θέλεις, φρόντισε με το ανακάτεμα στα πάνω στρώματα της γλάστρας σου να υπάρχουν λίγο περισσότερα θρεπτικά (=λίγο μεγαλύτερη συγκέντρωση κομπόστ/κοπριάς), καθώς με τα ποτίσματα τα συστατικά "ξεπλένονται" προς τα κάτω. Έτσι κι αλλιώς, στα περισσότερα φυτά η άνω ρίζα τους είναι αυτή που κάνει την περισσότερη δουλειά.
Κι εγώ χρησιμοποιώ κατσικίσια απομυκητιασμένη κοπριά, με το κόστος που ανέφερε ο ipgalgad. Εάν όμως βρισκόμουν σε εξοχή, θα δοκίμαζα διάφορες από ιδιώτες. Γενικά αυτό το τελευταίο είναι και λίγο δίκοπο μαχαίρι, καθώς κάποια κοπριά μπορεί να σου βγάλει πολλά αγριόχορτα, ή κάποια να μην είναι καλά χωνεμένη και να σου κάψει τα φυτάκια κ.ο.κ. Αν όμως την πετύχεις όπως πρέπει, ε, τότε θα έχεις βρει την καλύτερη τροφή για τα φυτά σου.
Γενικά γνώμη μου είναι ότι η ανώτερης ποιότητας είναι αυτή που προέρχεται από πουλιά (είναι ακριβή όμως), έπειτα η κατσικίσια και ακολουθούν οι υπόλοιπες. Επίσης, έχε στο νου σου ότι τα τσουβαλάκια κοπριάς του εμπορίου δεν είναι σχεδόν ποτέ καθαρή κοπριά: συνήθως έχει γίνει ανάμειξη και με χώμα, άρα η συγκέντρωσή της θα είναι μικρότερη από αυτήν που περιμένεις.
Υ.Γ. Όποιους σβώλους βρίσκεις μέσα στο χώμα/κομπόστ/κοπριά που αγοράζεις, καλό είναι να τους σπας πριν τους βάλεις στις γλάστρες σου.