× Συζητήσεις σχετικά με αμπέλια, σταφύλια, οινοπαραγωγή.

ροζε οινοποιηση

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #15487 από panosra
ροζε οινοποιηση δημιουργήθηκε από panosra
Καλησπερα.σκεφτομαι να βάλω αμπέλι ποιες ποικιλίες κατά τη γνώμη σας κάνουν για ρόζε κρασί?

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #15488 από DOMVOS
Απαντήθηκε από DOMVOS στο θέμα ροζε οινοποιηση
Ολες οι κόκκινες ποικιλίες κάνουν για ροζέ κρασί.
Η ροζέ απόχρωση προκύπτει απο τον χρόνο εκχύλισης των σταφυλιών,λιγότερο ή περισσότερο σκούρο.
Η επιλογή των ποικιλιών είναι υποκειμενική υπόθεση,μια καλ'η ιδέα είναι να επιλέξεις κόκκινες ποικιλίες που ευδοκιμούν στον τόπο που πρόκειται να εγκαταστήσεις το αμπέλι σου.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #15489 από panosra
Απαντήθηκε από panosra στο θέμα ροζε οινοποιηση
Σκάφτομαι να βάλω ροδίτη με καπερνε η αγιωργιτικο.μονο που το καπερνε ωρίμαζε νωρίτερα από τα αλλά δυο απ΄οτι μου είπαν

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #15495 από DOMVOS
Απαντήθηκε από DOMVOS στο θέμα ροζε οινοποιηση
O χρόνος ωρίμανσης των διαφόρων ποικιλιών είναι ένα πρόβλημα που αν θέλεις να αποφύγεις τους περισσότερους τρύγους πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψη.
Το cabernet sauvignon και το Αγιωργίτικο Νεμέας είναι δυό αξιόλογες ποικιλίες καθώς επίσης και το merlot και το syrah τα οποία και συνιστώ,επιμένω όμως να ψάξεις και για τοπικές ποικιλίες,δυστυχώς δεν γνωρίζω τι ποικιλίες καλλιεργούνται στην Ναύπακτο.
Το ροζέ κρασί προκύπτει απο την ζύμωση μούστου και στεμφύλων μαζί για 12 με 24 ώρες περίπου ανάλογα πόσο ανοιχτό ή πιο σκούρο χρώμα επιθυμούμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #15502 από Ki_pouros
Απαντήθηκε από Ki_pouros στο θέμα ροζε οινοποιηση
Φίλε από την πανέμορφη Ναύπακτο.
Μ΄αρέσει που βάζεις συγκεκριμένους στόχους για να πίνεις κάποτε το κρασάκι σου.
Και μέχρι να καταλήξεις δοκίμαζε ποικιλίες, ρώτα να πλουτίζεις τις γνώσεις σου, διάβαζε, ετοιμάσου με το χώρο σου και σημείωνε τα θετικά όπως και αυτά που θέλεις να απορρίπτεις.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον DOMVOS στα "Η επιλογή των ποικιλιών είναι υποκειμενική υπόθεση και επιμένω όμως να ψάξεις και για τοπικές ποικιλίες". Θα σου λύσουν καποια από τα προβλήματα που εύχομαι να μη συναντάει κανεις, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν. Και θα τα συζητάς μα και θα έχεις κι ένα μέτρο σύγκρισης κάθε χρονιά με τους πατριώτες σου.
Προχώρα...

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #15509 από panosra
Απαντήθηκε από panosra στο θέμα ροζε οινοποιηση
Ευχάριστο για της απάντηση σας.το σίγουρο είναι ο ροδίτης έχει καλή απόδοση στην περιοχη.για το άλλο θα το συζήτησησω με τον γεωπόνο να δω τι προτεινει. η αναλόγια σε κλίματα πώς πρέπει να είναι?δηλ.θα βάλω 30 κλίματα ποσά ροδίτη και ποσό από το άλλο?

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #19993 από Ανδρεαςsp
Απαντήθηκε από Ανδρεαςsp στο θέμα ροζε οινοποιηση
Φίλε Πάνο και εγώ ροζέ καρασί φτιάχνω στην Κέρκυρα, δοκίμασα και εγώ να βάλω γνωστές ποικιλίες αλλά δεν ευδοκίμησαν, είχα βάλει μερλοτ και καμπερνέ, τελικά μετά από ανάλυση εδάφους και σε συνεργασία χημικό οινολόγο και γεωπόνο κατέληξα σε τοπικές ποικιλίες που μου δίνουν καλύτερο κρασί από τις διάσημες και ''καλες'' ποικιλίες. Οπότε ψάξτο έτσι και μην ξεχνάς ότι στον τρίτο χρόνο καρποφορίας του κλίματος θα κάνεις κρασί.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.113 δευτερόλεπτα