× Βότανα

Συζητήσεις για βότανα και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Πώς να δημιουργήσετε την πρώτη φυτικό κήπο σας σε 7 σημεία

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #20682 από camillianoe
1 Επιλέξτε το μέγεθος του κήπου:
Πριν από την προετοιμασία του εδάφους, που το ιδανικό μέγεθος. Ξεκινήστε το μικρό, θα έρθει η ώρα του επόμενου έτους, να επεκτείνουν την καλλιεργούμενη έκταση.
Για μια οικογένεια τριών ή τεσσάρων ατόμων, που διαρκεί περίπου 100τμ κήπο.
Για τους αρχάριους, είναι σκόπιμο να ξεκινήσει με ένα μικρό κήπο, ή 30 έως 50m² και να επεκτείνει τον κήπο σας, αφού έχετε κάποια εμπειρία.

 

2- Η γη των λαχανικών, τι είδους είναι;
Για να μάθετε τη γη σου, κάνει την ανάλυση στον κήπο σας. Εξειδικευμένα εργαστήρια τότε να σας πω μετά τις βελτιώσεις εξέτασης.

Υπάρχουν 4 τύποι της γης:

- Πηλός: είναι βαριά, λιπαρά και είναι δύσκολο να λειτουργήσει αν είναι πολύ υγρό.

Τι να κάνετε: Θα πρέπει να σκάψει τον πηλό πριν από το χειμώνα και να ολοκληρώσει με οργανικά υλικά. Σκεφτείτε της διαρροής, αν είναι απαραίτητο.

- Αμμώδης εδάφους: στεγνώνει γρήγορα και απαιτεί πολλή πότισμα το καλοκαίρι.

Τι να κάνετε: Ν 'διστάσει να φέρει αυτό το αμμώδες έδαφος οργανικής ύλης και αζωτούχων λιπασμάτων, αν χρειαστεί.

- Σκόνη ασβεστόλιθου: είναι χαμηλή σε θρεπτικά συστατικά και στοιχεία λασπωμένο σε βροχερές καιρικές συνθήκες

Τι να κάνετε: θα πρέπει να σκάβουν το χώμα ασβεστόλιθο πριν από το χειμώνα. Σας προτείνουμε επίσης και ότι θα αυξηθεί μόνο φυτά ανθεκτικά αλκαλική αντίδραση

- Χούμο του εδάφους: είναι πολύ υγρό, αν δεν είναι καλά στραγγισμένο. Είναι μια χώρα πολύ όξινο για πολλά είδη.

Τι να κάνετε: να διορθώσει την οξύτητα του χούμο του εδάφους από ασβέστωση και αποστράγγισης, εάν είναι απαραίτητο

Εν ολίγοις, να ζητούν συμβουλές από τον κήπο σας, ανάλογα με το είδος του εδάφους που έχετε. Θα σας βοηθήσει να βελτιώσει αυτή τη γη για να έχουν ένα καλό λόγο για τον κήπο

 

3. Επιλέξτε τη θέση του κήπου:
Βρείτε ένα ηλιόλουστο σημείο στο έδαφος, όπου το έδαφος στραγγίζει εύκολα όταν η θερμότητα που συσσωρεύεται αρκετά επάνω. Για να το κάνετε αυτό, ελέγξτε αν υπάρχουν τυχόν κτίρια ή άλλες κατασκευές που δημιουργούν πάρα πολύ σκιά (π.χ. σπίτι του γείτονα, υπόστεγο, γκαράζ, μεγάλα δέντρα, κλπ ...)
Αποφύγετε μέρη όπου τα δέντρα είναι κοντά γιατί οι ρίζες τους μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη των λαχανικών.

Τέλος, το δάπεδο πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 εκατοστά από το έδαφος πάνω από το βράχο και πρέπει να είναι επίπεδη.
Αποφύγετε να κάνετε τον κήπο σας ένα βαθούλωμα στο έδαφος επειδή το έδαφος δεν στραγγίζει τόσο καλά, ζεσταίνει τα τέλη της άνοιξης και ο εξαερισμός είναι γενικά χαμηλότερη.
Χωρίστε με την περιοχή που έχετε επιλέξει και τον αερισμό αυτό: αφαιρέστε τις πέτρες, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης όλων των άγριων φυτών και άλλων ζιζανίων. Θα αφήσει την περιουσία εκκαθαριστεί τη διάρκεια της νύχτας κήπο σας και να περιμένετε το απόγευμα της επόμενης ημέρας πριν από τη φύτευση και να φυτέψει λαχανικά σας. Ποτίστε τα καλά την πρώτη φορά.

4 Πώς να σχεδιάσετε τον κήπο σας;
Μόλις το μέγεθος και την τοποθεσία που θα επιλεγεί, θα πρέπει να σχεδιάσουν τις μελλοντικές κήπο σας. Αυτό το πρόγραμμα θα σας επιτρέψει να οργανωθεί, και καλύτερη μεγιστοποίηση του χώρου σας. Η συμβατική κήπος έχει το πλεονέκτημα ότι είναι απλό να σχεδιάσει και λειτουργικό.

Όταν ξεκινάτε, καλύτερα να δείτε τις μικρές και στόχος για την ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Τακτοποιήστε μικρά οικόπεδα όπου έχετε τα φυτά σας. Περισσότερα οικόπεδα είναι μικρότερα, είναι εύκολα προσιτά σε σας: να μην σπάσει την πλάτη σας για να πάρει τα λαχανικά ή βοτάνισμα. acheter viagra en france

Εάν έχετε ένα μικρό χώρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που ονομάζεται «πλατεία». Είτε είστε να κάνει τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας πίνακες (30 ίντσες πλάτος και 1,20 μέτρα μήκος), εγχόρδων και τα νύχια, ή μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα πλατεία. Θα αυξηθούν τα λαχανικά σας μέσα στο τετράγωνο.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.040 δευτερόλεπτα