× Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος - ΣΕΑΓΕ και της α.μ.κ.ε. ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, συνεργάτης του ΑΓΡΟΡΑΜΑ, τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ: www.neoiagrotes.gr ), συντάκτης του newsletter ΑΓΡΟΝΕΑ.
Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης δεν είναι συνεργάτης του 2019.kalliergo.gr. Εδώ θα βρίσκετε όσες από τις ανταποκρίσεις μου στέλνει και προλαβαίνω να δημοσιεύσω. Τις δημοσιεύω πιστεύοντας ότι είναι χρήσιμες για την ενημέρωσή μας.

Φόρουμ Πολιτών για τη Κοινή Γεωργική Πολιτική

Περισσότερα
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2546 από ilias
Την Παρασκευή, 4 Νοε 2011, στο Ξενοδοχείο Divani (Α. Παπαναστασίου 19, Λάρισα), στην Λάρισα, στις 16.30, οργανώνεται Φόρουμ Πολιτών με θέμα: Η Κοινή Γεωργική Πολιτική με χρονικό ορίζοντα το 2020.

Στο Φόρουμ Πολιτών κεντρικός εισηγητής θα είναι ο κ. Τάσος Χανιώτης (Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση «Γεωργία και Ανάπτυξη της Υπαίθρου» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) με θέμα: «Η Κοινή Γεωργική Πολιτική με χρονικό ορίζοντα το2020: Νομοθετικές Προτάσεις», και κλήθηκε για τοποθέτηση ο κ. Βαγγέλης ΔΙΒΑΡΗΣ, Ειδικός Γραμματέας Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς και οι Ευρωβουλευτές κκ Σπύρος ΔΑΝΕΛΛΗΣ, Γεώργιος ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ, Νικόλαος ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ, Νικόλαος ΧΟΥΝΤΗΣ & Μιχάλης ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ.

Το Φόρουμ Πολιτών δικαιολογεί τον ρόλο του με το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, όπου αφιερώνονται δύο ολόκληρες ώρες (18.30-20.30) για ερωτήσεις και συζητήσεις των ομιλητών με τους συμμετέχοντες.

Η ΚΓΠ κάποτε είχε ως βάση κατανομής της ενίσχυσης την ποσότητα παραγωγής. Μετά θεώρησε σωστότερο να έχει ως βάση τα στρέμματα, τα κεφάλια, τα δένδρα. Ακολούθως έγινε Ενιαία Ενίσχυση με βάση το ιστορικό μοντέλο. Η νέα πρόταση για την ΚΓΠ μετά το 2013 λαμβάνει υπόψη τόσο τον αγρότη, όσο και την φροντιζόμενη επιφάνεια σε ετήσια βάση. Έτσι με στόχο την φροντίδα του περιβάλλοντος (μονάδα υπολογισμού η επιφάνεια) αποκτά αντικειμενική βάση με το 70% περίπου της επιφανείας της Ευρ. Ένωσης.

Για πρώτη φορά την ΚΓΠ θα την συναποφασίσουν τόσο οι εκλεγμένες κυβερνήσεις των κρατών μελών, μέσω του Συμβουλίου Υπουργών, όσο και οι ευρωβουλευτές μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες των κρατών-μελών μπορούν να παρέμβουν με δύο δρόμους, και αυτό δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις επιλογές, αλλά και ιδιαίτερη βαρύτητα στους πολίτες, που καλούνται να συμμετέχουν τόσο με τις διαβουλεύσεις, όσο και με τα θεσμικά όργανα (κυβερνήσεις, Ευρωβουλή).

Νέοι «πονηροί» όροι, όπως ο όρος ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ έρχονται να δημιουργήσουν σύγχυση στην γνωστή ελληνική γλώσσα βάζοντας ειδικούς χαρακτηρισμούς σε γνωστές έννοιες (πχ ότι το 5% σημαίνει ενεργός ! …).

Το ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι ανοικτό σε όλους, με τους κανόνες συζήτησης, αλλά για την καλύτερη προετοιμασία και την εξασφάλιση χώρου η οργανώτρια ΜΙΛΗΤΟΣ ζητάει την δήλωση συμμετοχή είτε ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., είτε τηλεφωνικά στο 210 6772129 (κα Λαμπροπούλου).

Την συζήτηση στις 4 Νοε 2011, στις 16.30, στο ξενοδοχείο Divani, στην Λάρισα, για την Κοινή Γεωργική Πολιτική, οργανώνει το Γραφείο Ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων.

Περισσότερα στο συνημμένο δελτίο τύπου.

Συνημμένο αρχείο:

Όνομα Αρχείου: antapokris...0-31.pdf
Μέγεθος αρχείου:82 KB

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.065 δευτερόλεπτα