× Συνταγές από μέλη

Παγωτό.....

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #9265 από fireseaker
Απαντήθηκε από fireseaker στο θέμα Παγωτό.....
.
Last edit: 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν by fireseaker.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #9273 από ΝικηΝασος
Απαντήθηκε από ΝικηΝασος στο θέμα Παγωτό.....
1 κουτι ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί σαντιγύ μορφατ
1 κουτι εβαπορέ
Και προεραιτικά μερέντα ή σοκολάτα υγείας κομμένη κομματάκια στο μπλέντερ ή
θρυματισμένα μπισκότα

Χτυπάτε την σαντιγύ με το ζαχαρούχο γάλα μετά προσθέτετε το εβαπορέ (εγώ το βάζω πριν την κατάψυξη για λίγο να είναι πολύ παγωμένο)
Το βάζετε στην κατάψυξη και μετα απο μια δύο ώρες το ξαναχτυπάτε στο μίξερ και ξανα επαναλαμβάνεται τέλος βάζετε την μερέντα (κάνοντας γραμμές και ανακατέυοντας)
Επίσης μπορείτε να βάλετε μια κουταλιά στο πρώτο χτύπημα να πάρει όλο το παγωτό γεύση.

Καλή επιτυχία
είναι φανταστικό παγωτό το έφτιαξα προχτες και δεν έκλεισε 24ωρο στην κατάψυξη τα
πιτσιρίκια τρελάθηκαν
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fireseaker

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #9277 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Παγωτό.....
οταν λες εκανες πατεντα πες μου τι ακριβως ειμαι πολυ περιεργος πως βαζεις ολοκληρη την παγωτομηχανη στο καταψύκτη ακομη και τα ηλεκτρονικα της μερη.Και εγω προτιμω τα χυμα γιατι μεχρι προτινος δεν ηταν γλυκίσματα όπως τα συσκευασμένα αλλα αληθινα παγωτα.Ειχαμε δε ενα γεροντα σε μια πλατεια της Θεσσαλονικης που εφιαχνε το φημισμενο ντουντουρμα αν το ξέρεις κατι σαν το καιμακι καταπληκτικο και με την παραδοσιακη συνταγη.Τωρα ολα τα παγωτα ειναι απο την πρωτη υλη που εισαγουν απο την Ιταλία και αν ακουσεις καποιον να λεει οτι ειναι δικο του να κρατας μικρο καλαθι.Εχω φιλους ζαχαροπλαστες και τους βλεπω τι κανουν.Ασε που φρικάρεις με τις εκατονταδες γεύσεις και αναρωτιέσαι πως τα καταφέρνουν.Σκόνες εισαγωγής.Και εγω καταναλώνω και τον χειμώνα αλλα το καλοκαίρι δεν παιζομαι

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #9278 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα Παγωτό.....
Μην συνεχίζετε παρακαλώ.....
Ένα λεπτό να σφουγγαρίσω τα σάλια μου απ' το πάτωμα.
Όντως το είχα απορία πως φτιάχνουν τόσες πολλές γεύσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #9282 από fireseaker
Απαντήθηκε από fireseaker στο θέμα Παγωτό.....
.
Last edit: 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν by fireseaker.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #9373 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Παγωτό.....
Καλημέρα σε όσους βρίσκονται ατα σπίτια τους και επειδη η ζέστη σήμερα θα φτάσει στα ουράνια σας δίνω ενα δροσιστικό επιδόρπιο -δεν είναι παγωτο αλλα μοιάζει-
σκέτη κόλαση.Δεν ''παίζει'' η παγωτομηχανή τουλάχιστον εγω δεν κατάφερα τίποτε μα την παγωτομηχανή αλλά ενα πίμερ για πολυ καλό ανακάτεμα καθε τόσο να κάνει καλή υφή.......

275 σοκολάτα κουβερτούρα πικρή
125γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
280 γρ. ζάχαρη
750 ml νερό
Στην πράξη:
Λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή στο μπεν μαρί τις δύο σοκολάτες.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καλά.
Πριν φτάσει σε σημείο βρασμού, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Προσθέτουμε στο σιρόπι την λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη, εκτός αν διαθέτουμε παγωτομηχανή.
Αν δεν διαθέτουμε, θα χρειαστεί 2-3 φορές να χτυπήσουμε το μείγμα, κάθε 2-3 ώρες, ώστε το sorbet μας να αποκτήσει απαλή υφή.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kksakis1, manosdet, fireseaker

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #9376 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Παγωτό.....
Αμαν, theologis, σοκολατένιο sorbet..! Μπορώ να βουτήξω μέσα; Εδώ θα αφήσω τα κόκκαλά μου σήμερα! Σλουρπ!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.112 δευτερόλεπτα