× Συνταγές από μέλη

Παγωτό.....

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 8 Μήνες πριν #9222 από fireseaker
Παγωτό..... δημιουργήθηκε από fireseaker
.
Last edit: 8 Χρόνια 8 Μήνες πριν by fireseaker.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9224 από DOMVOS
Απαντήθηκε από DOMVOS στο θέμα Παγωτό.....
Δημήτρη δεν έχω κάτι να σου προτείνω,αργότερα θα σε συνδέσω με την γυναίκα μου,που είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος ,και έχει αρκετά να σου πεί........βέβαια εξ ιδίων κρίνω τα αλλότρια!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9225 από DOMVOS
Απαντήθηκε από DOMVOS στο θέμα Παγωτό.....
ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ
2 φακελάκια garni
1 κουτί σακχαρούχο γάλα βλάχας
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τις δύο σαντιγύ και αφου σφίξει το μίγμα,προσθέτουμετην χτυπημένη κρέμα γάλακτος και συνεχίζοντας το χτύπημα,προσθέτουμε το γάλα.Μοιράζουμε το μίγμα σε 40% και 60%. Το 40% το ανακατεύουμε με την λιωμένη κουβερτούρα σε μπαίν μαρί ,αφου την αφήσουμε να κρυώσει.Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα στο ταψί.Το βάζουμε στον καταψύκτη και αφού παγώσει προσθέτουμε και το λευκό μείγμα.Γαρνίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φυστίκια Αιγίνης.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fireseaker

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9227 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Παγωτό.....
Μερικοί προτιμούν βανίλια. Άλλοι φρουτένιες γεύσεις. Αλλά για μένα, βασίλισσα θα παραμένει η σοκολάτα.

Εάν, λοιπόν, συμπνέουν οι απόψεις μας, έχω να σου προτείνω τον εξής τρόπο για να ξεχάσεις διά παντός τα παγωτά εμπορίου:

Υλικά:
1 κουτί φυτική κρέμα (μία υπάρχει στα ράφια, you can't miss it)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα χτυπημένο σε ελαφριά σαντιγύ
200gr κουβερτούρα (καλής ποιότητας)
3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
1 + 1/2 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε λίγο γάλα (εβαπορέ, όχι φρέσκο)

Εκτέλεση:
Χτυπάς τη φυτική κρέμα ώσπου να αφρατέψει καλά. Έπειτα αναμειγνύεις τη σαντιγύ με το ζαχαρούχο γάλα. Σε αυτό το μείγμα προσθέτεις και την φυτική κρέμα. Έπειτα, αφού έχεις λιώσει την κουβερτούρα, την προσθέτεις στο μείγμα, καθώς και το ρούμι και τον καφέ.

Το βάζεις στην κατάψυξη. Αφού μισοπαγώσει, το βγάζεις και το ξαναχτυπάς καλά. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία άλλες 2-3 φορές.

Tips:
1. Ως γνωστόν, η ευλάβεια στη διαδικασία του να μισοπαγώνει και να το χτυπάς (και ξανά), είναι το μισό μυστικό για εξαιρετική υφή στο παγωτό σου.
2. Το άλλο μισό μυστικό για εξαιρετική υφή είναι να προσθέσεις λίγο αλκοόλ στο μείγμα σου (εδώ: το ρούμι). Το αλκοόλ θα το εμποδίσει από το να κρυσταλλώσει και να σφίξει.
3. Εάν δοκιμάσεις να το φτιάξεις, ΜΗΝ αλλάξεις σειρά στο πώς αναμειγνύεις τα υλικά. :)

Η επόμενη συνταγή παγωτού, όταν θα έχω κέφια, θα είναι βανίλια με καφέ -κάτι σαν μόκα.
Το φουντούκι έπεται.
Τα σιροπάκια επίσης. :P
Last edit: 9 Χρόνια 6 Μήνες πριν by Roula.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fireseaker, [email protected]

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 8 Μήνες πριν #9231 από fireseaker
Απαντήθηκε από fireseaker στο θέμα Παγωτό.....
.
Last edit: 8 Χρόνια 8 Μήνες πριν by fireseaker.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9233 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Παγωτό.....
Να κάνω μια παρέμβαση και εγω στα περι παγωτού μια και μπορω να τρέφομαι μόνο με παγωτό το καλοκαίρι.Οι συνταγές που γράφετε είναι γλυκίσματα ψυγείου και όχι αυθεντικά παγωτά μια και για να κάνεις παγωτό πρέπει πρώτα να κάνεις μία κρέμα απο κρόκους αυγού και ζάχαρη και μετα να προσθέσεις κρέμα γάλακτος και γάλα.Και επειδή έχω και παγωτομηχανή -εξαρτημένος γαρ- εχω δοκιμάσει τα πάντα.Βέβαια επειδή εχω μια τάση να απλοποιώ τα πράγματα κατήργησα και εγω τις αυθεντικές συνταγές και κάνω αυτές που γράφετε και εσείς. Σας παραθέτω λοιπόν μια δοκιμασμένη και πάρα πολύ απλή συνταγή παγωτού βανίλιας που μπορείτε να το έχετε σαν βάση και με την δικιά σας φαντασία να δημιουργήσετε το δικό σας παγωτό. Εχουμε και λέμε λοιπόν...

100 γρ ζάχαρη
200 γρ γάλα
300 γρ κρέμα γάλακτος.

Αφού διαλύσετε την ζάχαρη στο γάλα ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε μαζι για λίγο.Μετα σε μεταλικό σκεύος και κάθε ώρα πάλι χτύπημα για να γίνει κρεμώδες.Αν έχετε μηχανη απλά ρίχνετε το μίγμα μέσα και θα γίνει μόνο του.
Παραλλαγές πάρα πολλές......όπως.....αφού πήξει λίγο κομμάτια φρούτων....ή πολτοποιημένα....νές καφέ.....λιωμένη κουβερτούρα....αλλά και μαρμελάδα της αρεσκείας σας....το αγαπημένο μου είναι να στρώνω μπισκότα κάτω αναμεσα το παγωτο και απο πάνω πάλι μπισκότα.Σαν σαντουιτς δλδ.....ετσι εχεις τον ελεγχο και του τι θα φας και δεν βάζεις το ταπερ κάτω να το τσακίσεις.....
Ελπίζω να σας αρεσει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fireseaker, zvranik, Roula

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 8 Μήνες πριν #9245 από fireseaker
Απαντήθηκε από fireseaker στο θέμα Παγωτό.....
.
Last edit: 8 Χρόνια 8 Μήνες πριν by fireseaker.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9260 από zvranik
Απαντήθηκε από zvranik στο θέμα Παγωτό.....
θαλασσοπαγωτο ή κοχυλοπαγωτό σου κανει? γιατι εγώ οπως ειπες κανω μακροβούτια.... χι χιχι

αχ βρε Δημήτρη, μονο παγωτα δε φτιαχνω..... (μια φορα προσπαθησα και ήταν αποτυχία)
κανα λικερακι δε θες..... εχω 2 συνταγές...... (να το τσουξεις μετα) χι χι χι

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9262 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Παγωτό.....
Παγωτομηχανή εχω ακρετα χρόνια αλλα εχουν σβηστει τα στοιχεια και δεν θυμαμαι την μάρκα.....κάνει σχεδον 1 λίτρο παγωτο και κάτι παραπάνω.Γάλα κανονικό όχι εβαπορέ και κρέμα γάλακτος ολα να είναι πλήρη και όχι 2% κλπ....για να πήξει το παγωτό θέλει λιπαρα και όσο και αν προσπάθησα να κάνω κάποιες αλλαγές δεν πήζει με τπτ.Συνταγές δεν έχω και πολλές πέρα απο αυτην που ήδη έγραψα και την χρησιμοποιώ σαν βάση και με το δημιουργικό πνεύμα του κάθένα μέσα στην οικογένεια αλλα και με τα γούστα του καθενος δημιουργείς πάντα κάτι διαφορετικο.Εχω όλες αυτες τις συνταγές με το ζαχαρούχα εβαπορέ σαντιγύ κλπ που συνήθως τις κάνει η γυναίκα μου.Επίσης ενα πολύ ωραίο παρφέ τέλειο θα έλεγα που κάνει η γυναίκα μου αλλα η συνταγή είναι στην Θεσσαλονίκη και τώρα είμαστε στο εξοχικό.Επιφυλάσσομαι για μία πολύ ωραία γρανίτα παγωτό σοκολάτας (κόλαση-σκέτη αμαρτία) που αν την έχω στο ipad μπορεί να σου την στείλω....είναι χωρίς γάλα και λιπαρα και περιέχει μονο τα λιπη της σοκολάτας οπότε μπορείς να πεις οτι είναι λιγότερο επιβαρυντικό.Αυτά προς το παρον....

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #9264 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Παγωτό.....
Ξεχασα να σου γράψω οτι ναι πρέπει να εχεις τον κάδο στην κατάψυξη πανω απο 15 ώρες για να εχεις καλόπαγωτό.Αυτό έχουν οι μεσαίας κατηγορίας μηχανές σχετικά φθηνές.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.115 δευτερόλεπτα