× Συζητήσεις για θέματα που δεν έχουν σχέση με τον κήπο ή τις καλλιέργειες.

Φραουλιά

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #7359 από ELENH
Φραουλιά δημιουργήθηκε από ELENH
Καλησπέρα,

μπήκα και γώ λοιπόν στον πειρασμό να πάρω μια φραουλιά.
Στην αρχή είχε κάποιες μικρές φραουλίτσες πάνω... που όταν έγιναν τις έκοψα... και τις πέταξα βεβαια.. ήταν παρα πολυ μικρούλες.
Τώρα έχει κάποια ανθή αλλα εκτός απο τι μελλίγκρα που έχουν μαζέψει έχει και κανα δυό βλαστάρια που τα φύλλα τους είναι κατακόκκινα... σαν της φράουλας το χρώμα ένα πράγμα;;;
Μήπως ξέρουμε αν αυτό είναι καλό ή κακό;;;

Ευχαριστω,
Ελένη!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8439 από grtsik
Απαντήθηκε από grtsik στο θέμα Φραουλιά
Δεν είναι κακό το χρώμα των φύλλων, υποθέτω ότι θα πρασινίσει μεγαλώνοντας.
Η φράουλα θέλει:
1) Χώμα για οξύφυτα (σαν τις γαρδένιες)
2) Ήλιο
3) Τακτικό πότισμα (το χώμα πάντα να είναι υγρό)
4) Σταθερή θέση, προφυλαγμένη από ανέμους
5) Κατά διαστήματα ρίχνε ένα κουταλάκι ξύδι με το πότισμα.
Ακολουθώ αυτή την τακτική καιπερισυ είχα φράουλες μέχρι το Νοέμβριο!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ELENH

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #14713 από GrigorisK
Απαντήθηκε από GrigorisK στο θέμα Φραουλιά
Διάβασα ότι πριν σπέιρεις τους σπόρους της φράουλας πρέπει πρώτα να τους καταψύξεις για 1 μήνα αλλιώς δεν θα βλαστήσουν....ισχύει κάτι τέτοιο?

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #14721 από konstefa
Απαντήθηκε από konstefa στο θέμα Φραουλιά
Ως απάντηση έχω να σου πω μια ιστορία: Τα παιδιά μου τρελαίνονται για φράουλες. Επειδή είχα τύψεις να τους δώσω αγοραστές φράουλες σκέφτηκα να φυτέψω. Ως τότε δεν είχα ξανασχοληθεί με οποιαδήποτε καλλιέργεια. Επειδή ήταν τέτοια εποχή, αγόρασα ένα φακελάκι σπόρους, κυπελάκια φύτευσης και χώμα για σπορείο. Διαβάζοντας στο internet για την καλλιέργεια φράουλας είδα κι εγώ ότι θέλει κατάψυξη ο σπόρος αλλιώς δε φυτρώνει. Στο φυτώριο που πήρα τους σπόρους ρώτησα γι αυτό και μου είπαν ότι φυτρώνουν άσχετα με την κατάψυξη. Άνοιξα το φακελάκι στο σπίτι μου κι επειδή οι σπόροι που είχε μέσα ήταν άπειροι (γύρω στους 400) φύτεψα 100 κυπελλάκια απο 3-4 σπόρους στο καθένα. Σε πληροφορώ ότι δε φύτρωσε ούτε ένα! Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και το τέλος της ενασχόλησής μου με την καλλιέργεια. Όμως δεν το έβαλα κάτω. Εκείνη τη χρονιά, λίγο αργότερα, πήρα μερικά φυτά έτοιμα και φάγαμε απο κεί. Το ψάξιμο όμως συνεχίστηκε. Από πέρυσι μέχρι φέτος έχω καλλιεργήσει ντομάτες, κολοκύθια, μελιτζάνες, πεπόνι, καρπούζι (ανεπιτυχώς) από φυτά απο παλιές ποικιλίες. Έχω κρατήσει σπόρους και έχω κάνει ανταλλαγή με όλη την Ελλάδα. Τώρα έχω φυτέψει από τους σπόρους μου και τα σπορόφυτά μου μεγαλώνουν (μέχρι τώρα μια χαρά). Στα πλαίσια όλης αυτής της προόδου το στοίχημά μου είναι οι φράουλες. Τον Οκτώβρη σκέφτηκα να πετάξω σπόρους σε ένα δοχείο με χώμα και να το αφήσω έξω σα να ήταν στη φύση. Γύρω στον Ιανουάριο, και αφού είχαν φάει ένα μήνα κρύο αλλά χωρίς να τα πιάσει η ζέστη, έσκασαν μύτη τα σποράκια. Εγώ επέμεινα και τα αφήνω έξω μέχρι σήμερα. Τα φυλάω όμως από πάγο. Έχουν μεγαλώσει ελάχιστα μέχρι τώρα αλλά φαίνονται πολύ υγιή. Πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι έτοιμα για καρπό. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: 1) Τα περισσότερα φυτώρια δεν ξέρουν τι τους γίνεται και πουλάνε όπως πουλάει το σουπερ μάρκετ. 2) Οι φράουλες θέλουν κρύο για να βλαστήσουν, 3) Κρατάω μια επιφύλαξη αν θα κάνουν καρπό φέτος ή αν για να φτάσουν σε καρποφορία από σπόρο θέλουν δύο χρόνια. Εκτός αν γκαζώσουν τώρα την άνοιξη και "τρανέψουν". Δεν το ξέρω. και 4) Πιστεύω ότι η ενασχόληση με τις καλλιέργειες θέλει επιμονή και πολύ υπομονή για να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που να χαιρόμαστε να το τρώμε και να το δίνουμε στα παιδιά μας. Αλλιώς πλακώνουμε τα φάρμακα και κάνουμε εφέ ή ακόμα ακόμα αγοράζουμε έτοιμο καρπό κι αφήνουμε άλλους να σκάνε. Είπα πολλά ε; :silly: :blush:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Ki_pouros, kristi1

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.081 δευτερόλεπτα