× Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.

Τεχνητός κήπος σε ταράτσα με Alfa Block

Περισσότερα
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #416 από notorius
Τεχνητός κήπος σε ταράτσα με Alfa Block δημιουργήθηκε από notorius
Καλησπέρα και εγώ ελλείψει κήπου καλλιεργώ λαχανικά στην ταράτσα, με αρκετή επιτυχία μπορώ να πω. Σίγουρα δεν παράγω αρκετά ώστε να σταματατήσει η σύζυγος να πηγαίνει στην λαϊκή, αλλά έχω την χαρά να πειραματίζομαι με διάφορες ποικιλίες που δεν τις βρίσκεις ούτε στον μανάβη, ούτε στην λαϊκή. Παράδειγμα το πεπόνι «Petit Gris de Rennes» που έχω πάρει σπόρους από ένα κατάστημα με βιολογικούς σπόρους, και πέρυσι έφαγα τον πολύ νόστιμο καρπό του. Συμφωνώ με την «Levanda» σε όσα γράφει και προτρέπω και εγώ να το επιχειρήσετε, γιατί αξίζει τον κόπο.
Αρχισα να καλλιεργώ σε γλάστρες, ντομάτες, άνηθο, βασιλικό, ρόκα, πεπόνια, αγγούρια, μελιτζάνες, μέντα, δενδρολίβανο κ.ά. αλλά σιγά-σιγά έχω επεκταθεί και σε κατασκευές όπως αυτή που σας περιγράφω παρακάτω, για να έχω περισσότερο χώρο για περισσότερη ποσότητα.
Αν τώρα η ταράτσα είναι δικιά σας, τότε μπορείτε να κάνετε την μικρή κατασκευή που έχω κάνει (βλέπε φωτό) σε μία θέση που να έχει ήλιο αρκετές ώρες την ημέρα.
Με άλφα μπλοκ, που τα βρίσκεις στις μάντρες υλικών οικοδομής και είναι ελαφριά ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα βάρους, χωρίζεις ένα τμήμα της ταράτσας π.χ. 2,5Χ2,5 μέτρα (6 τετ. μέτρα περίπου). Μονώνεις καλά με μονωτικό ειδικό για ταράτσες (για να μην βγάλει υγρασία στο ταβάνι), βάφεις καλά με χρώμα εξωτερικής χρήσης και αν θέλεις βάζεις δίχτυ για να μην πηγαίνουν γάτες.
Αφού τελειώσεις με το βάψιμο ρίχνεις λίγο νερό για να δεις την κλίση που έχει σε εκείνο το σημείο η ταράτσα. Εκεί που θα μαζευτεί το νερό ανοίγεις μία τρύπα και βάζεις ένα κομμάτι από σωλήνα 1-1,5 ίντσα. Στην εσωτερική πλευρά του κήπου στο σημείο που είναι ο σωλήνας βάζεις χαλίκια ώστε να μην βγαίνει το χώμα μαζί με το νερό.
Γεμίζεις με χώμα και είναι έτοιμος ο μικρός λαχανόκηπος…

Καλή επιτυχία σε όποιον το τολμήσει…
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #417 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Τεχνητός κήπος σε ταράτσα με Alfa Block
notorius,

Πολύ ενδιαφέρουσα η κατασκευή σου.
Θα ήθελα να με βοηθήσεις να γράψουμε ένα άρθρο για αυτήν και να το δημοσιεύσουμε στο 2019.kalliergo.gr.
Αν ενδιαφέρεσαι μπορείς να μου στείλεις ένα προσωπικό μήνυμα (pm) για να συνεννοηθούμε.

Υ.Γ.
Μετακίνησα το θέμα σε δική του ανεξάρτητη ενότητα.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.267 δευτερόλεπτα