×

Σημείωση

Αυτή είναι ιδωτική ομάδα. Θα πρέπει να είσαι μέλος της ομάδας για να δεις τα περιεχόμενά της.

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών του kalliergo

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών του kalliergo

 
 • Στην περιγραφή αυτής της ομάδας, φαίνεται όχι μόνον η δική μου οπτική γωνία, αλλά και η οπτική όλων των ενεργών μελών της. Τώρα η ομάδα μας έχει μείνει σαν τα παλιά μεταλλεία του Λαυρίου. Όλοι πήραν, κάποιοι έκαναν τις αρπαχτές τους, αλλά όλοι φύγανε με μια γεύση ονείρου και διάρκειας. Υπάρχει εδώ λοιπόν κάτι που ο χρόνος απλά το ψήνει και το κάνει να διαρκεί. Για πάντα.


  Αυτό το κάτι είναι η ψυχή που καθένας κατέθεσε. Κι αυτό καταγράφηκε κατ' αρχήν σ' όλους εμάς που κάποτε ήμασταν εδώ και δίναμε ζωή στην ομάδα. Δεν είναι μόνον "καρδιάς κατάθεση". Είναι κατάθεση κάποιου βαθύτερου, άφθαρτου και αναλοίωτου στο χρόνο.


  Προτείνω ανοιχτά στον Ηλία να κρατήσει σα μουσείο μέσα στο 2019.kalliergo.gr  το καφενείο μας αυτό το κλειστό πλέον. Για τους λάτρεις της ιστορίας. Διότι ιστορία γράφτηκε εδώ. Έως και παραχάραξη της ιστορίας.


  Τα μέλη της ομάδας μας τούτης υπήρξαν η ατμομηχανή του   2019.kalliergo.gr κάποτε. Ζητώ να μην αμαυρωθεί ή να αγνοηθεί η συνεισφορά όλων μας. Αλλά και να προστατευτούν τα δεδομένα τούτα, προσωπικά ή όχι. Το ζητάω εδώ από τον Ηλία, τον οποίο ευχαριστώ για τη φιλοξενία του. Ίσως κάποτε να είναι κάτι πολύτιμο για όλους.


  Η ιστορία γράφεται στην πραγματικότητα. Εκείνη που διαβάζουμε όμως είναι η ιστορία που γράφει ο ... ιστορικός του μέλλοντος. Ας αφήσουμε να βρει κάτι κι αυτός σαν πηγή. Έχει κι εκείνος ο μελλοντικός υποθετικός άνθρωπος δικαίωμα να βρει κάτι μες στα ερείπια. Μην τον αγνοήσουμε τελείως.


  Έως εδώ την περιγραφή κάνω σήμερα, Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013. Κράνιος.


  Ακολουθεί η περιγραφή όπως είχε ως τώρα.


   


  Το καπηλειό ετούτο δω, είναι καρδιάς κατάθεση
  θαμώνες άγνωστοι γνωστοί, με πνεύμα και με διάθεση.
  Εχει να κάνει με ψυχές και με καρδιές που πάλλονται
  που χαίρονται την συντροφιά γλεντούνε και αγάλλονται.
  Το καπηλειό ετούτο δω δεν έχει δούναι και λαβείν
  προμηθευτάδες,τράπεζες και άλλα τέτοια φερ’ ειπείν,
  δεν έχει κέρδη και ζημιές, δεν έχει ισολογισμούς,
  χρήματα, εμπορεύματα κι υπόγειους μηχανισμούς
  Δεν χτίστηκε από μπετόν και είναι όλα εικονικά,
  από ιδέες κτίστηκε στολίστηκε μ’ ιδανικά!
  Λίγα τα μέλη αρχικά και πιο πολλά αργότερα
  το έκαναν πιο όμορφο, από τα ομορφότερα
  Το καφενείο της καρδιάς και της ψυχής το στέκι
  Τον νέο χρόνο πούρχεται πάλι εδώ θα στέκει.


   


  ( DOMVOS,  Τετάρτη , 28 Δεκεμβρίου 2011, έγραψε για την ομάδα μας τους στίχους αυτούς. Εκ μέρους όλων των μελών της ομάδας πρέπει να του πω ευχαριστούμε, κι από δω και πάλι καλή χρονιά. Πίνω ένα ποτηράκι κρασάκι στην υγειά σου φίλε!)


   


   


  Άλλος το λέει καφενείο, άλλος όαση, άλλος ... Εδώ, όλοι οι νευρασθενικοί τύποι συγκεντρωνόμαστε, μιλάμε όσο θέλουμε, δημοσιεύουμε ό,τι θέλουμε, και κάνουμε ό,τι αποφασίζουμε μόνοι μας, με εκατό στα εκατό συμμετοχή. Λέω συμμετοχή όχι εγγραφή. Η εγγραφή δεν εξασφαλίζει την παραμονή στη ομάδα χωρίς την ενεργό συμμετοχή στις συζητήσεις και τις δημοσιεύσεις. Κατά τα άλλα θα λειτουργούμε με τους κανόνες του kalliergo.


   


  Σαν καφενείο ανοίγουμε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, με σκοπό να συγκεντρωνόμαστε για συζητήσεις. Όποιος λείπει τις ώρες των συγκεντρώσεων παίρνει απουσία! Όταν οι απουσίες υπερβαίνουν ένα όριο αυτομάτως, το μέλος της ομάδας μας, παίρνει κόκκινη κάρτα και διαγράφεται. Μπορεί να επανέλθει πάλι μόνο με την ομόφωνη γνώμη των μελών της ομάδας και κατόπιν αίτησής του που θα συνοδεύεται από μια καλή δικαιολογία.


   


  Η δημιουργία και λειτουργία αυτής της ομάδας είναι πιλοτική και προσωρινή. Δεν είναι κλίκα, όλα τα συζητάμε, δεν κουτσομπολεύουμε, δε  σχολιάζουμε το kalliergo και τα μέλη και φίλους ή επισκέπτες του.


   


   


  Σχολιάζουμε τις απόψεις των μελών αυτής της ομάδας.


   


   


  Η ομάδα είναι κλειστή στα μη μέλη για λόγους ευγένειας. Χτύπα την πόρτα, κάποιος θα σου ανοίξει και θα μάθεις περισσότερα.

 • Κατηγορία
  Λαχανικά-Κηπευτικά
 • Δημιουργήθηκε
  Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011
 • Διαχειριστές Ομάδας
  Κράνιος