Σχετικές Συζητήσεις

Κράνιος Η συζήτηση ξεκίνησε από Κράνιος 11 έτη πριν
Ξεκίνησεαπό Κράνιος γιατί τον έχει κόψει η πείνα. Τώρα πάει στην κουζίνα γιατί τον έκοψε λόρδα.....
Κατερίνα, βάλε εδώ ιδέες για να ξεφύγουμε από τη μέγγενη της πείνας (πείνα αυτή την ώρα έχει πέσει). Μεσημέριασε...
............................................................↑ Πάτα αποπάνω

Γίνε διαδικτυακός ζητιάνος και ζήσε σαν άνθρωπος. Χαχαχαχααα....

Προσκοπικά θεωρώ πολύ cool την διαδικτυακή ζητιανιά και χρήσιμη αρκεί να γίνεται υπεύθυνα. Σίγουρα όπως κάθε νόμισμα έτσι και αυτή έχει την καλή και την κακή όψη. Σε αυτό το cool θέμα θα δούμε και τους δυο τρόπους. Και ασφαλώς θα σου έχω την διαδικασία για το πως θα το κάνεις και εσύ βήμα προς βήμα. Αποφάσισα να φτιάξω μια σελίδα που να αναφέρω της ανάγκες μου και το κοστολόγιο τους, είναι αυτή εδω. Αν μπεις σε μια από τις θα δεις ότι δίπλα σου έχω την επιλογή να την πληρώσεις. Για παράδειγμα ο καφές μου κοστίζει 2,50ε και με ένα κλικ μπορείς να μου τον πληρώσεις. Τώρα για πιο λόγο να το κάνεις αυτό? Εδω έρχεται η καλή και η κακή όψη. Η κακή όψη είναι να πεις μια σαχλαμάρα ότι δήθεν είσαι άρρωστος με αυτό το τρόπο δεν κοροϊδέψεις απλά κάποιον αλλά και κλέβεις τα χρήματα από έναν άρρωστο δεδομένου ότι αυτά τα χρήματα θα κατάληγαν σε κάποιον πραγματικά άρρωστο αν δεν ήσουν εσύ αφού ο χορηγός τους τα προόριζε για κάποιον άρρωστο. Οπότε αν είσαι οκ με το μυαλό σου την ξεχνάς και πας στην καλή όψη του νομίσματος που είναι ειλικρινής και κερδοφόρα όσο η άλλη μιας και τα χρήματα καθορίζονται από την δυνατότητα που έχεις να την κάνεις δημοφιλή και το ψέμα βρωμάει γρήγορα. Η ειλικρινής είναι να πεις

Γεια σε όλους είμαι ο Εμμανουήλ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας αντιθέτως αρρωσταίνω πολύ σπάνια ως και καθόλου. Έφτιαξα αυτήν την σελίδα γιατί βαριέμαι απίστευτα να δουλεύω θέλω όταν ξυπνώ κάποια στιγμή να έχω απεριόριστο χρόνο να ασχοληθώ με τα pc game μου με ένα βιβλίο η με το περιοδικό μου.  Μου αρέσει πολύ να βλέπω την θάλασσα και να ταξιδεύω χωρίς πρόγραμμα και πάντα οδηγώντας. Όλα αυτά δυστυχώς προϋποθέτουν να δουλεύω τόσες ώρες που τελικά δεν προλαβαίνω τίποτα. Έτσι είναι το σύστημα αλλά αυτό είναι ένα εντελώς χαζό σύστημα αφού έχουμε όλα όσα χαριζόμαστε για να μη δουλεύουμε καθόλου να μην υπάρχει φτώχεια και πίνα στον πλανήτη γη. Θα μου πεις ότι και πάλη κάποιος πρέπει να δουλεύει για να γίνει αυτό. Ναι συμφωνώ θα δουλέψει αυτός που θέλει κάτι περισσότερο. Για παράδειγμα εγώ είμαι ένταξη με ένα απλό σπίτι αλλά αυτός που θέλει να έχει κάτι παραπάνω θα πρέπει να δουλέψει. Έτσι δεν θα αδικηθεί κανείς δεν θα πεθάνει κανείς από την πίνα και αυτός που πιστεύει ότι αξίζει κάτι περισσότερο από τους άλλους θα έχει την ευκαιρία να το αποδείξει. Θα μπορούσα να αναλύω για ώρες για την παγκόσμια αδικία αλλά δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο. Αν θέλετε μπορείτε να με χορηγήσετε για να μη δουλεύω

Κάτι σαν αυτό διάλεξα να πω εγώ εσύ σίγουρα θα σκευής κάτι καλύτερο και κυρίως κάτι που σε αντιπροσωπεύει για να μπορέσεις να μιλήσεις για αυτό όταν χρειαστεί, που θα χρειαστεί αφού ζητάς χρήματα χωρίς να δίνεις κάτι.

Πως θα το στήσεις τώρα όλο αυτό και πως θα το κάνεις να δουλέψει, γιατί το worldlook δοκιμάζει πριν γράψει !!!WoW!!! .

Το πρώτο που χρειάζεστε είναι ένα paypal μεσαίας κατηγορίας το λιγότερο. Από αυτό που θέλει πιστωτική η προπληρωμένη κάρτα. Κάπως πρέπει να καταλήγουν τα χρήματα σε εσένα και μέσα από το paypal θα φτιάξεις αυτά τα κίτρινα κουμπάκια που έχω για να με πληρώνουν. Μετά θα γράψεις σε ένα χαρτί όλα αυτά που θες να σου πληρώνουν η και όλα όπως και τον ειλικρινή λόγο που θες να το κάνουν αυτό!!! Τέλος τα ανεβάσεις σε μια σελίδα όπως αυτή που έχω φτιάξει και είσαι έτοιμος από την διαδικασία του στησίματος. Τώρα όλο αυτό πρέπει να το κάνεις να δουλέψει. Προς το παρόν ζητιανεύεις στην μέση της ερήμου είναι πολύ σπάνιο να σε δει κάποιος και αν σε δει δεν ξέρεις αν θα σε πληρώσει. Για αυτό χρειάζεται να κάνεις την σελίδα ζητιανιάς περισσότερο δημοφιλή όπως αρχίζεις να την διαφημίζεις σε φιλικά site να την postareis  μέσω facebook και γενικά να την κυνηγάς. Πρέπει να σε ξέρουν αυτοί που την βλέπουν. Για παράδειγμα εγώ είμαι αυτός που γράφει τα ανορθόγραφα κείμενα στο worldlook είμαι αυτός που μπορεί να κλειστεί 2 εβδομάδες σε ένα σπίτι και να παίζει sims και World of Warcraft ταυτόχρονα είμαι αυτός που το πρωί θα πάει για τρέξιμο και το βράδυ θα καταναλώσει 5 λίτρα ρούμι δεν είμαι κάποια τρομερή προσωπικότητα όταν θα φύγω από το χωριό μου θα κάψουν το σπίτι μου για να μη θυμούνται ότι έζησα εδω. Με τον έναν η τον άλλο τρόπο οι άνθρωποι που βλέπουν την σελίδα με γνωρίζουν υπάρχει πρόσωπο ξέρουν ότι χορηγούν κάποιον συγκεκριμένο. Αυτό που σου λέω δηλαδή είναι ότι δεν θα κρυφτείς πίσω από κάπου γιατί δεν θα πιάσει. Είμαι αυτός θέλω αυτό για αυτόν τον λόγο και τελείωσε. Τώρα αν έχεις κάποια απορία αν θες να σου αναλύσω τα βήματα ένα προς ένα μπορείς να σχολιάσεις την απορία σου akoma kai sta latinika η και να με βρεις στην επικοινωνία να τα πούμε prive.

Και αφού, άκου να δεις τώρα... Μου είπαν ότι αυτά τα κείμενα μου είναι μεγάλα και κουραστικά αποφάσισα να βάζω και μια συνοπτική παράγραφο στο τέλος. Θα βοηθήσει να βρίσκετε και τα βήματα γρήγορα. Το θέμα είναι ότι το World Look έχει αλλάξει διαχειριστή από το 2013. Ναι παραμένει στο όνομα μου και αυτό δεν θα αλλάξει αλλά κάνει άλλος κουμάντο τώρα και για αυτό υπάρχουν αυτές οι όμορφες αλλαγές .

Συνοπτικά.

1) αν δεν έχεις paypal φτιάχνεις
2) φτιάχνεις ένα site. ενωτείται δωρεάν φτιάχνεις λογαριασμό στο google και από εκεί / περισσότερα/ bloger / και δημιουργία blog
3) γράφεις αυτά που θέλεις να σου πληρώνουν
4) φτιάχνεις τα κίτρινα κουμπιά που σε πληρώνουν μέσα στο paypal
5) αντιγράφεις το αρχείο του κουμπιού στο θέμα του blog  όχι στην σύνθεση στο html κάτω-κάτω και μετά το προσαρμόσεις από την σύνθεση αν θες.
6) έχεις και εσύ το δικό σου site ζητιανιάς
Όλα ξεκίνησαν από ΕΔΩ
Δες τι γράφει ..........↑↓

Πως θα βγάλεις χρήματα από το ιντερνέτ


Όταν ακούς γρήγορο χρήμα ευέλικτο ωράριο ιντερνέτ τότε το μυαλό σου πάει σε κάτι πλασιέ και ανθρώπους που δεν σταματάνε να μιλούν ποτέ !!! Ίσως και σε διαφημίσεις που πρέπει να βλέπεις. Είμαι αντίθετος σε όλα αυτά αν θες να πουλήσεις κάτι πούλα κάτι που παράγεις εσύ η που αγόρασες εσύ για να πουλήσεις. Αν θες να κοιτάς διαφημίσεις φτιάξε το δίκτυο μόνος σου και πάρε το 100% του κέρδους και όχι το 1% που σου παρουσιάζουν για 25%. Για παράδειγμα το διαφημιστικό δίκτυο μπορεί να σου αποδώσει περίπου 1000ε τον μήνα αν το φτιάξεις μόνος σου με μισή ώρα δουλειάς την μέρα αν δουλεύεις για άλλον τα χρήματα θα είναι κάπου στα 20 με 30ε πέρα από αυτό που σου παρουσιάζουν. Ναι η αλήθεια είναι πικρή δεν υπάρχει εύκολο χρήμα ούτε νόμιμο ούτε παράνομο το χρήμα είναι περιζήτητο και το γνωρίζουν όλοι. Θα σου δώσω κάποιους εναλλακτικούς τρόπους να βγάλεις χρήματα από το διαδίκτυο και με το καιρό θα βάζω κ άλλους. Απλά σήμερα θα περιοριστώ μόνο σε αυτά που έχουμε γράψει ως τώρα στο world look και έχουμε δοκιμάσει. Αν είναι καλός αν σου αρέσει πραγματικά αυτό που κάνεις θα βγάλεις χρήματα αλλιώς το βλέπω λίγο δύσκολο. Και το ενδεχόμενο να κοιμηθείς σήμερα φτωχός και να ξυπνήσεις αύριο πλούσιος επίσης.

Εδω σου έχω τις προτάσεις για πολύ αόριστα πράγματα. Αν δεν μου πεις τι ακριβώς θες να κάνεις τότε δεν μπορώ να σου πω την γνώμη μου για το πως θα το κάνεις για αυτό αν δεν βρίσκεις άκρη η σχολίασε kai sta latinika an thes και στα ελληνικά η βρες με στην επικοινωνία για να τα πούμε prive.

1) λιανικό εμπόριο και ebay. μάθε πως να αγοράσεις και να πουλήσεις μικροπράγματα

2) second life. ένας εικονικός κόσμος γεμάτος εικονικά καταστήματα με χρήματα που έχουν πραγματικό αντίκρισμα στις τράπεζες. 300L = 1Ε

3) youtube έχεις κάτι που αξίζει να δούμε κάνε το από το κανάλι σου

4) Τι θα έκανες για 5$ ? ένα χρήσιμο site που υποστηρίζει πολλά ταλέντα.

5) βγάλε χρήματα παίζοντας το αγαπημένο σου game

6) έχεις ταλέντο στις επενδύσεις? Τότε αυτό είναι που πρέπει να κοιτάξεις με προσοχή πάντα γιατί το χρηματιστήριο δεν είναι ταμιευτήριο, χρήματα κερδίζονται και χρήματα χάνονται.

7) βαριέσαι να κάνεις οτιδήποτε? Τότε γίνε διαδικτυακός ζητιάνος...

Κείμενο Εμμανουήλ
Εμμανουήλ δε μπας καθόλου καλά. Χαχαχααααα......
Όμως εδώ είναι εντάξει ο Εμμανουήλ
  • Υπάρχουν τρόποι και τρόποι για να βγάλεις τα αιθέρια έλαια από ένα φυτό. Η απόσταξη είναι ο καλύτερος και ο αρχαιότερος. Θα σου τρις τρό...
  • Τα αρώματα είναι σαν τα βιβλία αρχίζουν από αρωματικές προτάσεις συνεχίζουν σε κεφάλαια και ολοκληρώνονται για να εγκλωβιστούν μέσα σε έ...

 

Πως να αποστάξεις αιθέρια έλαια

Υπάρχουν τρόποι και τρόποι για να βγάλεις τα αιθέρια έλαια από ένα φυτό. Η απόσταξη είναι ο καλύτερος και ο αρχαιότερος. Θα σου τρις τρόπους για την απόσταξη. Και οι τρις θα σου δώσουν αιθέρια έλαια τα μέτρια τα καλά και τα τέλεια. Τα μέτρια και τα καλά είναι αυτά που υπάρχουν στο εμπόριο. Τα τέλεια δεν υπάρχει λόγος να βγουν στο εμπόριο μιας και ο αγοραστής θα πρέπει να περιμένει δυο με τρία χρόνια για να διαπιστώσει ότι έχει στην κατοχή του την υπέρτατη σταγόνα του άνθους αν δεν είναι ιδικός στα αρώματα. Το άρωμα που θα πορευτεί στα χρόνια χωρίς να χάσει την παραμικρή ιδέα από τις ιδιότητες του. Τα καλά αιθέρια έλαια του εμπορίου διαρκούν δυο χρόνια η και λίγο περισσότερο τα μέτρια δεν αντέχουν περισσότερο από έναν χρόνο και τα καταλαβαίνεις από την αρχή που το άρωμα τους είναι εξασθενημένο.

1) Για να βγάλεις ένα αιθέριο έλαιο μέτριας ποιότητας ( που παρ όλη την μετριότητα του η αξία του και οι ιδιότητες του δεν περάν απαρατήρητες ) χιάζεσαι έναν αυτοσχέδιο αποστακτήρα. Μια χύτρα ταχύτητος μια χαλκοσωλήνα και έναν κουβά με πάγο. Μπορείς να βρεις σχέδια με μια αναζήτηση στις εικόνες του google ( αυτοσχέδιος αποστακτήρας ). θα μπείτε αμέσως στο θέμα. Αυτό που έχετε να κάνετε με αυτόν είναι να βάλετε μέσα στην χύτρα νερό και το φυτό που επιθυμητέ (κατά το World look ο όγκος των φυτών θα πρέπει να είναι περίπου ίδιος με του νερού) αυτό θα βράσει θα ατμοποιηθεί θα κρυώσει περνώντας από τον κουβά και θα σου βγάλει ένα ζεστό μίγμα νερού και λαδιού. Τα οποία θα διαχωρίσουν μονά τους μέσα στο δοχείο αφού το αιθέριο έλαιο είναι ελαφρύτερο από το νερό. Με ένα κουταλάκι θα πάρετε το πολύτιμο σας. Tip η διαδικασία έχει δυο πολύ σημαντικά λάθη που ίσως μπορείς να τα διορθώσεις και μόνος σου. Το πρώτο είναι ότι θα φυτά βράζουν μέσα στον νερό και απελευθερώνουν με δυσκολία τα άρωμα τα τους. Το δεύτερο είναι ότι το μίγμα καταλήγει ζεστό στο δοχείο και έχει αρχίσει να χάνει ιδιότητες και θα συνεχίσει για όσο είναι ζεστό. Ο διαχωρισμός που θα γίνει με το κουταλάκι είναι ακόμα ένα κακό που δεν διορθώνετε και θα το καταλάβεις καλύτερα στην πράξη.

2) στο εμπόριο υπάρχουν ιδικοί αποστακτήρες για αιθέρια έλαια, προσοχή όχι για τσίπουρο γιατί τότε χάνει το νόημα όλη η πράξη. Θες αποστακτήρα καθαρά για αιθέρια έλαια. Η διαφορά τους είναι ότι δεν βράζουν τα φυτά αλλά στέλνουν ζεστό ατμό σε αυτά. Αυτό θα σε βοηθήσει για να πάρεις το 100% του φυτού. Ο αποστακτήρας ξεκίνα από 100$ και ανεβαίνει ανάλογα την ποιότητα. Το απόσταγμα που δίνουν είναι ζεστό στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι αποστακτήρες που σου δίνουν το μίγμα παγωμένο από την πρώτη στιγμή κατασκευάζονται με εργοστασιακές προδιαγραφές και είναι ακριβά και ακόμα ακριβότερα αυτά που κάνουν τον διαχωρισμό αυτόματα. Tip το μίγμα πρέπει να βγει κρύο από την σωλήνα και το φυτό να έχει ζεσταθεί με ατμό για να πούμε ότι έχουμε το απόλυτο αιθέριο έλαιο. Και αυτό να έχει διαχωριστεί σωστά από το νερό.


3)  Στην φωτογραφεία από πάνω σας έχω σχεδιάσει έναν αποστακτήρα που μπορεί να σας δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα στα αιθέρια έλαια. Δεν έχω βάλει μέγεθος και αποστάσεις για να μπορεί ο κάθε ένας να τον φτιάξει στα μέτρα του ακόμα και να τον επανασχεδιάσει με ακόμα καλύτερο τρόπο αφού τώρα γνωρίζει τα μυστικά. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να φτιαχτεί από χαλκό. Θα σας εξηγήσω ένα προς ένα τι κάνουν τα κομμάτια του για να αποστάξω σε εσάς το την αιθέρια γνώση μου στο 100%. αστειεύομαι ασφαλώς... Για τα κομμάτια.
1) είναι το νερό που θα προσθέσεις. Θα είναι εμφιαλωμένο αλλιώς απιονισμένο
2) είναι το χάλκινο δοχείο που θα μπει το νερό. Και ακριβός κάτω από αυτό θα ανάψετε μια μικρή φωτιά όταν φτάσει η ώρα.
3) το πορτάκι που προσθέτεται νερό. Πρέπει να φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχετε διαρροή από υδρατμούς. Και η ασφάλισα του να είναι πιο ευαίσθητη από το υπόλοιπο καζάνι έτσι ώστε αν κάτι πάει στραβά όλη αντίδραση να πάει στην πόρτα. Συμβουλευτείτε κάποιον ιδικό.
4) Σωλήνα χαλκού που θα περνά τον ατμό από το δοχείο βρασμού στο δοχείο με τα φυτά.
5) Σωλήνα χαλκού που θα περνά τον ατμό από το δοχείο των φυτών στο πρώτο δοχείο ψύξεως
6) Η σωλήνα χαλκού που θα εισέρθει στον πάτο από το δοχείο φυτών. Πρέπει να πιάνει από την μια άκρη του πάτου και να καταλήγει στην άλλη. Η βασική τρύπα πρέπει να κλίσει και πάνω στην σωλήνα να ανοιχτούν πολλές μικρές στην σειρά ώστε ο ατμός να διασκορπίζεται σε όλα τα φυτά,
7) το πορτάκι που προσθέτεται τα φυτά. Πρέπει να φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχετε διαρροή από υδρατμούς. Και η ασφάλισα του να είναι πιο ευαίσθητη από το υπόλοιπο καζάνι έτσι ώστε αν κάτι πάει στραβά όλη αντίδραση να πάει στην πόρτα. Συμβουλευτείτε κάποιον ιδικό.
8) είναι το κομμάτι που θα τοποθετείται τα φυτά. Οι δυο γραμμές που βλέπετε πάνω και κάτω πρέπει να φτιαχτούν με ανοξείδωτες σήτες ( με πολύ μικρές τρίπτες ). Και με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να βγαίνουν για να καθαριστούν, αυτές και η υπόλοιπη κατασκευή.
9) η βρύση στο δοχείο ψήξεις χρησιμεύει για να αδειάζουν τα νερά ευκολότερα ώστε να μπορείτε να ρίξετε πάγο με περισσότερη άνεση όταν χιαστεί.
10) το πρώτο δοχείο ψύξεως. Η σωλήνα του χαλκού πρέπει να τοποθετηθεί όσο το γίνεται πιο κεντρικά μέσα σε αυτό το δοχείο και να έχει διαφορές ύψους όπως και στην εικόνα για να επιτύχετε καλύτερη κυκλοφορία του νερού. Το δοχείο ψύξεως το γεμίζουμε με πάγο και αφοί γεμίσει ρίχνουμε νερό. Και πριν λιώσει ο μισός πάγος ανοίγουμε τη βρύση για να αδειάσει από το νερό για να προσθέσουμε πάγο
11) Στο δεύτερο δοχείο ψύξεως η μόνη διαφορά είναι στον τρόπο που έχει τοποθετηθεί η σωλήνα. Ο τρόπος άλλαξε γιατί στο πρώτο δοχείο θέλαμε να καθυστερήσουμε τον ατμό για να τον ψήξουμε. Σε αυτό θέλουμε απλά να κρυώσουμε ένα ζεστό υγρό. Ο πάγος και το νερό τοποθετούνται και ανανεώνονται όπως και στο πρώτο δοχείο ψύξεως.
12) η βρύση στο δοχείο ψήξεις χρησιμεύει για να αδειάζουν τα νερά ευκολότερα ώστε να μπορείτε να ρίξετε πάγο με περισσότερη άνεση όταν χιαστεί.
13) η σωλήνα απόσταξης. Από εδω θα αρχίσει να ρέει νερό και αιθέριο έλαιο τα οποία θα διαχωριστούν αυτόματα πιο κάτω.
14) το χωνί πρέπει να το ενώνεσαι με κάποιο τρόπο στο δοχείο 15. για να μι χιαστεί να το κρατάτε σε όλοι τη διαδικασία. Επίσης η άκρη στο κάτω μέρος πρέπει να γυρίζει προς την επιφάνια.
15) Το δοχείο του μεικτού αποστάγματος έχει δυο βρύσες μια πολύ χαμηλά και μια πολύ ψηλά. Αυτό γίνετε για να κάνετε τον διαχωρισμό του ανθόνερου από το το αιθέριο έλαιο. Το λάδι ανεβαίνει στην επιφάνια ( όπως μια χοντρή έντονη γραμμή που έχω σχεδιάσει στη κορφη του δοχείου ) και το νερό βρίσκετε ακριβός από κάτω. Θα ήταν καλό να ψύχαμε και αυτό το δοχείο αλλά θα έχουμε λάθος διαρροές οπότε ένα ανεμιστηράκι προαιρετικά θα ήταν αρκετό.
16) Η βρύση που βρίσκετε στο πάτο βγάζει ανθόνερο και το ανοίγουμε μόνο όταν χεριάζετε να ρυθμίσουμε την στάθμη του λαδιού.
17)  Η βρύση του αιθέριου έλαιου... Εδω χεριάζετε προσοχή. Με την κάτω βρύση  θα ελέγχετε την στάθμη. Θα περιμένετε το λάδι να καλύψει ένα ικανοποιητικό μέγεθος στην επιφάνια πριν φτάσει στην πάνω βρύση. Και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φτάσει το νερό στην πάνω βρύση για να μι μπερδέψουμε τα δυο υλικά. Όπως και το λάδι στην κάτω για να μη χάσουμε πολύτιμο απόσταγμα.
18 ) το μπουκάλι που μαζεύει το απόλυτο απόσταγμα. Όταν γεμίσει κλίνει η πάνω βρύση. Κατεβάζουμε την στάθμη στην μέση με την κάτω βρύση και αλλάζουμε μπουκάλι.
Tip είναι πολύ όσοι έχουν μυρίσει αιθέρια έλαια μα είναι λίγοι αυτοί που έχουν μυρίσει το πραγματικά 100% αιθέριο έλαιο. Μια σταγόνα είναι ικανή να γίνει αντιληπτή με ευχάριστο και διακριτικό τρόπο από όλη την γειτονιά. Φύλαξε το σε γυάλινο μπουκάλι με φελό σε δροσερό μέρος. Πούλησε το πολύ ακριβά ανεξάρτητα από τις τιμές του εμπορίου μιας και έχεις την ψυχή από το φυτό και όχι κομμάτια φυτού με ψυχή. Η χάρισε το σε κάποιον που αγαπάς. Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου. Ακόμα και αν θες να μου δήξεις το δικό σου σχέδιο. Για την κατασκευή εμπιστέψου κάποιον ιδικό η φτιάξε με δική σου ευθύνη.
Εδω θα σου σημειώνω ανά διαστήματα ακριβά η ενδιαφέρων αιθέρια έλαια

Πως θα φτιάξεις άρωμα


Τα αρώματα είναι σαν τα βιβλία αρχίζουν από αρωματικές προτάσεις συνεχίζουν σε κεφάλαια και ολοκληρώνονται για να εγκλωβιστούν μέσα σε ένα όμορφο εξώφυλλο και πίσω από ένα τίτλο που θα σου τραβήξει την προσοχή. Ένα άρωμα για να βγει καλό χεριάζετε λόγο ύπαρξης να σου δίνει κάτι που δεν μπορείς να βρεις αλλού μια έξυπνη πλοκή μια συνταγή που να μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή αλλά όχι λόγο δύναμης λόγο ιδιαιτερότητας με έναν ισορροπημένο συνδυασμό όλων αυτών. Το κάθε βήμα σου σε περιορίζει σε κάποιες επιλογές που όσο περπατάς λιγοστεύουν για αυτό ποτέ δεν αποφασίζουμε ελαφρά τη καρδία. Μα ποτέ δεν καταλήγουν σε μονόδρομο αυτά τα βήματα, μια σταγόνα που θα την κάνεις μισή η μιάμιση μπορεί να σου αλλάξει πολλά όπως και η διάρκεια και ο τρόπος ωρίμανσης.

Πως θα φτιάξεις μια συνταγή για άρωμα.
Μπορεί να γίνει και με τον εύκολο αλλά και με τον δύσκολο τρόπο όπως θα δεις και πιο κάτω σε μερικές συνταγές που σου έχω σιμώσει. Όπως και με τον ακριβό και τον φθηνό. Ας δούμε τις κατηγορίες που χωρίζονται αρχικά τα αρώματα.

Την κατηγορία των υλικών
α) αιθέρια έλαια / αυτή είναι ακριβότερη η καλύτερη και σε ποιότητα και σε αντοχή και η ασφαλέστερη από όλες. Τα αιθέρια έλαια αρχίζουν από 10ε τα 50ml και φτάνουν και 2500ε τα 50 ml. τα οποία επίσης χρίζονται σε κατηγορίες. Εγώ θα σου πρότεινα να τα φτιάξεις μόνος σου.
β) αρωματικά έλαια / είναι η μέση λύση και λίγο πιο επικίνδυνη για την επιδερμίδα γιατί συνήθως υπάρχουν χημικά αν και μπορεί να γίνει και αλλιώς
γ) χημικά άρωμα / το όνομα τα λέει όλα... Αν τελικά καταλήξεις σε αυτήν την κατηγορία θα σου πρότεινα πολλές δοκιμές σε διαφορετικές επιδερμίδες πριν το δόσεις κάπου.

Την κατηγορία του χαρακτήρα
1) Εσπεριδοειδή : Περγαμόντο, γκρέιπφρουτ, λάιμ, λεμόνι, μανταρίνι, πορτοκάλι, μανταρίνι και άλλα
2) Πικάντικα : κάρδαμο, γαρίφαλο, κανέλα, τζίντζερ και άλλα
3) Φυτικά: αγγούρι, πεύκο, δενδρολίβανο, φασκόμηλο και άλλα
4) Φρουτώδη: Καρύδα, πράσινο μήλο, μάνγκο, πεπόνι, φράουλα, αχλάδι και άλλα
5) Γευστικά: κακάο, πράσινο τσάι, βανίλια και άλλα
6) Άνθους: χαμομήλι, γιασεμί, λεβάντα, κρίνο, τριαντάφυλλο, ιβίσκο, φλαμουριά, πολύανθου, ylang ylang και άλλα
7) Γης Γήινα: Κεχριμπάρι, ξύλο κέδρου, λιβάνι, το μέλι, το λάβδανο, μόσχος, βρύα, πατσουλί, σανταλόξυλο και άλλα

Βάση αρωματοποιίας αυτές είναι οι 7 βασικές κατηγορίες, υπάρχουν συνδυασμοί και ισορροπίες και όπως είπα και στην αρχή κάθε βήμα σε περιορίζει όλο και περισσότερο. Αλλά ξέρω ότι  αρκετοί από εσάς θα πειραματιστείτε με την όγδοη κατηγορία που λέγετε μπλέντερ

Την κατηγορία του αρώματος.
1 Αντρικό γυναικείο
2 καλοκαιρινό χειμωνιάτικο
3 πρωινό βραδινό

Οι παραπάνω κατηγορίες θα καθορίσουν τα υλικά μας και την ποριά του αρώματος. Είναι κάτι σαν τον πρόλογο του αρώματος. Αφού δούμε την κατηγορία αρώματος θα μπορέσουμε να αποφασίσουμε τον χαρακτήρα του και τέλος με τα υλικά και την τέχνη μας θα καθορίσουμε την ποιότητα του. Οπότε δες έναν τρόπο που μπορείς να γράψεις μια συνταγή. Λίγο πάνω λίγο κάτω δεν χάθηκε ο κόσμος αν αυτό προβλέπει η έμπνευση.

Συνταγή

1 κούπα Απιονισμενο νερό
6 κουτάλια της σούπας καθαρό οινόπνευμα
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη ( στα φαρμακεία )
25 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου ή και περισσότερα αλλά συνολικά 25 σταγόνες για αυτήν τη ποσότητα


Πως θα φτιάξω ένα άρωμα με απλά βήματα.

Ωραία αφού έχουμε την συνταγή τα πάντα είναι απλά. Ανακατεύουμε πρώτα το νερό με το οινόπνευμα και την γλυκερίνη καλά μέχρι να σιγουρευτούμε ότι όλο αυτό έχει γίνει ένα μίγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα με τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε εξίσου καλά. Όλη η διαδικασία πρέπει να γίνει σε γυάλινα δοχεία θα βρεις κάποια κείμενα που θεωρούν εξίσου καλά τα πήλινα αλλά προτίμησε το γυαλί που θα έχεις πλύνει πολύ καλά και θα το έχεις σκουπίσει με οινόπνευμα.

Ωρίμανση αρώματος.

Η ωρίμανση είναι εξίσου σημαντική με τα παραπάνω. Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι αυτό είναι το σημαντικότερο βήμα αφού μπορεί να ρυθμίσει το πόσο έντονο θα είναι και το πόσο καλά θα δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Μη παρασύρεσαι αν του βγάλεις τα μάτια από την αρχή δύσκολα θα το διορθώσεις. Ας δούμε πως έχει η ωρίμανση. Έχεις ανακατέψει το μίγμα σου και έφτασε η ώρα να το βάλεις σε μπουκάλι. Μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

1)Προτίμησε πολύ σκούρο χρώμα μπουκαλιού και αν δεν έχεις τύλιξε το με αλουμινόχαρτο
2) κράτα το σε δροσερό και σκοτεινό σημείο κατά προτίμηση ένα συρτάρι απομακρυσμένο από πράγματα που βγάζουν ζεστή. Ποτέ μέσα στο ψυγείο κατά την ωρίμανση
3) αν έχεις ένα μικρό κομμάτι ασήμι καλό θα ήταν να το βάλεις και αυτό μέσα στο μπουκάλι κατά την διάρκεια της ωρίμανσης θα βοηθήσει τα υλικά να δέσουν και να γίνουν ένα. Είναι το υποτιθέμενο μυστικό για τα αρώματα ανώτερης ποιότητας.
4) οποιοδήποτε άλλο υλικό έκτος από ασήμι μπορεί να βλάψει το άρωμα σας.

Ωραία αφού βάλουμε το μίγμα μας στο σκούρο μπουκάλι και το κρύψουμε σε ένα δροσερό μέρος θα πρέπει να αποφασίσουμε αν το θέλουμε Απαλό, Μέτριο, Δυνατό και ανάλογα με την απόφαση να το αφήσουμε να ωριμάσει στο συγκεκριμένο χρόνο και να το ανακατεύουμε ανάλογα με την διάρκεια ωρίμανσης.

Για μίγματα με έντονο άρωμα ( αιθέρια έλαια καλής ποιότητας )
Απαλό 12 ώρες ανακατεύοντας το μπουκάλι με κλισμένο καπάκι κάθε δυο ώρες.
Μέτριο 24 ώρες ανακατεύοντας το μπουκάλι με κλισμένο καπάκι κάθε τέσσερις ώρες
Δυνατό 48 ώρες ανακατεύοντας το μπουκάλι με κλισμένο καπάκι κάθε οκτώ ώρες

Για μίγματα με απαλό άρωμα ( με λουλούδια και μπαχαρικά στο γουδοχέρι )
Απαλό 3 μέρες ανακατεύοντας το μπουκάλι με κλισμένο καπάκι κάθε 12 ώρες.
Μέτριο 8 μέρες ανακατεύοντας το μπουκάλι με κλισμένο καπάκι κάθε 12 ώρες
Δυνατό 15 μέρες ανακατεύοντας το μπουκάλι με κλισμένο καπάκι κάθε 24 ώρες


Όταν περάσουν οι 12 ή 24 ή οι 48 ώρες η οι ανάλογες μέρες θα το πάρουμε από μπουκάλι ωρίμανσης και θα το βάλουμε σε αυτό που θα το χρησιμοποιήσουμε. Να φανταστώ ότι δεν πρέπει να ξανά πω ότι τα πάντα θα είναι πολύ καλά πλυμένα... Περνώντας το από το ένα μπουκάλι στο άλλο θα το φιλτράρετε με φίλτρο καφέ η χαρτοπετσέτα. Αν το κάνετε με καλό η διπλό φίλτρο καφέ μπορείτε να ρίξετε και κάρβουνο μέσα στο φίλτρο με αυτόν το τρόπο το άρωμα σου θα έχει μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο. Και είναι έτυμο !!! Δεν είσαι ικανοποιημένος από τις πληροφορίες? Σου έχω και tip στον πάτο της σελίδας όπως πάντα.

Δεν ήταν και τόσο δύσκολο έτσι? Αλλά αν έχεις ακόμα απορίες μη διστάσεις να σχολιάσεις στα ελληνικά i kai sta latinika dimokratia exoyme η αν δεν θες να σχολιάσεις μπορείς να μου στείλεις και μήνυμα !!! Θα με βρεις στην επικοινωνία.


Tip

Αν θες να φτιάξεις πολλές συνταγές μη ξεχάσεις να σημειώνεις στο μπουκάλι την συνταγή που περιέχει ( Σ1 δυνατό Σ1 μέτριο Σ2 μέτριο για παράδειγμα )

Αν φτιάξεις πολλές συνταγές χώρισε τα μπουκάλια σε τρία διαφορετικά συρτάρια αυτό με τα δυνατά αυτό με τα με μέτρια και αυτό με τα απαλά αρώματα. Για να μπορείς να τα ξανακατέβεις εύκολα όλα μαζί ανοιγοκλείνοντας το συρτάρι χωρίς να χάνεις τους χρόνους σου.

Αν έχετε πολλές συνταγές τότε να δοκιμάζετε τα αρώματα σε χαρτοπετσέτες όχι όλα πάνω σας. Λογικό έτσι?

Πάντα την πρώτη φορά που φέρνουμε σε επαφή νέο άρωμα με το δέρμα μας βάζουμε μια σταγόνα στην παλάμη και περιμένουμε να δούμε αν θα προκαλέσει ερεθισμούς για μισή ώρα. Αν δεν προκαλέσει βάζουμε μια σταγόνα από το πάνω μέρος του χεριού που είναι πιο ευαίσθητο και περιμένουμε ακόμα μίση ώρα.

Το άρωμα δρα καλύτερα και διαρκεί περισσότερο όταν το χρησιμοποιείς σε ενυδατωμένη επιδερμίδα για αυτό η καλύτερη ώρα είναι μετά το μπάνιο.

Συνήθως κάνουμε το λάθος να βάζουμε το άρωμα σε αρτηρίες, λαιμό πίσω από τα αφτιά και στους καρπούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα 1 να μυρίζει πιο έντονα από το κανονικό και 2 να εξατμίζετε γρηγορότερα. Για αυτό προτιμάμε δροσερά σημεία στο σώμα.

Ένα ακόμα λάθος ( τραγικότερο και από την ορθογραφία μου ) είναι να τρίβουν το άρωμα πάνω τους, πραγματικά μη το κάνεις το χαλάς και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα το θέμα είναι εξατμίζετε φυσικά για αυτό έκανες όλες αυτές τις μίξεις για αυτό το άφησες να ωριμάσει ! Είναι σαν κάτι τύπους που πάνε στα μανάβικα βάζουν το πεπόνι δίπλα στο αφτί τους και το κουναν, για εμάς είναι διασκεδαστικό αλλά για αυτούς δεν έχει κανένα νόημα.

Τους καλοκαιρινούς μήνες αν το λέει η καρδία σου και τους χειμερινούς το άρωμα συντήρησε το στο ψυγείο.

Κείμενο Εμμανουήλ
Φωτογραφικό υλικό Michael Kelaidis

Απαντήσεις
κατερινα γεω
κατερινα γεω Και ηθελα να σου ζητησω περισσοτερες πληροφοριες , ειδικα για τον διαχωριστη! Α, βρε Αντρεα, στο μυαλο μου εισαι!!
Σκεφτομαι να κανω την χυτρα μου αποστακτηρα...
Δείξε περισσότερα
11 έτη πριν
loader
loader
Attachment
Κράνιος
Κράνιος Κι εγώ Κατερίνα πάω τώρα αν φτιάξω ένα λιθόφωνο.
Μες στο μυαλό μου είσαι κι εσύ. Με σκέφτεσαι. Αλλά τη μέση μου δε σκέφτηκα: Εκατό (και αριθμητικώς 100 ) κιλά, πώς...
Δείξε περισσότερα
11 έτη πριν
loader
loader
Attachment
κατερινα γεω
κατερινα γεω Με τοσο πολυμηχανο συνοδοιπορο, δεν φοβαμαι τιποτα!! 11 έτη πριν
loader
loader
Attachment
Θα πρέπει να είστε μέλος αυτής της ομάδας, πριν μπορέσετε να συμμετέχετε σε αυτή τη συζήτηση.