× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Κρεμμυδάκια φρέσκα

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7197 από fireseaker
Απαντήθηκε από fireseaker στο θέμα Κρεμμυδάκια φρέσκα
.
Last edit: 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν by fireseaker.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7242 από ntinakos
Απαντήθηκε από ntinakos στο θέμα Κρεμμυδάκια φρέσκα

fireseaker έγραψε: Τα αφήνεις και ανθίζουν πριν τα κόψεις; Εγώ τα μαζεύω πριν.

Φυσικά οχι..Ειναι το μοναδικο που ανθισε και δεν το κόβω για να πάρω τον σπόρο του..Ετσι απο περιεργεια το κάνω.ολα τα εχω φυτέψει απο κοκκάρι και βγαίνουν όλα..

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7314 από fireseaker
Απαντήθηκε από fireseaker στο θέμα Κρεμμυδάκια φρέσκα
.
Last edit: 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν by fireseaker.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7336 από fireseaker
Απαντήθηκε από fireseaker στο θέμα Κρεμμυδάκια φρέσκα
.
Last edit: 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν by fireseaker.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7339 από zvranik
Απαντήθηκε από zvranik στο θέμα Κρεμμυδάκια φρέσκα
δεν ειναι ομορφο? :)

εγω τα κόβω πριν ανθίσουν ... για να μεγαλώσει το κρεμμύδι μες το χώμα. ετσι μου ειπαν εδω κατω "οι κηπουροί". μπορει να αφησω κανένα ομως για να παρω σπόρο.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7346 από fireseaker
Απαντήθηκε από fireseaker στο θέμα Κρεμμυδάκια φρέσκα
.
Last edit: 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν by fireseaker.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7356 από zvranik
Απαντήθηκε από zvranik στο θέμα Κρεμμυδάκια φρέσκα
ναι για τα ξερά μιλάω.....
βέβαια οταν θελω κρεμμυδι φρέσκο........ τσουπ στο κήπο και βγάζω κι ενα....... ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7360 από ELENH
Απαντήθηκε από ELENH στο θέμα Κρεμμυδάκια φρέσκα
Με τα φρέσκα και τα ξερά έχω μπερδευτεί βασικά λιγάκι.... όπως και με τα σκόρδα...
Άντε και φυτεψα τι σκελίδα του σκόρδου και πέταξε και απο πάνω χλορώ φιλαράκι σε πόσο καιρό θα έχει γίνει;;; και τα κρεμμυδάκια μου τα φρέσκα που δοκίμασα την τύχη μου δεν μεγάλωσαν ποτέ!!!

Τι να πω!!! :(

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7367 από PALIOS
Απαντήθηκε από PALIOS στο θέμα Κρεμμυδάκια φρέσκα

" zvranik: εγω τα κόβω (τά ντουτούκια) πριν ανθίσουν ... για να μεγαλώσει το κρεμμύδι μες το χώμα. ετσι μου ειπαν εδω κατω "οι κηπουροί".
καί η ELENH: Τι να πω!!!..."


Σέ 'μάς νά μήν είπετε τίποτα. Στούς "κηπορούς" σας .... νά κόψουν, καλύτερα, τόν σβέρκο τους! (ή άλλο τι τους).
Δέν γνωρίζουν ότι τό κρεμμύδι όταν πετάξη ιστό γιά νά ανθίση, (ντουντούκι), τότε θά σταφή νά θρέψη μόνον εκείνο; Δέν γνωρίζουν ότι ακόμη καί άν τόν κόψης, η καταβολή του πού παραμένει, θά εξακολουθήση νά μεγαλώνη πάλιν; Βρίσκουν απλούς ανθρώπους γιά νά πωλήσουν ακατάλληλο κροκκάρι (μεγάλο, ή άλλο τι) καί τού λένε νά κόψουν τόν ιστό γιά νά μεγαλώση τό κρεμμύδι , η ριζική κεφαλή του;
Νά τ' αφήσουν αυτά, καί εσείς νά παίρνετε μικρότερο κροκκάρι, (καί νά τό βάζετε μετά τήν πανσέληνο, όχι πρίν καί κοντά).

Βέβαια, υπάρχει τρόπος γιά νά εξουδετερώσετε τό ντουντούκι. Λίγο χασομέρεια καί λίγο δεξιοτεχνία. Σχίζετε τόν εξωτερικό από τόν ιστό φλοιό, μέ τό νύχι σας, όσον βαθύτερα μπορείτε, πρός τά κάτω. Τραβάτε μέ τό ένα χέρι τόν ιστό πρός τό σχισμένο, περιστρέφοντάς τον ελαφρώς καί βοηθώντας μέ τό δάχτυλό σας τήν αποκόλλησί του όσον βαθύτερα μπορείτε, από τήν βάσι του. Μέ τό άλλο χέρι κρατάτε τό άλλο στέλεχος, νά μήν κουνηθή σύρριζα. Έτσι αποκολλάτε, ή αποκόπτετε βαθειά τόν ιστό. Στόν βαθμό πού ο ιστός είναι κάπως ξυλιασμένος - σκληρός, τό χώμα ανοίγει πρός εκείνη τήν πλευρά, καί η `ριζική κεφαλή κεφαλή δέν είναι πολύ βαθειά, η πλήρης αποκόλλησις δέν είναι καθόλου δύσκολη, (τού'λάχιστον γιά έναν έμπειρο).
Αλλά και αυτήν τήν δουλειά θά τήν κάνης περιστασιακά, όχι γενικευμένα . Από εδώ καί πέρα, τό φυτό θά προσανατολισθή νά θρέψη τήν κεφαλή του, αλλά θά έχη χάση τι καί τό σημάδι θά φαίνεται.

Τό κρεμμύδι πρώτα θά κάνη φυλλο καί μετά θά θρέψη κεφάλι. Κοκκάρι (μικρότερο από αμύγδαλο) πού έβαλα τόν Φλεβάρη,(πρίν από 3 μήνες), τώρα έχει οργιώδη φύλλα καί κεφαλή όσον τό αυγό. Απο 'δώ καί πέρα η ριζική του κεφαλή θά αυξάνη σημαντικά, (εις βάρος τού φυλλώματός του). Ό, τι επέταξε ιστό, (συνήθως από τά μεγαλύτερα κοκκάρια), είχε πολύ μικρότερη κεφαλή, (συμπεριλαμβανομένου καί τού πάχους τού στελέχους τού ιστού του). Είπαμε, ... αυτά τά κόβουμε ενωρίς, πρίν σκληρύνη ο ιστός.

Τά σκόρδα, Ελένη, τά φυτεύομε τόν Νοέμβρη. Ουσιαστικό κεφάλι θά αρχίσουν νά κάνουν από τόν Απρίλη (αναλόγως καί τό κλίμα). Στό διάστημα αυτό, γιά τήν πίττα, κόβεις φυλλαράκια, δέν τά ξεριζώνεις. Επίσης, τέτοιον καιρό, φροντίσετε νά γυρίσετε καί νά δέσετε κόμπο τά φύλλα καί όσον χαμηλότερα σάς επιτρέπει η ελαστικότητα τού κορμού νά μήν θρέψουν καί αυτά ιστό μέ άνθος! Τό φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες σέ ξερικό τόπο μετά από κάποιο νερό βροχής.
Άν τά εφύτευσες τά σκόρδα σου αργά, τήν άνοιξι, είναι αβέβαιο άν θά κάνουν κανονικά κεφάλι, ( εξαρτάται από πολλούς παράγοντες). Ανάλογα πώς τά βλέπεις ότι πάνε, τά χειρίζεσαι, γιά νωπά, ή γιά ξερά.

PALIOS

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #7369 από γιωργος1
Απαντήθηκε από γιωργος1 στο θέμα Κρεμμυδάκια φρέσκα
τα κρεμμυδια και τα σκορδα τωρα τον ιουνιο εμεις τα παταμε για να τσακισει το
φυλο και να μην ανεβαζει χυμους και να φουσκωσουν κατω.

οταν εχουν βγαλει καρολους ετσιλεμε το κοτσανι που βγαζει το λουλουδι το
κρεμμυδη ειναι αχρηστος ο βολβος γιατι ειναι σκληρο και δεν τρωγεται
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fireseaker

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.117 δευτερόλεπτα